Europa doet het bijzonder slecht als het op voedsel verspilling aankomt, elk jaar gaat er 88 miljoen (!) ton voedsel verloren. België is één van [naar artikel]
Nu de herfst in het land is, verschijnen er weer vaker kaasschotels op tafel. Daar horen geregeld ook vragen bij zoals "Is de korst van elke kaas eetbaar?" en "Zijn korsten soms ook ongezond?" Het consumententeam van Radio2 vraagt het aan Sophie Schockaert van kaaswinkel Schockaert in Mechelen. "Kort samengevat: van plastic blijf je af. Een dikke korst is eetbaar, maar niet altijd lekker. Heeft je kaas een natuurlijke korst? Dan is het zelfs zonde om ze niet op te eten." [naar artikel]
Emily McDonald (23) was tijdens een reisje naar het Italiaanse Napels een beetje kwaad aan het worden omdat ze honger had - hangry dus - en was een broodjeszaak binnengestapt om iets te eten te kopen. De Canadese studente had zeven euro uitgegeven aan een panini waarvan ze hoopte dat er veel kaas op zou liggen, maar toen ze de doos opende, werd ze nog kwader om vervolgens in lachten uit te barsten. “Zeven euro”, klinkt het in het video die al talloze keren werd bekeken op sociale media. “En ik kan dit in één hap opeten.” Ze ging verhaal halen in de broodjeszaak en werd na een korte discussie ruimschoots gecompenseerd voor het euvel. “Mijn sandwich kreeg een upgrade...” [naar artikel]
Daan Heerma van Voss is een Nederlandse schrijver. [naar artikel]
Europa doet het bijzonder slecht als het op voedselverspilling aankomt, elk jaar gaat er 88 miljoen (!) ton voedsel verloren. België is een van [naar artikel]
‘Respiro Del Diavolo’, ofwel Adem van de Duivel, is het gevaarlijkste ijsje ter wereld. Het is namelijk 500 keer pikanter dan Tabasco. Wie zijn... [naar artikel]
Bosbessen, braambessen, wilde appels en andere eetbare planten, je kan ze binnenkort allemaal proeven in het Joekelbos. “Dit speelbos wordt immers ook een voedselbos waar je bosvruchten kan ontdekken”, zegt Luc Flipkens. [naar artikel]
Voor de liefhebbers van mosselen is het momenteel hoogseizoen: de schelpdieren zijn op hun best en gaan vlotjes over de toonbank, soms zelfs voor een spotprijs. Maar als we in de supermarkt staan, welke soort nemen we dan? Bevatten jumbomosselen echt meer vlees? En mag je een dichte mossel echt niet meer opeten? Mosselkenner Tilly Sintnicolaas van het Nederlands Mosselbureau legt het uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.