Een vispannetje op het menu deze feestdagen? Laat het klassieke witte wijn- of roomsausje eens voor wat het is en verras je gasten met een... [naar artikel]
Een echtpaar uit Nieuw-Zeeland geloofde dat ze de grootste aardappel ter wereld hadden opgegraven in de tuin van hun kleine boerderij in de buurt van Hamilton, op het Noordereiland van het land. Hun droom veranderde echter in puree, nadat Guinness World Records had geschreven dat uit een DNA-test was gebleken dat hun gigantische aardappel helemaal geen aardappel bleek te zijn. [naar artikel]
Op vakantie willen we een zachte matras, een avontuurlijk programma en een vrijkaart om een beetje te vervuilen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers over ons reisgedrag. Conclusie: het vliegtuig blijft veruit het populairste transportmiddel, zelfs voor korte afstanden, en tegelijk willen we steeds verder en steeds exotischer. Bestemmingen buiten de EU zitten in de lift. Al willen we ook daar in de eerste plaats een proper hotel. [naar artikel]
Ook de herfst heeft heel wat lekkere groenten te bieden. Van pompoen en paddenstoel tot pastinaak: de komende week mogen wij van HelloFresh drie recepten delen waarin je het seizoen kunt proeven. Wedden? Benodigdheden voor twee personen • 400 g aardappelen• 2 appels• 2 teentjes knoflook• 200 g gemengd gehakt van varken en kalf • […] Het bericht RECEPT Gehaktschotel uit de pan met pastinaak en spekjes verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Een jonge Franse start-up staat met de stand van het jaar op techbeurs CES in Las Vegas. Het product: een geconnecteerde, nutteloze aardappel. ‘POTATO decodeert de taal van de aardappel en kan die vertalen via Bluetoothconnectie’, zegt het persbericht van BPZ (Bac Plus Zero). Het experiment van eigenaar Nicolas Baldeck gaat natuurlijk niet echt over […] The post Nutteloze bluetooth-aardappel is hit op technologiehoogmis CES appeared first on Business AM. [naar artikel]
Aardappelen in alle vormen en maten staan wekelijks bij heel wat Belgen op het menu. De afgelopen jaren vind je naast de klassieke aardappel ook de zoete aardappel terug in de winkelrekken en op onze borden. Maar maak je die zoete aardappel op dezelfde manier klaar? En kan je de gewone aardappel in élk aardappelgerecht vervangen door de zoete versie? We vroegen het aan Reinout Reniere, docent in hotelschool Ter Groene Poorte. [naar artikel]
In de herfst gaat er niks boven een warme ovenschotel, zoals bijvoorbeeld een geroosterde zoete aardappel met een lekkere vulling. Jammer dat je [naar artikel]
“De gekookte patatjes verschijnen steeds minder vaak op de Vlaamse eettafel”, schreven we gisteren in de krant. Het kost ons te veel moeite, dat schillen en koken, dus kiezen we voor alternatieven. Maar gaat daarmee geen Vlaams culinair erfgoed verloren? Hoe kwam de aardappel in onze contreien terecht en hoe belandde ze dagelijks op ons bord? En wat zorgde ervoor dat dat nu niet meer zo is? Het verhaal van de evolutie van een noodzakelijk levensmiddel naar een vermijdbare ‘dikmaker’. [naar artikel]
Aan uitzonderlijke logementen op Airbnb geen gebrek, maar deze gigantische aardappel die zich in de Amerikaanse staat Idaho bevindt is toch wel een van de meest bijzondere. Er logeren kost je zo’n 179 euro per nacht. [naar artikel]
Pureren, frituren, of in de oven: met een goed recept wordt een simpele aardappel dé ster van de feesttafel. De drie HLN-chefs Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman geven tips voor onweerstaanbare aardappelgerechten: van een klassieker zoals puree tot kroketten met een krokante twist. “De combinatie van deze kruiden tilt élk aardappelgerecht een niveau hoger.” [naar artikel]
De kerstvakantie begint voor Vlaamse kids met een knal. Medialaan lanceert namelijk twee nieuwe kanalen: VTM KIDS en VTM KIDS JR. De twee... [naar artikel]
Door de unieke samenwerking van The Musical Academy en YES Events kunnen jongeren tussen 6 en 12 jaar van 5 tot 9 juli op de Hasseltse Level X, een avontuurlijk musicalkamp beleven. [naar artikel]
Is jouw kleine spruit geen al te grote fan van saaie lappen vlees? Verpak ze dan in een krokant laagje paneermeel en serveer ze met wortelstoemp... [naar artikel]
De kerstvakantie begint voor Vlaamse kids met een knal. Medialaan lanceert namelijk twee nieuwe kanalen: VTM KIDS en VTM KIDS JR. De twee... [naar artikel]
Of je nu een snelle lunch voor onderweg, snack uit het vuistje voor de kids of gewoon zonnig lekkers op je bord wil: empanada's zijn de way to go.... [naar artikel]
VTM Kids en VTM Kids Jr. smelten vanaf 2 maart samen tot één lineaire zender, VTM Kids. Het lineaire signaal van de kinderzender VTM Kids Jr. wordt overgenomen door een nieuwe seriezender, die CAZ 2 zal heten. Daar zal de kijker elke dag Vlaamse en internationale series, zoals “Clan”, “Cordon” en “Mr. Robot” kunnen bekijken. Dat meldt DPG Media. [naar artikel]
Bakken is een kunst, zéker in het geval van deze fotogenieke bladerdeegroosjes met appel en abrikozen. Hoewel deze fruitige schatjes supergemakkelijk te maken zijn, zullen je kids én je Instagramvolgers toch versteld staan van je artistieke creatie. Dat je er zo weinig werk aan had, blijft ons geheimpje. [naar artikel]
Natuurlijk willen je kids in de spotlights staan met hun feestoutfit. Een eenmalige aankoop die na de feestdagen in de kast verdwijnt? Zo koop je een feestoutfit die je kids kunnen afdragen! [naar artikel]
Stress om je kids op tijd de deur uit te krijgen? Een slimme outfitstrategie kan wonderen doen. Met deze tips kleed je je kids écht snel aan! [naar artikel]
Antwerpen krijgt van de Vlaamse regering 38 miljoen euro voor de opstart van een Vlaams Culinair Centrum. Dat moet verder springen dan bier, frieten en chocolade. Maar wat is dat nu precies, Vlaams culinair erfgoed? [naar artikel]
Heb je kleintjes die zonder morren vis eten? Lucky you! Heb je kleintjes die dat lekkers uit de zee helemaal niks vinden? Dan ben je echt niet alleen én hebben we goed nieuws voor je. Want serveer ze deze extra krokante fish (dank je, tortillachips) met extra smaakvolle chips (hoera voor kruiden) en ze smullen van dat visje alsof het snoep is. En voor extra vitamines: een fris wortel-spitskoolslaatje erbij. [naar artikel]
Ik weet niet hoe het met u zit, maar in januari maak ik vaak comfortfood, om die laatste echt donkere weken wat pit te geven. Deze week serveer ik een heerlijke Japanse bowl, een geweldige Zuid-Italiaanse soep en een visje uit de Noordzee. [naar artikel]
07:00 Last minute op zoek naar een tafeltje in Antwerpen? Onze culinair recensent vertelt je of deze vijf restaurants in de Koekenstad de moeite waard zijn. [naar artikel]
Nieuwe schoenen voor je kids gekocht? Pijnlijke voetjes kunnen roet in het eten gooien tijdens een winterwandeling of schooluitstap. Met deze tips zijn de schoenen van je kids meteen ingelopen! [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.