Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Gazet van Antwerpen

Herenthoutse chocolatier verovert de wereld met één praline

08/12/2017 - 16:27
"Kris Van Dijck is groot in iets kleins. De zaakvoerder specialiseert zich in één specifieke praline. Zijn cerisette verovert vanuit ­Herenthout heel de wereld. Netheline plaatst de kers niet op de taart, maar stopt ze in een felgesmaakte likeurpraline. Een krak in zijn vak."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Herenthoutse chocolatier verovert de wereld met één praline (08/12/2017 - Gazet van Antwerpen)

Kris Van Dijck is groot in iets kleins. De zaakvoerder specialiseert zich in één specifieke praline. Zijn cerisette verovert vanuit ­Herenthout heel de wereld. Netheline plaatst de kers niet op de taart, maar stopt ze in een felgesmaakte likeurpraline. Een krak in zijn vak. [naar artikel]


2. Praline van chocolatier uit Kortrijk wint gouden medaille op belangrijkste chocoladebeurs ter wereld (31/01/2022 - VRT NWS)

Chocolatier Vandenbulcke uit Heule bij Kortrijk heeft de gouden medaille gewonnen op de ISM-beurs in Keulen, één van de belangrijkste beurzen ter wereld voor chocolade en zoetwaren. Het bedrijf kreeg de prijs voor de "Cabosse", een nieuwe praline gevuld met het pulp van de cacaovrucht. [naar artikel]


3. Lommelse chocolatier Koen Ulenaers viert 10 jaar Bosland met exclusieve praline (26/10/2016 - Het Belang van Limburg)

De allernieuwste telg in het Bosland streekproductenarrangement is een overheerlijke praline. De Lommelse chocolatier Koen Ulenaers – eveneens de bedenker van de Lommelpraline, geïnspireerd door het GlazenHuis – werkte maandenlang om het recept en de smaak helemaal op punt te krijgen. [naar artikel]


4. Hoeseltse chocolatier ontwikkelt nieuwe Limburgse praline (11/12/2018 - Het Belang van Limburg)

De Hoeseltse chocolatier Ovidias bestaat veertig jaar. Naar aanleiding van deze verjaardag werd samen met Wijnkasteel Genoels-Elderen een praline ontwikkeld. [naar artikel]


5. Gewaagd: chef en chocolatier maken samen praline met een vleessmaak (04/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wat gebeurt er als je twee ambitieuze twintigers samen laat werken? Voor Timon Michiels van sterrenrestaurant Carcasse in Koksijde en Julius Persoone van The Chocolate Line in Brugge betekent dat een nieuwe praline met gerookt spek. [naar artikel]


6. Herenthoutse waagt haar kans bij ‘Regi Academy’: “Ik hoop dat dit optreden snel een vervolg krijgt” (26/08/2021 - Gazet van Antwerpen)

Is Amber Klockaerts (23) de uitverkorene die de nieuwe single van Regi mag inzingen? De Herenthoutse waagde donderdag met succes haar kans in Regi Academy op VTM2. “Ongeacht het resultaat van deze wedstrijd heb ik de smaak van het zingen te pakken.” [naar artikel]


7. DE GRENS. Herenthoutse carnavalist viert mee in Breda: “Ik weet niet wat ik exact dronk, het was vooral veel” (14/02/2024 - Gazet van Antwerpen)

Carnaval is zo verschillend als confetti. Onder elke kerktoren kent het traditionele zotkapsfeest een andere invulling. Zowel Herenthout als Breda ging dezer dagen collectief carnavalesk uit de bol. Lars van den Branden (38) uit Herenthout liep mee in Vlaamse én Nederlandse polonaises. Een grensoverschrijdend marktonderzoek inzake carnaval in het Stoetersdorp en het Kielegat. [naar artikel]


8. Duurzame ‘Antwerpse’ chocolade van Pierre Marcolini verovert de wereld: “Van China tot Peru: mijn job als chocolatier bezorgt mensen emotie” (10/10/2021 - Gazet van Antwerpen)

Toen visboer Van Bladel de deur achter zich dichttrok, waagde een andere ambachtsman zijn kans in het iconische pand op de kop van De Wilde Zee. Chocolatier Pierre Marcolini maakt er nu grand cru chocolade, die vanuit dit atelier uitzwermt over de hele wereld. Hij verwerkt chocolade duurzaam. “We verstoppen niets, voorbijgangers komen spontaan kijken.” [naar artikel]


9. Dit is 'Glorious': de duurste praline ter wereld (17/03/2018 - Het Laatste Nieuws)

Pralines hebben een vaste plaats in het hart van menig chocolade liefhebbers. Maar de die hard-fans van chocolade boeken voor dit weekend toch nog... [naar artikel]


10. Straks gin-praline op Tomorrowland? (26/04/2017 - Het Laatste Nieuws)

Gaan festivalgangers op Tomorrowland straks uit de bol op muziek van de beste dj's ter wereld met een Aalsterse gin-praline tussen de kiezen? Als [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!