Hoewel het gebruik van kokosolie trendy is, pas je er toch maar beter mee op. Het bevat volgens de American Heart Association heel wat verzadigd vet en dat werkt de slechte cholesterol in de hand. De olie zou zelfs slechter zijn dan boter en vet dan van vlees afkomstig is. [naar artikel]
Mocht gezonde voeding goedkoper zijn, dan zouden zes op de tien Vlamingen gezonder eten gemakkelijker vinden. Bijna vier op de tien vinden ook dat de overheid dat mee mogelijk moet maken, aldus een enquête van Het Vlaams Instituut Gezond Leven. Uit de bevraging blijkt echter ook dat er nogal wat misverstanden bestaan over wat nu gezonde en ongezonde voeding is. [naar artikel]
De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
De ene gebruikt altijd olijfolie om het vlees in te bakken, de andere bezwijkt voor koolzaad- of zonnebloemolie om zijn groenten mee te besprenkelen voor die de oven ingaan. Het aanbod aan vetstoffen is gigantisch groot: van boter tot kokosolie en ghee. Welke vetstoffen kies je nu écht het best in de keuken voor een gewone maaltijd of om een gebakje mee te maken? En welke vetstof is het gezondst? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe. “Beperk de plantaardige boter.” [naar artikel]
Een goedkope pangasius voor de prijs van een dure noordzeetong. Nieuw gesjoemel met uitstootcijfers bij Volkswagen. Bedrieglijke labels in het koelvak. Het lijkt wel de week van de belazerde consument. Bedrijven zetten ons af, de overheid laat het oogluikend toe en wij staan erbij en betalen vrolijk de rekening. Waarom kan dat zomaar? [naar artikel]
Niets zo verfrissend op hete dagen als een kant-en-klare ijskoffie om je dosis cafeïne toch binnen te krijgen. Maar hoeveel koffie zit daar eigenlijk nog in? En hoe gezond zijn ze? Diëtiste Sanne Mouha bekijkt de etiketten van 10 populaire ijskoffies van bekende merken: van Starbucks tot Alpro en huismerken. “Deze bevat evenveel calorieën als één tussendoortje, maar er zitten ook écht gezonde tussen.” [naar artikel]
Dr. Marleen Finoulst van gezondheidenwetenschap.be checkt met haar team wat waar en niet waar is. Gezondheidenwetenschap.be moet aanklikbaar gemaakt worden! [naar artikel]
Heel wat mensen vervangen hun gezonde plantaardige oliën door de 'nog gezondere' kokosolie. Maar is dat wel verstandig? [naar artikel]
Fact [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.