Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Apache

Vleeslobby verzet zich tegen ‘veggie vlees’

12/10/2017 - 12:11
"De Europese vleesindustrie verzet zich met klem tegen vegetarische en veganistische producten die in hun naam verwijzen naar vlees. Via brieven aan Europese commissarissen vragen ze nu dat soort verwijzingen onmogelijk te maken. De vleesindustrie heeft er genoeg van: ze wil niet dat er nog producten zoals vegetarische kippenblokjes, spekblokjes of filet americain in de"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vleeslobby verzet zich tegen ‘veggie vlees’ (12/10/2017 - Apache)

De Europese vleesindustrie verzet zich met klem tegen vegetarische en veganistische producten die in hun naam verwijzen naar vlees. Via brieven aan Europese commissarissen vragen ze nu dat soort verwijzingen onmogelijk te maken. De vleesindustrie heeft er genoeg van: ze wil niet dat er nog producten zoals vegetarische kippenblokjes, spekblokjes of filet americain in de [naar artikel]


2. Vlaming blijft evenveel vlees eten als 10 jaar geleden ondanks groter veggie aanbod, maar welk vlees is nu het gezondst en goedkoopst? (14/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.” [naar artikel]


3. To veggie or not to veggie: hoe gezond is vegetarisch broodbeleg? (13/12/2018 - Het Laatste Nieuws)

We horen steeds vaker dat bereide vleeswaren voor op de boterham zoals ham, kipfilet en salami niet goed voor ons zijn. Zo zou charcuterie amper... [naar artikel]


4. World Veggie Day: 38 Belgische restaurants schakelen een week lang over op veggie aanbod. “Beter voor onze planeet en even smaakvol” (01/10/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is het World Veggie Day. Hoogste tijd dus om die Quornnuggets of Beyond burgers boven te halen. En je hoeft er zelfs niet voor naar de... [naar artikel]


5. 3 BV’s over waarom ze (soms) veggie eten: “Meer veggie eetkramen op Gentse feesten? Zo proeft iedereen dat het wél lekker kan zijn” (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Dat vegetarisch of vegan eten toch nog een omstreden punt blijft, blijkt nog maar eens na de commotie die ontstond door de aankondiging dat op de Gentse feesten meer veggie eten zal geserveerd worden. “Ik eet nog 2 tot 3 keer per week vlees, maar dan wél van goede kwaliteit”, klinkt het bij flexitariër Wim Ballieu. Samen met Sam De Bruyn en Lieve Blancquaert vertelt hij waarom ze bewust (soms) minder vlees eten. Ze delen tips om gemakkelijk te starten én een eigen recept. [naar artikel]


6. Hoe rijper, hoe rijker Soms rijpt het vlees tien weken. Zelfs twaalf. 'De smaak wordt veel rijker', zegt Filip Rondou, de slager waar Jeroen Meus zijn vlees haalt. Soms komt dat vlees van koeien uit Spanje, maar even vaak van beesten die in het n (11/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


7. De vakman zijn vlees Slager, dat ben ik 'Bij de verbouwingen zei de architect: 'We zullen de traiteur vooraan plaatsen.' 'Neen', zei ik. 'Vlees. De mensen moeten vlees zien. Ik ben een slager.' Hendrik en Evelyne Dierendo (13/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Het ‘leeuwendieet’ bestaat uit vlees, vlees en nog eens vlees: ‘We zijn echt niet goed bezig met onze voeding’ (10/01/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Deze 'veggie essentials' heb je nodig om 40 dagen zonder vlees door te komen (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Nog maar net is Tournée Minérale afgelopen of daar is de volgende marathon al. Vanaf 1 maart kun je weer deelnemen aan Dagen Zonder Vlees. [naar artikel]


10. Start 'Dagen zonder Vlees' met deze 3 veggie-receptjes (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

'Dagen zonder vlees' is een jaarlijks evenement waar we niet meer onderuit kunnen. 40 dagen proberen we weinig of geen vlees en vis te eten. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!