Als je lekkerdere tomaten wil kweken, moet je zout toevoegen aan het water waarmee je de planten begiet. Dat ontdekten onderzoekers van de Universiteit Gent. [naar artikel]
Een internationaal team van wetenschappers heeft bewezen dat de tomaten uit de supermarkt tegenwoordig niet meer zo smaakvol zijn. Doordat tomaten steeds groter en resistenter moesten worden om zo beter geschikt te zijn voor consumptie verloren ze enkele van hun eigenschappen die ze beter doen smaken, blijkt uit hun studie. Maar meteen hebben ze daar ook een oplossing voor bedacht. [naar artikel]
Als we de koelkast toch niet hadden. Lekker vullen met groente en fruit, en je bent de rest van de week voorzien van vitamines. Maar...?leg er een lading tomaten in en ze smaken twee dagen later in de salade naar niks. Hoe kan dat? [naar artikel]
Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]
Nederlandse onderzoekers hebben voor het eerst een rijpe tomaat gekweekt op Mars-grond. Die is ongeveer twee centimeter groot en eigenlijk een kerstomaat. [naar artikel]
Zout en peper behoren tot de standaard om een gerecht af te smaken, al komt die eerste vaak in opspraak wat betreft gezondheid. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) vertelt je alles over je zoutconsumptie en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) deelt een recept om het meeste uit dat zout te halen: “Bij Himalayazout betaal je meer voor de naam dan voor de kwaliteit.” [naar artikel]
Ze smaken heerlijk in een salade, iedereen lust ze in een verwarmende soep en er gaat niets boven balletjes in verse tomatensaus. Maar tomaten zijn... [naar artikel]
Niets zo lekker als een zelfgekweekt tomaatje, toch? Onderzoekers aan de Universiteit van Gent hebben nu ontdekt hoe je zo’n heerlijke tomaat nóg lekkerder maakt! [naar artikel]
Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat wie zijn maaltijden altijd voorziet van een stevige portie zout minder lang leeft. Mannen zouden door zout te eten twee jaar verliezen, vrouwen anderhalf jaar, kopt The Guardian. Past er echt geen enkele soort zout in een gezonde levensstijl? En welke zoutsoort maakt welk type gerecht beter? Diëtist Michaël Sels (UZ Antwerpen) en chef-kok Sam D’Huyvetter (Bar Bask) leren je het beste uit zout te halen. [naar artikel]
Wat als er zout bestaat dat even zout is, maar minder ongezond? Dan heb je het ingrediënt voor een spraak-makende start-up. Als het klopt dat zout ongezond is. [naar artikel]
18:24 In het najaar geven tientallen Belgische tomaten-, komkommer- en auberginetelers er tijdelijk de brui aan. Ze kunnen de hoge gasprijzen niet meer aan. 'Het aanbod wordt kleiner, waardoor tomaten allic... [naar artikel]
Oude kranten of doosjes Sunlight-zeep. Dat heeft iedereen wel eens gevonden op de familiezolder. Maar de vondst die Sven Van Vlierberghe deed is wel héél bijzonder: bokalen vol opgelegde tomaten en krieken. “Ze moeten 80 jaar oud zijn. Toen had mijn oma in dit huis een groentewinkel.” Hoe zou dat smaken, tomaten die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt? [naar artikel]
Oude kranten of doosjes Sunlight-zeep. Die heeft iedereen wel eens gevonden op de familiezolder. Maar de vondst die Sven Van Vlierberghe deed is wel héél bijzonder: bokalen vol opgelegde tomaten en krieken. ‘Ze moeten tachtig jaar oud zijn. Toen had mijn oma in dit huis een groentewinkel.’ Hoe zou dat smaken, tomaten die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt? [naar artikel]
Vul je tomaten Greek style: met feta, gehakt, rijst en munt. Niet gek van tomaten? Paprika's zijn een uitstekend alternatief. Wat heb je nodig:8 [naar artikel]
Vul je tomaten Greek style: met feta, gehakt, rijst en munt. Niet gek van tomaten? Paprika's zijn een uitstekend alternatief. [naar artikel]
Het lijkt misschien nog wat vroeg, maar hier en daar hoor je al de bel al van de ijsjeskar. IJsjesverkoper Robert Van Look is met zijn IJsbeertje zo’n vroege vogel. Hij stond vanmiddag al helemaal uitgepakt voor een school in Merksem, want de ijsjes smaken nu beter dan op het einde van de zomer. [naar artikel]
Een vrachtwagen geladen met 20 ton tomaten is zaterdagmiddag in de gracht langs de Ganzestraat in Eernegem beland. Er vielen geen gewonden, maar de brandweer was wel een hele tijd zoet met het opruimen. De branweermannen moesten de tomaten namelijk in een container overladen voor de truck getakeld kon worden. [naar artikel]
Een vrachtwagen met 20 ton tomaten is zaterdagnamiddag gekanteld in de sloot, in de Ganzestraat in Eernegem. De chauffeur en zijn dochtertje bleven ongedeerd. De brandweer staat voor een stevige klus en moet al die tomaten overladen in een container, alvorens de truck getakeld kan worden. [naar artikel]
Nu het weer kouder wordt buiten, is het tijd voor een soepje om binnen bij op te warmen. Vaak grijpen we door tijdsnood of gemakzucht naar kant-en-klare varianten uit de supermarkt. Maar smaken deze even lekker als zelfgemaakte soep? Groentekok Frank Fol proeft 16 verschillende soepen binnen vier categorieën: tomaten-, kervel-, asperge- en groentesoep. “Dit lijkt meer op een brij dan op soep.” [naar artikel]
In Eernegem is zatermiddag een vrachtwagen geladen met 20 ton tomaten in de gracht langs de Ganzestraat beland. Er vielen geen gewonden, maar de brandweer was wel een hele tijd zoet. De brandweerlui moesten de tomaten namelijk in een container overladen voor de truck getakeld kon worden. [naar artikel]
Vergeet vanavond gerust het zoutvat op tafel te zetten, want wie altijd zout toevoegt aan maaltijden leeft korter dan wie het zonder doet. Dat stelt een studie bij een half miljoen Britten van middelbare leeftijd. Is zout echt zo slecht? “We hebben zout nodig, maar we eten er te veel van”, aldus experts. Maar wat is te veel zout? En hoe kun je je inname beperken? [naar artikel]
Het seizoen van de Coeur de Boeuf-tomaten is gestart. Nog tot eind november vertrekken de dikke, grillige tomaten van tomatenkwekerij Den Overkant in Sint-Katelijne-Waver naar supermarkten in binnen- en buitenland. De drijvende krachten achter het familiebedrijf tonen hoe zij hun bijzondere tomaten zelf het liefste eten. En ze helpen een hardnekkig misverstand de wereld uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.