Langs de Bevrijdingslaan in Brugge is de op- en afrit richting AZ Sint-Jan volledig versperd door een gekantelde vrachtwagen. Door het ongeval ligt... [naar artikel]
Een aantal bewoners van de Dikkebusstraat in Loker werden vrijdagmorgen in alle vroegte gewekt door een vreemd geroffel. Toen ze buiten keken, zagen ze dat de straat bezaaid was met aardappelen. [naar artikel]
Op een afrit van de Bevrijdingslaan in Brugge is een vrachtwagen gekanteld. Door het ongeval is de lading van maar liefst 30 ton aardappelen op het wegdek terechtgekomen. Dat bevestigt de lokale politie van Brugge. De bestuurder raakte niet gewond. [naar artikel]
Wim Lybaert is grote fan van aardappelen. "Aardappelen nemen veel plaats in beslag. Maar 100 dagen na het planten eet je wel al je allereerste [naar artikel]
Een Franse vrachtwagenchauffeur, die de aardappelen vervoerde, schrok zich een hoedje toen hij tien mensen aantrof in zijn laadruimte. Door dat menselijk contact is de lading aardappelen niet meer geschikt voor consumptie. [naar artikel]
De grote vraag naar aardappelen vanuit de industrie zorgt dit jaar voor een record aantal hectaren waarop aardappelen worden geteeld. Dat blijkt... [naar artikel]
42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen, volgens cijfers van VLAM uit 2022. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch zijn er veel misverstanden rond het gaarproces. Start je met koud of kokend water? En schil je de aardappelen beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
De grote vraag naar aardappelen vanuit de industrie zorgt dit jaar voor een record aantal hectaren waarop aardappelen worden geteeld. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams departement Landbouw en Visserij. [naar artikel]
Dieven gingen met zo’n 250 kilo gerooide aardappelen aan de haal op een veld in Rijnrode in Bekkevoort. De aardappelen lagen er netjes in kisten met de bedoeling ze later op te halen. De eigenaar stelde zondagavond echter vast dat hij het slachtoffer was geworden van moeskopperij. [naar artikel]
Een opvallend zicht in Lummense velden zondag: met paard en kar werden daar aardappelen gepoot. Er werd ook één ‘gouden patat’ in de grond gestoken. Wie die vindt, wint zijn gewicht in aardappelen. [naar artikel]
Bij een bedrijf op Maatheide waar ze aardappelen verwerken, zijn twee projectielen tussen de aardappelen gevonden. De feiten werden dinsdag even voor 9 uur gemeld. [naar artikel]
Terwijl de prijs van aardappelen in België in 2023 met 18 procent is gedaald, zijn de prijzen voor aardappelen in de supermarkt met 14 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van het Europese en Belgische bureau voor statistiek. [naar artikel]
In het Nederlands-Limburgse Schimmert, nabij Maastricht, is maandagochtend een vrachtwagen met aardappelen gekanteld. Het ongeluk gebeurde omstreeks 11.15 uur op de weg Groot Haasdal. De vrachtauto was geladen met zestien ton aardappelen en kwam door nog onbekende oorzaak op zijn kant terecht. De weg werd afgesloten voor het verkeer. [naar artikel]
Op het op- en afrittencomplex E40-E403 in Brugge heeft een Italiaanse truck deze vooravond bij het indraaien van de bocht zijn lading glas en... [naar artikel]
Je hebt het ongetwijfeld ook al (vaak) gemerkt: na een paar dagen krijgen de aardappelen die je in de berging hebt gelegd van die rare uitlopers. Hoe komt dat eigenlijk? Is zo’n aardappel dan nog eetbaar? En klopt het dat het gezelschap van appels de aardappelen langer vers houdt? Ilse Eeckhout, coördinator van het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA), legt het uit. [naar artikel]
De Belgische aardappelverwerkers gaan elke week 25 ton aardappelen schenken aan de voedselbanken. Dat meldt Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits. Vlaanderen betaalt voor het wassen en verpakken van de aardappelen. [naar artikel]
Door de coronacrisis is er veel minder vraag naar aardappelen. In bedrijven als Aviko in Poperinge en Agristo in Harelbeke worden er minder frieten gemaakt. De landbouwers zullen veel aardappelen op overschot hebben. Daarom lijkt het onvermijdelijk dat een deel van de oogst vernietigd moet worden. [naar artikel]
Voor het eerst in jaren is het landbouwareaal aan aardappelen in Vlaanderen gedaald. Oorzaken zijn de dalende vraag naar verse aardappelen en verwerkte producten, zoals puree en frieten. [naar artikel]
De N36 was vanmiddag een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Doordat een boer een deel van zijn lading wortels was verloren was de weg bezaaid met de oranje groenten. [naar artikel]
Langs een landelijke weg in het West-Vlaamse Sint-Henricus (Torhout) is deze middag rond 12.30 uur een tientonner geladen met aardappelen in de [naar artikel]
Langs een landelijke weg in het West-Vlaamse Sint-Henricus (Torhout) is deze middag rond 12.30 uur een tientonner geladen met aardappelen in de [naar artikel]
Tussen de aardappelen in het bedrijf Farm Frites op Maatheide is dinsdag een kleine obus gevonden. De ontmijningsdienst werd op de hoogte gebracht. Afgelopen weekend was er ook al eens een explosief opgedoken tussen de aardappelen. [naar artikel]
Brandweerlui van de hulpverleningspost Kaprijke hadden donderdag de handen vol met een paar ton aardappelen. “Iets voor elf uur liep een wel heel speciale oproep binnen”, vertelt brandweerkapitein Patrick Goossens. “De rotonde in het centrum van Kaprijke lag vol met aardappelen. Toen een landbouwer de rotonde opreed, brak een wiel af van zijn tractor. Daardoor kantelde de eerste aanhangwagen.” [naar artikel]
42 procent van de Belgen eet nog dagelijks tot wekelijks gekookte aardappelen. Aardappelen koken lijkt makkelijk, maar toch bestaan er veel misverstanden rond het gaarproces. Ga je voor kokend water of koud water? En schil je de aardappelen nu beter op voorhand of niet? Chef-kok Francesca Sterckx van restaurant Mistinguett zet de meest gemaakte fouten op een rijtje en zorgt ervoor dat je ze nooit meer maakt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.