Jeanne Moris, vrijdag 100 geworden, is nog elke dag te vinden in haar serre, waar ze sla, tomaten, bonen en paprika’s kweekt. Verder zorgt ze voor haar drie kippen en staat ze dagelijks in de keuken om voor zichzelf gezonde kost te bereiden. [naar artikel]
Vier panden op de Groenmarkt in Sint-Truiden krijgen een nieuwe invulling. Het project Cosmowing omvat een dakserre, een B&B en er is ook ruimte voor kunst. [naar artikel]
In het lab en de kassen van Bayers groenteafdeling Nunhems in de buurt van Roermond worden de groenten van de toekomst gekweekt: trendy, gezond en een tikkeltje ongewoon. Van paarse wortelen, over niet lekkende tomaten tot sla die zonder grond geteeld wordt. [naar artikel]
Delhaize heeft een moestuin opgetrokken op het dak van supermarkt Delhaize Boondael in Elsene. Dit jaar worden 5.200 slaplantjes geplant, volgend seizoen ook andere groenten, die dan in de winkel verkocht zullen worden. “Verser of dichterbij kan niet”, klinkt het. [naar artikel]
“Dat groenten kweken simpel is, daar ben ik meer van overtuigd dan vroeger ”, aldus Wim Lybaert. In zijn boek ‘In de moestuin’ legt de televisiemaker uit hoe je tuinieren in de vingers krijgt. Vandaag vertelt hij aan HLN Shop hoe je zelf erwten kweekt. [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]
We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.