Als er nog één zekerheid is in het leven, dan is het wel die waarbij we na de aperitiefhapjes tijdens de feestdagen eigenlijk al overvol zitten. De ovenhapjes moesten maar niet zo lekker zijn. Maar welke zijn écht de lekkerste? En vooral: welke ovenhapjes uit de supermarkt zijn je geld waard? Luc Bellings test 10 hapjes uit zowel de diepvries- als versafdeling en selecteert de beste ovenhapjes voor jouw eindejaar. “Krokant bladerdeeg, maar alleen daarvoor koop je geen hele doos.” [naar artikel]
De kans is klein dat je nog nooit een diepvriespizza hebt meegenomen naar huis wanneer je geen zin had om te koken. Maar hoe hard smaakt die diepvriesvariant naar échte traditionele pizza? Chef Luca Fabozzi werpt zijn kritische smaakpapillen in de strijd en proeft vijftien pizzasoorten binnen drie verschillende categorieën: mozzarella, funghi en salami. “Deze mozzarella is precies van rubber.” [naar artikel]
Wereldpastadag vandaag en onze favoriete Italiaanse lekkernij eten we nog altijd het liefst met bolognesesaus op zijn Belgisch. Wie geen zin heeft om in de weer te zijn met allerlei groenten snijden, kan kiezen voor kant-en-klare sauzen. 10 versies uit de supermarkt werden gretig geproefd door Italiaanse topchef Peppe Giacomazza. Komt er eentje in de buurt van verse saus? Daarnaast onthult hij ook zijn exclusief recept om de lekkerste saus op tafel te zetten. [naar artikel]
Gehaktballetjes in tomatensaus is één van de lekkerste Vlaamse klassiekers. Maar welke kant-en-klare variant uit de supermarkt is een even smakelijk alternatief? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien bereidingen en buist de helft. Echt lekker gehakt en een geslaagde saus? Dat vindt hij maar bij één product: “Dit zouden ze zelfs geen balletjes in tomatensaus mogen noemen, het zouden vegetarische balletjes kunnen zijn.” [naar artikel]
Als er nog één zekerheid is in het leven, dan is het wel die waarbij we na de aperitiefhapjes tijdens de feestdagen eigenlijk al overvol zitten. De ovenhapjes moesten maar niet zo lekker zijn. Maar welke zijn écht de lekkerste? En vooral: welke ovenhapjes uit de supermarkt zijn je geld waard? Luc Bellings test 10 hapjes uit zowel de diepvries- als versafdeling en selecteert de beste ovenhapjes voor jouw eindejaar. “Krokant bladerdeeg, maar alleen daarvoor koop je geen hele doos.” [naar artikel]
De geur van een verse wafel in de stad is onweerstaanbaar. “Als ik zo’n kraampje of winkeltje passeer, moet ik er eentje kopen om meteen te verorberen”, bekent patissier Joost Arijs. Maar kunnen de voorverpakte exemplaren uit de supermarkt hem ook bekoren? De patissier proeft negen Luikse wafels en gaat op zoek naar de lekkerste. “Mooie, goudgeel gebakken suikerwafel.” [naar artikel]
Pizza. Elk huisgezin heeft zo zijn eigen favoriet(en) van dit gerecht. Maar de meest iconische is wellicht de pizza Margherita, waar Italianen tonen dat ze met een minimum aan middelen een compleet gerecht kunnen neerzetten. Maar waar eet je De Lekkerste pizza? Gazet van Antwerpen zoekt het uit. U kunt uw stem uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]
Tomatenpassata staat standaard in ieders voorraadkast om te gebruiken in tal van gerechten: van pastasaus tot soep of op een zelfgemaakte pizza. Welke passata is geschikt voor welke soort maaltijd? En welke soort uit de supermarkt is je geld écht waard? Chef Peppe Giacomazza test er 10, beoordeelt ze op smaak en bruikbaarheid, én deelt een exclusief recept om thuis zelf een verse tomatenpassata te maken. “Voor een lekkere passata is het belangrijk om goed gerijpte tomaten te gebruiken.” [naar artikel]
Dr. Oetker heeft sinds kort ook verse pizza in de versafdeling van de supermarkt liggen, al is de concurrentie daar groot. Topchef Peppe Giacomazza... [naar artikel]
De meest iconische pizza is wellicht de pizza Margherita, waar Italianen tonen dat ze met een minimum aan middelen een compleet gerecht kunnen neerzetten. Maar waar eet jij de lekkerste pizza? Gazet van Antwerpen en atv zoeken het uit. En we gingen alvast eens kijken bij de familie Salvaggio, waar wij onze expert-jurylid halen. U kunt uw stem tot 16 september uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]
Op drukke dagen -zoals de start van het nieuwe schooljaar- wordt in veel gezinnen wel eens een diepvriespizza in de oven geschoven. Maar wist je dat je makkelijk zélf een verse pizza op tafel kan toveren? Chef Jelle Beeckman gidst je in 5 eenvoudige stappen naar een krokant exemplaar. “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders.” Zo begin je eraan. [naar artikel]
Op drukke dagen -zoals de start van het nieuwe schooljaar- wordt in veel gezinnen wel eens een pizza in de oven geschoven. Maar wist je dat je makkelijk zélf een verse pizza op tafel kan toveren? Chef Jelle Beeckman gidst je in 5 eenvoudige stappen naar een krokant exemplaar. “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders.” Zo begin je eraan. [naar artikel]
Vol-au-vent is een van de grootste klassiekers uit de brasseriekeuken, al smaakt het gerecht ook altijd thuis. Geen tijd om zelf te koken? Dan komen de kant-en-klare varianten uit de supermarkt van pas. Maar welke zijn écht lekker en hun geld waard, met genoeg kip en balletjes, en een smaakvolle saus? Chef Luc Bellings proeft negen bereidingen, inclusief een verstopte vegetarische versie. Hij buist er vier, maar is ook twee keer verrast. “Amai, hier zitten veel balletjes in!” [naar artikel]
Onze driekoppige professionele jury van de Lekkerste Pizza van Limburg ging vorige week proeven bij de vijf artisanale pizzeria’s met de meeste stemmen. Benieuwd naar hoe het hen verging? Deze video geeft je een blik achter de schermen. Opgelet: niet voor kijkers met een rammelende maag. [naar artikel]
Vanaf 26 februari t.e.m. 5 maart is het de week van het brood. Niets gaat boven de verse broden van de warme bakker, maar toch liggen er bij heel wat Vlamingen afbakbroodjes in de voorraadkast. Kunnen deze ook lekker zijn? De bekroonde ambachtelijke bakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij proeft 7 soorten en zoekt voor ons uit welke je geld - naast de verse broodjes - het meest waard zijn. “Hier ruik ik zelfs échte gist!” [naar artikel]
Als dessert, lekker tussendoortje of het ideale krachtvoer voor een fietstocht: rijstpap valt bij veel mensen in de smaak. Alleen is het soms makkelijker om in een potje te kopen dan het zelf helemaal te maken. Is dat dan even lekker als die eigen bereiding? Chef Luc Bellings proeft tien merken rijstpap uit de supermarkt én deelt een heerlijk recept van zijn oma. “Deze duurdere rijstpap lijkt meer op saus dan pudding, het is gewoon puur melk.” [naar artikel]
Koud weer, bijna weekend én de Rode Duivels liggen uit het WK: dat vraagt om comfortfood. Die airfryer staat al klaar, maar welke snacks gooi je er het liefst in? Luc Bellings proeft 10 hapjes voor in de heteluchtfriteuse en haalt er de lekkerste en slechtste uit. Van kaasballetjes tot frikandellen: welke snack is jouw geld waard? “Dit is een perfect en minder vettig alternatief voor snacks uit de frituur!” [naar artikel]
Zoveel Italiaanse lekkernijen, maar welke zijn de beste en waar koop je ze? Drie bekende Italiaanse Limburgers tippen hun favorietjes, onze redactie doet er vijf Limburgse topadressen voor Italiaanse delicatessen bovenop. [naar artikel]
Van de Noorse keuken wordt gezegd dat die gezond en lekker is. Maar wat verstaan we daar precies onder? HLN-chef Jelle Beeckman trok naar de Lofoten en ging er checken of die cinnamon buns daar nu écht de lekkerste zijn, en of verse vis die je zelf hebt gevangen beter proeft dan degene die je hier gewoon in de winkel scoort. “Deze romige kaas met felle, karamelachtige nasmaak is zeker het proeven waard.” [naar artikel]
Van de Noorse keuken wordt gezegd dat die gezond en lekker is. Maar wat verstaan we daar precies onder? HLN-chef Jelle Beeckman trok naar de Lofoten en ging er checken of die cinnamon buns daar nu écht de lekkerste zijn, en of verse vis die je zelf hebt gevangen beter proeft dan degene die je hier gewoon in de winkel scoort. “Deze romige kaas met felle, karamelachtige nasmaak is zeker het proeven waard.” [naar artikel]
Donuts zijn overal: in heel het land openen speciaalzaken en ook supermarkten pakken graag uit met hun eigen versie. Maar zijn die allemaal de moeite waard? En hoe herken je een volwaardige donut? We schotelden chef-chocolatier Julius Persoone 10 verschillende donuts voor in twee categorieën: de klassieke gesuikerde versie en varianten met suikerstroop en sprinkles. “Licht verteerbaar kan je deze niet bepaald noemen.” [naar artikel]
De zon komt nog maar af en toe tevoorschijn, maar het aanbod aan witte lentewijnen is al volop aanwezig. In de supermarkten kun je er momenteel heel wat op de kop tikken aan interessante prijzen. HLN-huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft vijftien witte wijnen onder de negen euro. Ze buist er drie, maar kiest ook één overduidelijke winnaar: “Deze druif is een allemansvriend.” [naar artikel]
Als dessert, lekker tussendoortje of het ideale krachtvoer voor een fietstocht: rijstpap valt bij veel mensen in de smaak. Alleen is het soms makkelijker om in een potje te kopen dan het zelf helemaal te maken. Is dat dan even lekker als die eigen bereiding? Chef Luc Bellings proeft tien merken rijstpap uit de supermarkt én deelt een heerlijk recept van zijn oma. “Deze duurdere rijstpap lijkt meer op saus dan pudding, het is gewoon puur melk.” [naar artikel]
Het recept van de traditionele Italiaanse pizza wordt overal ter wereld gretig gekopieerd en nagemaakt. Mét resultaat, want bij de uitreiking van de nieuwste World 50 Top Pizza Awards krijgt geen Italiaanse, maar wel een Engelse chef de ultieme titel van beste pizzachef toebedeeld dit jaar. Vanuit eigen land vinden we dan weer twee pizzazaken terug in de top 100. Waar maak je op vakantie graag een omweg voor een pizza? En waar boek je in eigen land graag een tafel? [naar artikel]
Drie weken lang lieten we onze lezers stemmen op de Lekkerste Pizza van Limburg. Genkenaar Rocco Cagliostro bleek niet enkel hét stemmenkanon van onze grote pizzawedstrijd, maar veroverde ook het hart van onze jury. Bekijk op onderstaande kaart wie de lekkerste pizza bakt in jouw gemeente. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.