Delhaize heeft een moestuin opgetrokken op het dak van supermarkt Delhaize Boondael in Elsene. Dit jaar worden 5.200 slaplantjes geplant, volgend seizoen ook andere groenten, die dan in de winkel verkocht zullen worden. “Verser of dichterbij kan niet”, klinkt het. [naar artikel]
In het lab en de kassen van Bayers groenteafdeling Nunhems in de buurt van Roermond worden de groenten van de toekomst gekweekt: trendy, gezond en een tikkeltje ongewoon. Van paarse wortelen, over niet lekkende tomaten tot sla die zonder grond geteeld wordt. [naar artikel]
Vier panden op de Groenmarkt in Sint-Truiden krijgen een nieuwe invulling. Het project Cosmowing omvat een dakserre, een B&B en er is ook ruimte voor kunst. [naar artikel]
“Dat groenten kweken simpel is, daar ben ik meer van overtuigd dan vroeger ”, aldus Wim Lybaert. In zijn boek ‘In de moestuin’ legt de televisiemaker uit hoe je tuinieren in de vingers krijgt. Vandaag vertelt hij aan HLN Shop hoe je zelf erwten kweekt. [naar artikel]
Jeanne Moris, vrijdag 100 geworden, is nog elke dag te vinden in haar serre, waar ze sla, tomaten, bonen en paprika’s kweekt. Verder zorgt ze voor haar drie kippen en staat ze dagelijks in de keuken om voor zichzelf gezonde kost te bereiden. [naar artikel]
Supermarktketen Delhaize verkoopt vanaf volgend jaar groentjes van op het eigen dak. Bovenop hun filiaal in Elsene plaatsen ze een moestuin van 350 vierkante meter met sla, tomaatjes en aubergines. Het is daarmee de eerste in ons land die met zoiets begint. [naar artikel]
Een komkommer die krom is of tomaten met rare uitsteeksels. Ze zien er misschien niet uit, ze zijn wel even lekker als de perfect gevormde groenten in de versafdeling. In plaats van ze te weigeren en te zorgen dat ze vernietigd worden, biedt Delhaize ze vanaf donderdag voor 1 euro per kilogram te koop aan in al haar winkels. [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.