19:59 De afvalintercommunale IVM uit het Meetjesland heeft plannen om de CO2 die vrijkomt bij de verbranding van afval af te vangen en nuttig te gebruiken. Bijvoorbeeld als bruis in frisdrank of bier en als... [naar artikel]
Op het streetfoodfestival Taste A Lot zal volgende week een wel heel bijzondere foodtruck staan. De ‘1001 nacht foodtruck’ brengt eten gemaakt door vluchtelingen uit de kazerne van Sijsele. “We hopen dat de Belgen onze traditionele gerechten zullen lusten.” [naar artikel]
In Ham werden er 4 automatische externe defibrillatoren (AED-toestellen) geplaatst. Je vindt ze aan het gemeentehuis, het OCMW-gebouw en aan de sporthallen. Om ze te leren gebruiken, organiseert onze Rode Kruisafdeling op woensdag 13 december een opleiding in reanimatie en AED-gebruik. [naar artikel]
Op de feestweide van Muziek aan het Kasteel in Domein de Renesse werd in de nacht van woensdag op donderdag de foodtruck van Catering VTZ zwaar gevandaliseerd. Ook in de tent werd ingebroken. [naar artikel]
Wie dit weekend afzakt naar Couleur Café zal daar tussen de vele eetkraampjes ook foodtruck Banh Mi ontwaren. De Vietnamese specialiteiten zien er... [naar artikel]
Waar komen piekergedachten vandaan? Wat hebben we er evolutionair aan gehad? Is piekeren ook vandaag nog nuttig? En wat als je overmatig piekert? Kun je het leren temperen? Een verhelderend gesprek met de Nederlandse 'piekerprofessor' Bart Verkuil. [naar artikel]
Tijdens de garageverkoop overmorgen, zondag, in Sint-Job, schept Hilde Chantrain voor het eerst ambachtelijk vergedraaid ijs in haar foodtruck. En wat voor een foodtruck! Het is een bolletje ijs op wielen uit Sicilië. [naar artikel]
Langs de Lange Gaanweg in Bazel staat al enkele maanden foodtruck De Vaart. Zondagochtend is de op brutale wijze omver geduwd door voorlopig onbekende vandalen. De inboedel is totaal vernield. [naar artikel]
Krijgt u van uw tandarts telkens opnieuw te horen dat u grondiger moet flossen? Voortaan mag u dat advies in de wind slaan. Flossen blijkt minder nuttig dan wordt beweerd. “Tijdrovend en inefficiënt”, zegt Jean-Paul Souffriau van het Verbond der Vlaamse Tandartsen. “Wij raden patiënten aan borsteltjes te gebruiken.” [naar artikel]
Een warme tas koffie, een croissant en een vriendelijke babbel van Claudia Verdurmen uit Essen moet pendelaars aan de park-and-ride op Linkeroever een goed begin van de dag opleveren. Vanaf 6 februari strijkt Vespuccino, een knalrode foodtruck, neer op Linkeroever. [naar artikel]
Hanne Verstreken en Jaro Steens, het koppel dat het eerste seizoen van VTM-programma 'Mijn Pop-uprestaurant' won, verkoopt zijn foodtruck en [naar artikel]
In Lanaken zijn zondagnamiddag een openluchtbar en een foodtruck gesloten. Op beide plaatsen was afhaal toegestaan, maar er kwam te veel volk samen. Er werd ook een schoonheidssalon gesloten en een samenscholing van 9 personen ontdekt in een appartement. [naar artikel]
Vier op de vijf Vlamingen gebruiken een vaccinatiebewijs voor hun Covid Safe Ticket. Maar hoe nuttig is die coronapas nog, nu we met een variant zitten die opgebouwde weerstand omzeilt? “Eigenlijk wordt de pas verkeerd gebruikt, en met omikron is dat nog meer het geval.” [naar artikel]
Hoeveel tegenslag kan je hebben als zaakvoerder in deze coronatijden? Chef Steven Van Snick van De Verborgen Tuin in Waasmunster kan er van meespreken. Donderdagochtend waaide een boom om en die belandde pal op een caravan die als foodtruck dienst deed voor zijn zaak. [naar artikel]
In Schoten zijn dieven aan de haal gegaan met een volledige foodtruck. Een ooggetuige zag hoe het mobiele croqueskraam 'Krokske Rond' van Bert Adriaenssens werd meegenomen door een onbekende, blauwe wagen. [naar artikel]
De Britse prins William heeft heel wat mensen verrast toen hij samen met de YouTubers van ‘Sorted Food’ hamburgers verkocht in een foodtruck. Op videobeelden die op 30 juli zijn vrijgegeven is te zien hoe hij Earthshot-burgers verkoopt: een snack met een kleine voetafdruk. [naar artikel]
Een nieuwe week, een nieuwe Foodtruck in het Kaffee van Antwerpen. En vandaag is dat Foodies on Tour: zij bereiden heerlijke quiches, soepen en ‘daily specials’. Het Kaffee gaat open vanaf 16u, de eerste 125 gasten krijgen een gratis gerechtje. Vandaag op het menu: overheerlijke champignonsoep en een pasta met kalkoenragout. [naar artikel]
Herman Berden heropent zaterdag 8 mei voor de tweede keer ’t Karrewiel in Kozen. De voorbije maanden heeft hij flink geïnvesteerd in een groter terras en een foodtruck, en Herman heeft nog veel meer plannen. Zo trakteert hij zaterdag al meteen op hamburgers en frieten. [naar artikel]
Voor Kevin Deelen is een droom in vervulling gegaan. Zijn foodtruck Burgerkot staat elk weekend bij de kerk in Rijkevorsel, maar nu heeft hij aan zijn woning op de Vlimmersebaan het Burgerpand gecreëerd. Naast meerdere soorten Bicky Burgers kan je er ook terecht voor belegde broodjes. [naar artikel]
Jaro Steens en Hanne Verstreken, het jonge Brusselse koppel dat het allereerste seizoen van het VTM-programma ‘Mijn Pop-uprestaurant’ won in 2014, gaat een eigen restaurant opstarten. Dat financiert het koppel met de inkomsten van het tijdelijk uitbaten van restaurant ‘Den Druiventros’ in Antwerpen én met de verkoop van hun foodtruck. [naar artikel]
Wok, wafels of tapas op je feestje? Een foodtruck huren is dan een hippe optie. Maar dat is niet naar de zin van veel restaurants.“Te veel mensen beginnen met zo’n foodtruck en denken dat ze niet aan regels gebonden zijn”, zegt Horeca Vlaanderen. Nochtans moeten zij ook de normen van de witte kassa volgen. De fiscus gaat hier een omzendbrief voor rondsturen. [naar artikel]
Een ronde met een foodtruck door het dorp komt cafébazin Joanna Koziel (35) van café ’t Hoekske in Walem (Mechelen) duur te staan. Het voertuig van haar vriend is in beslag genomen en ze riskeert een boete tot 4.000 euro. “Het spijt me. Het was goed bedoeld. Ik wilde mijn klanten alleen maar verrassen met gratis pintjes. Ik mis hen”, reageert ze. [naar artikel]
Onder meer dankzij de nieuwe opleiding toegepaste psychologie stijgt het aantal studenten in de campus Vilderstraat. De PXL-cateringbrigade laat daarom een foodtruck aanrukken en vormt enkele klaslokalen om zodat de lunch toch vlot kan verlopen. “We serveren in de foodtruck op Libanese keuken geïnspireerde schotels”, zegt hoofd van PXL-catering Rudy Rampelberg. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.