Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Dit mag je na vervaldaum wel nog opeten

18/05/2017 - 11:03
"Europa doet het bijzonder slecht als het op voedsel verspilling aankomt, elk jaar gaat er 88 miljoen (!) ton voedsel verloren. België is één van"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Dit mag je na vervaldaum wel nog opeten (18/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Europa doet het bijzonder slecht als het op voedsel verspilling aankomt, elk jaar gaat er 88 miljoen (!) ton voedsel verloren. België is één van [naar artikel]


2. Van welke kazen mag je de korst opeten en van welke niet? "Soms moét je de korst opeten om het hele smaakpalet te proeven" (27/09/2023 - VRT NWS)

Nu de herfst in het land is, verschijnen er weer vaker kaasschotels op tafel. Daar horen geregeld ook vragen bij zoals "Is de korst van elke kaas eetbaar?" en "Zijn korsten soms ook ongezond?" Het consumententeam van Radio2 vraagt het aan Sophie Schockaert van kaaswinkel Schockaert in Mechelen. "Kort samengevat: van plastic blijf je af. Een dikke korst is eetbaar, maar niet altijd lekker. Heeft je kaas een natuurlijke korst? Dan is het zelfs zonde om ze niet op te eten." [naar artikel]


3. ‘Hangry’ toeriste kan ogen niet geloven wanneer ze haar broodje wil opeten: “7 euro en ik kan dit in één hap opeten” (08/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Emily McDonald (23) was tijdens een reisje naar het Italiaanse Napels een beetje kwaad aan het worden omdat ze honger had - hangry dus - en was een broodjeszaak binnengestapt om iets te eten te kopen. De Canadese studente had zeven euro uitgegeven aan een panini waarvan ze hoopte dat er veel kaas op zou liggen, maar toen ze de doos opende, werd ze nog kwader om vervolgens in lachten uit te barsten. “Zeven euro”, klinkt het in het video die al talloze keren werd bekeken op sociale media. “En ik kan dit in één hap opeten.” Ze ging verhaal halen in de broodjeszaak en werd na een korte discussie ruimschoots gecompenseerd voor het euvel. “Mijn sandwich kreeg een upgrade...” [naar artikel]


4. Waarom wordt het opeten van het ene dier als wreed en het opeten van het andere als normaal beschouwd? (06/12/2017 - De Morgen)

Daan Heerma van Voss is een Nederlandse schrijver. [naar artikel]


5. Dit mag je na vervaldatum wel nog opeten (18/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Europa doet het bijzonder slecht als het op voedselverspilling aankomt, elk jaar gaat er 88 miljoen (!) ton voedsel verloren. België is een van [naar artikel]


6. Dit ijssalon verkoopt het gevaarlijkste ijsje ter wereld. Je moet zelfs document ondertekenen voor je het mag opeten (10/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

‘Respiro Del Diavolo’, ofwel Adem van de Duivel, is het gevaarlijkste ijsje ter wereld. Het is namelijk 500 keer pikanter dan Tabasco. Wie zijn... [naar artikel]


7. In dit bos mag je alles opeten wat je tegenkomt (13/01/2020 - Het Belang van Limburg)

Bosbessen, braambessen, wilde appels en andere eetbare planten, je kan ze binnenkort allemaal proeven in het Joekelbos. “Dit speelbos wordt immers ook een voedselbos waar je bosvruchten kan ontdekken”, zegt Luc Flipkens. [naar artikel]


8. Mag je een dichte mossel echt niet opeten? Is er een verschil tussen witte en oranje mosselen? Dit moet je weten (15/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Voor de liefhebbers van mosselen is het momenteel hoogseizoen: de schelpdieren zijn op hun best en gaan vlotjes over de toonbank, soms zelfs voor een spotprijs. Maar als we in de supermarkt staan, welke soort nemen we dan? Bevatten jumbomosselen echt meer vlees? En mag je een dichte mossel echt niet meer opeten? Mosselkenner Tilly Sintnicolaas van het Nederlands Mosselbureau legt het uit. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!