Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Rasechte bruine kroeg in Antwerpen doet het licht uit: “Dit is het perfecte café voor een goeie pint of twee”

09/11/2017 - 07:41
"Op de Stadswaag vindt u nog een échte bruine kroeg. Voorlopig toch, want eind november sluit de eigenaar van café Köln de deuren. Erg jammer, want waar komt u nog een rokerig interieur met echte stamgasten, een massief houten meubilair, een collage van postkaartjes met Victoriaanse naakte dames en een gigantische gravure van de stad Keulen tegen? Dat laatste is, net zoals de naam, een erfenis van de Duitse uitbaatster die het café in de jaren 50 opende."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Zaakvoerder café Pelikaan neemt Batavier over: “Het moet een echte bruine kroeg worden” (08/05/2019 - Gazet van Antwerpen)

Toptransfer in de Antwerpse horeca. Yves Klinkhamers van café Pelikaan neemt café Batavier van Jo Boiy over. Klinkhamers zal er zelf achter de toog staan, maar de meest ingrijpende veranderingen zijn voor begin volgend jaar. Dan zal de nieuwe eigenaar de Batavier omturnen tot een rasechte bruine kroeg. Klinkhamers denkt zelfs aan een pontonterras in het Bonapartedok. [naar artikel]


2. Bruine kroeg de Pelikaan grijpt sluiting aan voor totaalrenovatie (08/01/2021 - Gazet van Antwerpen)

Café Pelikaan op de Melkmarkt is aan stevige verbouwingen begonnen. Het wordt geen hippe keet, de stijl van de bruine kroeg blijft behouden en alles zal terug op de vertrouwde plaats staan als het café weer opent. “Maar dan gerenoveerd en proper.” Toch even waarschuwen: het marmer van de tafels en de toog zal niet meer wit zijn, maar bruin. [naar artikel]


3. Ex-voetballer neemt bruine kroeg over: “Eerst was het om te zwanzen, nu voor echt” (16/12/2019 - Gazet van Antwerpen)

Vanaf 1 januari heeft café Ranonkel, de bruine kroeg in de Begijnenstraat vlak aan het kasteel, een nieuwe eigenaar. Yves Sylverans, die tien jaar in de eerste ploeg van Turnhout voetbalde, neemt de zaak over van Jan Lenaerts. Voor de klanten en het personeel verandert er weinig. [naar artikel]


4. Een pint met nootjes is niet meer genoeg (13/04/2019 - De Morgen)

Het lokale erfgoed van bruine kroegen en onze rijke cafécultuur bloedt dood. De pint met borrelnootje kunnen we net zo goed thuis drinken. Dat blijkt ook uit de naakte cijfers die een terugloop tonen. Tegelijk zie je heel wat nieuwe cafés de deuren openzwaaien. De oude bruine kroeg wordt een eetcafé. De cafébaas een ondernemer. 'We moeten de mensen iets bieden, dat is onze overlevingsstrategie.' [naar artikel]


5. Cafés Stadswaag en Paardenmarkt schikken zich naar veranderende wijk rondom: “Een bruine kroeg open je niet zomaar, zoiets heeft tijd nodig om te groeien” (12/11/2017 - Gazet van Antwerpen)

Vorig week schreef uw krant nog over café Köln, dat eind november sluit. Als reden werd aangehaald dat de buurt rond de Antwerpse Stadswaag veel stiller is dan vroeger. Maar hoe zou dat komen? We vroegen het aan enkele buurtbewoners en de uitbaters van café Winning, een bruine kroeg op de Paardenmarkt die al sinds 1969 bestaat en nog steeds springlevend is. [naar artikel]


6. Laatste kroeg op Boomse Grote Markt dicht: marktplein zonder café is als een café zonder bier (04/10/2020 - Gazet van Antwerpen)

Op de Grote Markt in Boom werd in café Radio, een icoon in de gemeente, maandag de allerlaatste pint getapt. Daarmee verdwijnt meteen ook de laatste kroeg op het marktplein van een gemeente die vroeger hét hart van het uitgangsleven in heel de Rupelstreek was. En nu? [naar artikel]


7. Uitbaatster populair Café Welkom zoekt opvolger: “Er moet een ‘klik’ zijn met deze zaak” (26/02/2020 - Gazet van Antwerpen)

Café Welkom op de Dam in Antwerpen is over te nemen. Uitbaatster Anita maakte van het café een authentieke, bruine kroeg maar om gezondheidsreden moet ze na vijf jaar de fakkel doorgeven. Ze wil wel haar tijd nemen voor de zoektocht naar een overnemer, want die moet absoluut de sfeer van het café bewaren, vindt ze. [naar artikel]


8. Café De Pelikaan heeft ‘specialleke’ tijdens Verloren Maandag: de lage-emissiezone-variant (13/01/2020 - Gazet van Antwerpen)

Bij café de Pelikaan op de Melkmarkt in Antwerpen weten ze als geen ander hoe de traditie van Verloren maandag in ere te houden. Klanten van de bruine kroeg konden zich tegoed doen aan worstenbroodjes à volonté. Die werden zoals steeds geprepareerd in een tentje voor het café door een enthousiaste bakkersploeg. [naar artikel]


9. Hoe tap je nu weer de perfecte pint? GvA test het in café Sportif (07/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

Het tappen van de perfecte pint bestaat uit een heel ritueel. Bij Stella Artois omschrijven ze het als een 9-stappenplan. Donderdag doet Gazet van Antwerpen met een gratis vat vanaf 14u de test in café Sportif in Niel. [naar artikel]


10. Café De Pelikaan herrijst na zware waterschade: “Voorgoed weer open” (05/05/2021 - Gazet van Antwerpen)

Zaterdagochtend vanaf 8.30u kan iedereen weer terecht op het terras van café De Pelikaan aan de Melkmarkt in Antwerpen. De populaire bruine kroeg heeft alles op alles gezet om de ravage van de zware waterschade voor de heropening van de horeca te herstellen. Deze week leggen ze de laatste hand aan het authentiek gerenoveerde café. “Al het bier dat we hebben ingekocht is in een weekend niet op te krijgen.” [naar artikel]


11. Bruine kroeg op het Valaar wordt retro-cocktailbar (16/02/2019 - Gazet van Antwerpen)

Het café op de hoek van de Michel Willemslaan en de Rederijkersstraat in Wilrijk, voorheen bekend als De Roos of De Kroeg, gaat op 1 maart opnieuw open als Bar W. De eigenaar van het pand wil het met een nieuwe invulling kalmer houden dan voorheen. “Een retro-lounge/cocktailbar die sluit om 24u.” [naar artikel]


12. Zo tap je de perfecte pint in vijf simpele stappen (19/09/2019 - Het Nieuwsblad)

Een pintje bier tappen: veel Belgen hebben er ervaring mee. Maar wat is eigenlijk dé manier om de perfecte pint af te leveren? We vroegen om hulp bij Sint-Gummarus in Lier, de winnaar van Beste Café van Vlaanderen in 2018. Uitbater Björn Gielen toonde ons in vijf simpele stappen hoe dat in zijn werk gaat. [naar artikel]


13. Op zoek naar de goedkoopste pint in Antwerpen (06/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Er komt een nieuwe prijsverhoging bij AB Inbev aan. In 2006 kostte 25 cl nog gemiddeld 1,53 euro, volgende maand zal dat 2,19 euro zijn. Dat kon u dinsdag lezen in Gazet van Antwerpen. Toch zijn er nog plekjes in Antwerpen waar een pint u veel minder kost. Wij gingen - binnen de Singel - op zoek. Welk café heeft de goedkoopste pint? [naar artikel]


14. Rechter vindt café 't Velootje in Gent te smerig (17/04/2018 - VRT NWS)

De uitbater van 't Velootje in het Patershol in Gent krijgt een straf omdat z'n café te vuil is. Het café is volgens het voedselagentschap te vuil om goed te zijn. Het café werd ook al eens afgekeurd door de brandweer omdat het onveilig is. De bruine kroeg lokt al jaren toeristen die net gecharmeerd zijn door het rommelige interieur. [naar artikel]


15. Café Welkom moet Facebookvrienden maken: met dit plan wil AB Inbev je weer meer op café krijgen (02/09/2019 - Het Nieuwsblad)

Brouwer AB Inbev heeft een plan klaar om de cafés te ondersteunen. Via de sociale media wil de biergigant klanten warm maken om in de lokale kroeg een pint te pakken. De slimme marketing, voor het café en in de eerste plaats natuurlijk de brouwer zelf, wordt tegelijk toegejuicht en bekritiseerd. [naar artikel]


16. Pint of Science, iets bijleren over wetenschap tussen pot en pint (15/05/2018 - VRT NWS)

Op café gaan en tussen pot en pint  iets bijleren over wetenschap: dat is de missie van het wetenschapsfestival Pint of Science. Het festival ontstond 5 jaar geleden in Engeland en intussen wordt het in 21 landen georganiseerd, voor het eerst dit jaar ook in België. In zeven steden kon u vanaf vanavond drie avonden lang terecht voor korte lezingen op café. Onze reporter luisterde mee in een café in Gent. [naar artikel]


17. Tanguy Ottomer zoekt de beste kroeg van ’t Stad: “Bruine kroegen zijn de rimpels van de stad” (16/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

“De mooie interieurs van bruine kroegen mogen niet verdwijnen.” En dus gaat stadsgids Tanguy Ottomer via een poll op zoek naar de beste kroeg van ’t Stad om aandacht te vragen voor dat culturele erfgoed. Citta duikt met hem het nachtleven in en het cliché wordt bevestigd. “Een bruine kroeg is als een living: warm, gezellig én de plek om mensen te ontmoeten.” [naar artikel]


18. Borze Café: 20 jaar leeggestaan, nu een bruine kroeg met bijzondere wijnkaart (01/05/2023 - Gazet van Antwerpen)

Een bruine kroeg met echt goed eten en een exceptionele wijnkaart, dat is Borze Café. En ook vooral een plek zonder drempel waar horecavolk en kunstenaars naast gezinnen en oude vrouwtjes tafelen. [naar artikel]


19. Ooit waren er 27 cafés in dit dorp, nu sluit de laatste bruine kroeg de deuren: “Het is een drama” (16/09/2019 - Het Nieuwsblad)

Dirk De Wolf (49), alias ‘de kleinen’, en zijn vrouw Amy Verleyen (37) draaiden zondag na 23 jaar de tapkraan van Onder Den Toren dicht. Daarmee verliest Gijzegem zijn laatste bruine café. “Dit is een stuk van het sociaal leven dat verdwijnt.” [naar artikel]


20. Dit is het beste café van West-Vlaanderen (29/11/2018 - Het Nieuwsblad)

Wie graag een drankje drinkt in een bar waar een gezellige sfeer heerst, er af en toe feestjes worden georganiseerd en waar er ook plaats is voor liveoptredens, moet in La Casita in Brugge zijn. Het café van Nina Corty, dat wordt beschreven als een mix tussen een bruine kroeg en een cocktailbar, is verkozen tot beste café van West-Vlaanderen. "Ik ben zo blij met de overwinning", klinkt het. [naar artikel]


21. Dit is het Beste Café van Antwerpen (04/10/2019 - Het Nieuwsblad)

Als blije broers nemen ze elkaar in de armen bij Bar Bruur. Terecht ook, want na een stemming van 135.000 lezers kwamen zij er uit als “provinciewinnaar” in Antwerpen. Onze jury ging alvast op bezoek, want de kroeg maakt nu ook kans op dé ultieme titel van ‘Het Beste Café van Vlaanderen’. “Een levendig café”, reageert journalist en jurylid Chris Snick enthousiast. [naar artikel]


22. Collega’s drinken pintje na het werk online (21/03/2020 - Het Belang van Limburg)

Bij het IT-bedrijf Bechtle in Pelt sluiten de zeventigtal werknemers een normale werkweek regelmatig af met een pint in een Neerpeltse bruine kroeg. In tijden van corona zal deze afterwork drink nu online gebeuren. [naar artikel]


23. Bartel Van Riet baat café Den Herberg uit: “Hier ben ik gewoon ‘den Bartel’" (17/05/2019 - Gazet van Antwerpen)

Daar waar Nete en Aa samenvloeien, stroomt er rijkelijk gerstenat uit de tap. Café Den Herberg in Grobbendonk is een authentieke kroeg met verborgen ver­halen. Maar dat is buiten de waard ­gerekend. Cafébaas Bartel Van Riet (36) ­serveert tussen pot en pint straffe toogpraat. [naar artikel]


24. In ’t Toreke begint de nacht met een pint: "Hier is altijd ambiance, dit café leeft echt" (03/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Op café gaan zoals in bomma’s tijd, naar een bruin café waar de geschiedenis van de muren druipt. Dat kan nog in de Kempen. CittA bezoekt bruine cafés waar niet alleen de patron en de stamgast, maar ook het interieur een verhaal te vertellen heeft. Deze keer: ’t Toreke in Bouwel (Grobbendonk). [naar artikel]


25. Bruine kroeg Au Daringman in Brussel behoort tot beste cafés ter wereld (29/03/2019 - De Morgen)

Au Daringman, een bruine kroeg in de Vlaamsesteenweg, hartje Brussel, is door de Britse krant The Guardian opgenomen in een lijst van beste cafés ter wereld. Of uitbaatster Martine Peeters daar blij mee is, weet ze nog niet zo zeker. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!