Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Tomaten gekweekt met zout smaken beter

12/07/2017 - 20:02
"Als je lekkerdere tomaten wil kweken, moet je ze minder water geven, of zout toevoegen aan dat water. Dat blijkt uit een onderzoek van de"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Tomaten die zout water krijgen, smaken lekkerder (12/07/2017 - De Redactie)

Als je lekkerdere tomaten wil kweken, moet je zout toevoegen aan het water waarmee je de planten begiet. Dat ontdekten onderzoekers van de Universiteit Gent. [naar artikel]


2. Wetenschappers geven tomaten hun smaak terug (31/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Een internationaal team van wetenschappers heeft bewezen dat de tomaten uit de supermarkt tegenwoordig niet meer zo smaakvol zijn. Doordat tomaten steeds groter en resistenter moesten worden om zo beter geschikt te zijn voor consumptie verloren ze enkele van hun eigenschappen die ze beter doen smaken, blijkt uit hun studie. Maar meteen hebben ze daar ook een oplossing voor bedacht. [naar artikel]


3. Waarom smaken gekoelde tomaten niet meer? (21/07/2019 - De Morgen)

Als we de koelkast toch niet hadden. Lekker vullen met groente en fruit, en je bent de rest van de week voorzien van vitamines. Maar...?leg er een lading tomaten in en ze smaken twee dagen later in de salade naar niks. Hoe kan dat? [naar artikel]


4. Belg eet dubbel zoveel zout als aanbevolen: hoe gezond is zout en welke soort gebruik je het best? (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]


5. Eerste rijpe Mars-tomaten in Nederland gekweekt (11/04/2019 - De Morgen)

Nederlandse onderzoekers hebben voor het eerst een rijpe tomaat gekweekt op Mars-grond. Die is ongeveer twee centimeter groot en eigenlijk een kerstomaat. [naar artikel]


6. “Het is een misverstand dat de ene zoutsoort gezonder is dan de andere”: hoeveel zout mogen we eten? En welke soort gebruik je in welk gerecht? (08/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]


7. Rood voor je hart, oranje voor je huid, geel voor je cholesterol: de voordelen van tomaten hangt af van de kleur (04/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Ze smaken heerlijk in een salade, iedereen lust ze in een verwarmende soep en er gaat niets boven balletjes in verse tomatensaus. Maar tomaten zijn... [naar artikel]


8. Opmerkelijk: door dit simpele trucje smaken je zelfgekweekte tomaten véél beter (12/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Niets zo lekker als een zelfgekweekt tomaatje, toch? Onderzoekers aan de Universiteit van Gent hebben nu ontdekt hoe je zo’n heerlijke tomaat nóg lekkerder maakt! [naar artikel]


9. Hoe gezond is zout? En welke soort gebruikt je het best? “Wie regelmatig zout eet, leeft minder lang” (12/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat wie zijn maaltijden altijd voorziet van een stevige portie zout minder lang leeft. Mannen zouden door zout te eten twee jaar verliezen, vrouwen anderhalf jaar, kopt The Guardian. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) leren je het beste uit zout te halen. [naar artikel]


10. Zelfde smaak, minder ongezond? Belgische start-up brengt ‘zout zonder zout’ op de markt (24/01/2018 - Het Belang van Limburg)

Wat als er zout bestaat dat even zout is, maar minder ongezond? Dan heb je het ingrediënt voor een spraak-makende start-up. Als het klopt dat zout ongezond is. [naar artikel]


11. Duurdere tomaten verwacht door stilliggende serres (07/10/2022 - De Tijd)

18:24 In het najaar geven tientallen Belgische tomaten-, komkommer- en auberginetelers er tijdelijk de brui aan. Ze kunnen de hoge gasprijzen niet meer aan. 'Het aanbod wordt kleiner, waardoor tomaten allic... [naar artikel]


12. Sven vindt bokalen met 80 jaar oude groenten en fruit op zolder en laat ze klaarmaken door sterrenchef (10/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Oude kranten of doosjes Sunlight-zeep. Dat heeft iedereen wel eens gevonden op de familiezolder. Maar de vondst die Sven Van Vlierberghe deed is wel héél bijzonder: bokalen vol opgelegde tomaten en krieken. “Ze moeten 80 jaar oud zijn. Toen had mijn oma in dit huis een groentewinkel.” Hoe zou dat smaken, tomaten die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt? [naar artikel]


13. Sven liet sterrenchef opgelegde groenten en fruit van 80 jaar oud proeven: ‘Waanzin!’ (10/02/2023 - De Standaard)

Oude kranten of doosjes Sunlight-zeep. Die heeft iedereen wel eens gevonden op de familiezolder. Maar de vondst die Sven Van Vlierberghe deed is wel héél bijzonder: bokalen vol opgelegde tomaten en krieken. ‘Ze moeten tachtig jaar oud zijn. Toen had mijn oma in dit huis een groentewinkel.’ Hoe zou dat smaken, tomaten die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt? [naar artikel]


14. My big fat Greek tomatoes: gevulde tomaten met feta (20/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Vul je tomaten Greek style: met feta, gehakt, rijst en munt. Niet gek van tomaten? Paprika's zijn een uitstekend alternatief. Wat heb je nodig:8 [naar artikel]


15. My big fat Greek tomatoes ¿ Gevulde tomaten met feta (06/04/2017 - De Morgen)

Vul je tomaten Greek style: met feta, gehakt, rijst en munt. Niet gek van tomaten? Paprika's zijn een uitstekend alternatief. [naar artikel]


16. Nog volop winter, maar daar is de ijsjeskar: “IJsjes smaken nu beter dan in het najaar” (15/02/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het lijkt misschien nog wat vroeg, maar hier en daar hoor je al de bel al van de ijsjeskar. IJsjesverkoper Robert Van Look is met zijn IJsbeertje zo’n vroege vogel. Hij stond vanmiddag al helemaal uitgepakt voor een school in Merksem, want de ijsjes smaken nu beter dan op het einde van de zomer. [naar artikel]


17. 20.000 kilo tomaten vernietigd nadat truck in berm rijdt (17/10/2020 - Het Nieuwsblad)

Een vrachtwagen geladen met 20 ton tomaten is zaterdagmiddag in de gracht langs de Ganzestraat in Eernegem beland. Er vielen geen gewonden, maar de brandweer was wel een hele tijd zoet met het opruimen. De branweermannen moesten de tomaten namelijk in een container overladen voor de truck getakeld kon worden. [naar artikel]


18. Vrachtwagen geladen met 20 ton tomaten belandt in gracht, brandweer houdt er stevig karwei aan over (17/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Een vrachtwagen met 20 ton tomaten is zaterdagnamiddag gekanteld in de sloot, in de Ganzestraat in Eernegem. De chauffeur en zijn dochtertje bleven ongedeerd. De brandweer staat voor een stevige klus en moet al die tomaten overladen in een container, alvorens de truck getakeld kan worden. [naar artikel]


19. Groentekok proeft 16 kant-en-klare soepen uit de supermarkt en deelt als hoogste score een 7/10 uit: “Smaak van echte tomaten” (05/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]


20. Vrachtwagen met 20 ton tomaten belandt in de gracht in Eernegem (18/10/2020 - Het Nieuwsblad)

In Eernegem is zatermiddag een vrachtwagen geladen met 20 ton tomaten in de gracht langs de Ganzestraat beland. Er vielen geen gewonden, maar de brandweer was wel een hele tijd zoet. De brandweerlui moesten de tomaten namelijk in een container overladen voor de truck getakeld kon worden. [naar artikel]


21. Wanneer eet je meer zout dan goed voor je is? Nieuwe studie vernietigend voor zoutvat op de eettafel (12/07/2022 - Het Belang van Limburg)

Vergeet vanavond gerust het zoutvat op tafel te zetten, want wie altijd zout toevoegt aan maaltijden leeft korter dan wie het zonder doet. Dat stelt een studie bij een half miljoen Britten van middelbare leeftijd. Is zout echt zo slecht? “We hebben zout nodig, maar we eten er te veel van”, aldus experts. Maar wat is te veel zout? En hoe kun je je inname beperken? [naar artikel]


22. De Coeur de Boeuf-tomaten van Den Overkant worden tot in het noorden van Italië gesmaakt: “Er bestaat één hardnekkig misverstand” (23/03/2024 - Gazet van Antwerpen)

Het seizoen van de Coeur de Boeuf-tomaten is gestart. Nog tot eind november vertrekken de dikke, grillige tomaten van tomatenkwekerij Den Overkant in Sint-Katelijne-Waver naar supermarkten in binnen- en buitenland. De drijvende krachten achter het familiebedrijf tonen hoe zij hun bijzondere tomaten zelf het liefste eten. En ze helpen een hardnekkig misverstand de wereld uit. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!