Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Chocolade, speculaas of mandarijntjes over van de Sint? Dit kun je er mee doen

04/12/2017 - 14:08
"De Sint durft al eens langs te komen met heel wat mandarijntjes, chocolade en speculaas. Heb je nog heel wat over en weet je niet wat ermee aan te vangen? Dan bestaan er enkele gerechtjes waar je die restjes makkelijk in kunt verwerken. Zo is die tocht door de schoorsteen met al dat lekkers niet voor niets geweest."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Overschotjes van de Sint verwerk je zo: tarte tatin met mandarijntjes (06/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

De Sint is net langsgeweest en we hebben weer allerlei lekker snoep gekregen. Chocolade, pepernoten, marsepein en uiteraard veel speelgoed! Maak [naar artikel]


2. Hoe het recept van echte Hasseltse speculaas geheim blijft: “Zelfs niet in een kluis” (02/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Meer nog dan chocolade is speculaas het Sinterklaassnoepgoed bij uitstek. Waar komt die traditie vandaan? En wat maakt Hasseltse, euh, speculaas zo anders? Want speculoos zeg je nóóit. Goesting ging op pad en vond antwoorden. [naar artikel]


3. Waarom eten we zoveel snoepgoed en chocolade met Sinterklaas? (28/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wie Sinterklaas zegt, denkt meteen aan kruidnoten, speculaas, chocolade en marsepein. Je kan niet naast het gigantische snoepaanbod in de supermarkten kijken. Maar waarom brengt de sint onze kinderen zoveel snoepgoed? Voedselhistoricus Peter Scholliers legt uit. “Vroeger waren chocolade en snoepgoed enorm duur.” [naar artikel]


4. Jonge bakkers helpen de Sint om zijn voorraad speculaas aan te vullen (09/11/2023 - Het Belang van Limburg)

De Sint heeft een hoop speculaas nodig om de schoenen van alle brave kinderen te vullen, helpende bakkershanden zijn dezer dagen dus meer dan welkom. Daarom organiseren de Orde van de Hasseltse Speculaas en de Hotelschool Hasselt workshops speculaas maken en bakken in het huis van de Sint. Ronald Lampers, grootmeester in de Orde van de Hasseltse Speculaas, en Rik Sevens van de Hogeschool zien het graag gebeuren: “We organiseren zes baksessies met in totaal een 60-tal kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar”, zeggen de begeleiders. “We willen de kinderen een fijne, lekkere en leerrijke namiddag bezorgen, onze Hasseltse speculaas promoten en wie weet enkele kinderen stimuleren om later bakker te worden.” [naar artikel]


5. OPINIE. “Oproep aan alle ouders: verwen je kinderen op 6 december met chocolade of speculaas” (23/11/2018 - Het Laatste Nieuws)

“Oproep aan alle ouders: verwen je kinderen op 6 december met chocolade of speculaas. Die dag mag het, ook van de voedingsdriehoek.” Dat lijkt een... [naar artikel]


6. OPROEP. Waar koopt Sinterklaas vegan snoepgoed? (15/11/2021 - Het Belang van Limburg)

De Sint is in het land en daar horen snoepjes bij. Speculaas, chocolade, marsepein, en zoveel meer: in de gekende klassieke vorm of een veganversie voor wie wil. [naar artikel]


7. Sint-Martinusscholen bakken speculaas voor Make-A-Wish (24/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Al 25 jaar bakken de Sint-Martinusscholen van Herk-de-Stad speculaas die door de organisatie Make-A-Wish te koop aangeboden wordt. Met de opbrengst kan de organisatie wensen vervullen van kinderen tussen 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. [naar artikel]


8. Lifehack: mandarijntjes pellen zonder vieze vingers (10/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Als er een stuk fruit is dat deze dagen hoogtij viert, zijn het wel de mandarijntjes en clementijntjes. Enorm lekker, maar ook een heel gedoe om [naar artikel]


9. Bakker Erika verkoopt speculaas voor goede doel (21/12/2017 - Het Belang van Limburg)

Speculaasbakker Erika Vanvuchelen staat straks op de midwintermarkt aan de Sint-Pauluskerk van Geetbets. Zij houdt een verkoop van speculaas voor het goede doel. [naar artikel]


10. OPROEP. Bij welke bakkers en snoepwinkels maken ze ambachtelijk lekkers voor de Sint? (17/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Omdat Sinterklaas en zijn pieten al dat lekkers zelf niet gemaakt krijgen in hun snoepfabrieken, rekenen ze op de hulp van bakkers, chocolatiers en patissiers. In welke Limburgse winkels kan je zelfgemaakte speculaas, chocolade, marsepein of ander lekkers vinden? Laat het ons weten via onderstaand formulier. [naar artikel]


11. Heet de lente welkom in het oranje van mandarijntjes (19/02/2020 - Het Belang van Limburg)

Nog iets langer dan een maand en de lente doet haar intrede. Of het ook meteen mooi weer zal zijn, valt af te wachten, maar met de kleur tangerine - waarmee het oranje van mandarijntjes wordt bedoeld - voorzie je outfits alvast zelf van een beetje zonnigheid. [naar artikel]


12. Orde van de Hasseltse speculaas viert tiende kapittel (14/05/2017 - Het Belang van Limburg)

De orde van de Hasseltse speculaas vierde zaterdagnamiddag 13 mei zijn jaarlijkse kapitteluitreiking in aanwezigheid van minister Vandeput, burgemeester Vananroye en talrijke schepenen alsook de Confrérie van de Hasseltse Jenever, de Keizerlijke Commanderie van de Edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie uit Sint-Truiden en de Kortessemse Confrérie van het Haspengauws fruit en haar gastronomie uit Kortessem. [naar artikel]


13. Cindy bakt maar één keer per jaar speculaas, nu is ze de beste speculaasbakker van Hasselt (05/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Nog tot 2 december 2024 moet de Hasseltse Cindy Bams aangesproken worden met ‘beste amateurbakker van de Hasseltse speculaas 2023’. Dat is het besluit na een bakwedstrijd in het Huis van de Sint waaraan negen kandidaten deelnamen. “Een deskundige jury heeft na uitgebreid proeven de ‘hoemp’ van Inge als beste bevonden en dus krijgt zij de prestigieuze oorkonde”, zegt de voorzitter van de Orde van de Hasseltse Speculaas, Ronald Lampers. “Natuurlijk ben ik heel blij met deze erkenning, maar ik ben ook bijzonder verbaasd”, aldus de winnares. “Ik bak immers maar een keer per jaar speculaas, namelijk met Sinterklaas.” De winnares van de vorige editie, Aleide Boyen, kwam ook even langs om de eretitel door te geven. [naar artikel]


14. Op bezoek in het atelier van Sinterklaas: “We zijn al chocoladen sinten aan het gieten sinds vlak na Pasen” (30/11/2018 - Gazet van Antwerpen)

Het ruikt er naar chocolade, ­speculaas en marsepein. En naar werklust. We zijn in sociale werkplaats TWERK in Herentals. Daar gaan in de aanloop naar Sinterklaas maar liefst 200.000 sint­figuurtjes de deur uit. Allemaal ­ambachtelijk gefabriceerd en ­verpakt in de eigen ateliers. Hoor, wie werkt daar kind’ren? Wij ­klopten er zachtjes tegen het raam. [naar artikel]


15. Van Lotus tot Delhaize: wat is de lekkerste speculoos? Bakker Toon De Klerck proeft er 10. “Deze merken geven dezelfde speculaas aan andere prijs” (03/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie Sinterklaas zegt, zegt speculaas. Een verse speculaas van bij de warme bakker smaakt altijd, maar hoe zit het met de versies uit de supermarkt? Bakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij proeft 10 verschillende Sinterklaasfiguren in speculoos en haalt er de lekkerste uit. Al doet hij ook een zeer merkwaardige ontdekking. “Voor dit merk betaal je 40 procent meer, terwijl een veel goedkopere verpakking exact dezelfde speculaas bevat.” [naar artikel]


16. Dit jaar brengt Sinterklaas geen speculaas, maar pepernoten (23/11/2017 - Express)

Wie dit jaar lekkers in z’n schoen vindt, zal daar geen speculaas in zien liggen. De nieuwste trend is pepernoot, of kruidnoot. Mogelijk het gevolg van de komst van Nederlandse supermarkten in België, want de lekkernij is inderdaad een uitvinding van onze noorderburen. Maar wat is het verschil met speculaas dan precies? Pepernoten en kruidnoten […] The post Dit jaar brengt Sinterklaas geen speculaas, maar pepernoten appeared first on Express [NL]. [naar artikel]


17. Wat doen winkels met overschotten chocolade: van spotprijzen tot recyclage (13/12/2022 - Het Belang van Limburg)

Nu Sinterklaas achter de rug is, zitten winkelketens met overschotten chocolade. Hema verkoopt die overschot op de app Too Good To Go, andere winkels doneren overschotten of… recycleren de chocolade. “Voor chocoladecake, donuts of taarten.” [naar artikel]


18. Op het meest besproken sinterklaasfeest van het land: mandarijnen, speculaas, een vrouwelijke sint en agenten in burger (06/12/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


19. Loont het de moeite om zelf speculaas te bakken? (03/12/2022 - De Standaard)

In deze helpdesk behandelen we elke dag een vraag bij de eindejaarsfeesten. Vandaag: Ga ik spijt krijgen van mijn idee om zelf speculaas te bakken? [naar artikel]


20. Sinterklaas en Lorentia kiezen lekkerste speculaas van Limburg: ééntje krijgt een tien op tien (23/11/2023 - Het Belang van Limburg)

In aanloop van zijn verjaardag krijgt de Sint hulp van zowat elke Limburgse bakkerij om zijn voorraad speculaas aan te spekken. Maar waar smaakt de kruidige koek het best? Met de hulp van Instagramfenomeen en ‘Bake Off’-kandidate Lorentia Veppi doet de goedheilig man de test: ééntje nadert de perfectie. [naar artikel]


21. Donkere chocolade eten maakt de klant gelukkiger (07/10/2019 - Metro)

Een winkelier die een klant een stukje zwarte chocolade aanbiedt, daar is niets mis mee. Uit doctoraatsonderzoek van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent blijkt namelijk dat het eten ervan de stemming van klanten en hun ervaring verbetert. Het onderzoek werd gevoerd via drie scenario-gebaseerde experimenten en één veldstudie in een schoenenwinkel, waar […] Het bericht Donkere chocolade eten maakt de klant gelukkiger verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


22. Zoet, zoeter, zoetst: Loïc maakt javanais van speculaas (28/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag maakt hij javanais van speculaas. [naar artikel]


23. Dief gaat aan de haal met 20 ton Milka-chocolade die bestemd was voor België (24/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Een opmerkelijke diefstal in Oostenrijk. Een voorlopig onbekende dader is erin geslaagd een vrachtwagen met twintig ton Milka-chocolade te doen verdwijnen. De chocolade, die bestemd was voor ons land, heeft een marktwaarde van ongeveer 50.000 euro. [naar artikel]


24. Zie ginds komt de speculaas: 4 adressen voor ambachtelijke speculazen (02/12/2023 - Gazet van Antwerpen)

Geen Sinterklaas zonder speculaas. Lekker dik, dun en krokant, klein of levensgroot: de kindervriend brengt ze in alle vormen en maten. En hij koopt ze zeker en vast bij deze vier ambachtelijke bakkers. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!