Kris Van Dijck is groot in iets kleins. De zaakvoerder specialiseert zich in één specifieke praline. Zijn cerisette verovert vanuit Herenthout heel de wereld. Netheline plaatst de kers niet op de taart, maar stopt ze in een felgesmaakte likeurpraline. Een krak in zijn vak. [naar artikel]
Chocolatier Vandenbulcke uit Heule bij Kortrijk heeft de gouden medaille gewonnen op de ISM-beurs in Keulen, één van de belangrijkste beurzen ter wereld voor chocolade en zoetwaren. Het bedrijf kreeg de prijs voor de "Cabosse", een nieuwe praline gevuld met het pulp van de cacaovrucht. [naar artikel]
De allernieuwste telg in het Bosland streekproductenarrangement is een overheerlijke praline. De Lommelse chocolatier Koen Ulenaers – eveneens de bedenker van de Lommelpraline, geïnspireerd door het GlazenHuis – werkte maandenlang om het recept en de smaak helemaal op punt te krijgen. [naar artikel]
De Hoeseltse chocolatier Ovidias bestaat veertig jaar. Naar aanleiding van deze verjaardag werd samen met Wijnkasteel Genoels-Elderen een praline ontwikkeld. [naar artikel]
Wat gebeurt er als je twee ambitieuze twintigers samen laat werken? Voor Timon Michiels van sterrenrestaurant Carcasse in Koksijde en Julius Persoone van The Chocolate Line in Brugge betekent dat een nieuwe praline met gerookt spek. [naar artikel]
Is Amber Klockaerts (23) de uitverkorene die de nieuwe single van Regi mag inzingen? De Herenthoutse waagde donderdag met succes haar kans in Regi Academy op VTM2. “Ongeacht het resultaat van deze wedstrijd heb ik de smaak van het zingen te pakken.” [naar artikel]
Carnaval is zo verschillend als confetti. Onder elke kerktoren kent het traditionele zotkapsfeest een andere invulling. Zowel Herenthout als Breda ging dezer dagen collectief carnavalesk uit de bol. Lars van den Branden (38) uit Herenthout liep mee in Vlaamse én Nederlandse polonaises. Een grensoverschrijdend marktonderzoek inzake carnaval in het Stoetersdorp en het Kielegat. [naar artikel]
Toen visboer Van Bladel de deur achter zich dichttrok, waagde een andere ambachtsman zijn kans in het iconische pand op de kop van De Wilde Zee. Chocolatier Pierre Marcolini maakt er nu grand cru chocolade, die vanuit dit atelier uitzwermt over de hele wereld. Hij verwerkt chocolade duurzaam. “We verstoppen niets, voorbijgangers komen spontaan kijken.” [naar artikel]
Pralines hebben een vaste plaats in het hart van menig chocolade liefhebbers. Maar de die hard-fans van chocolade boeken voor dit weekend toch nog... [naar artikel]
Gaan festivalgangers op Tomorrowland straks uit de bol op muziek van de beste dj's ter wereld met een Aalsterse gin-praline tussen de kiezen? Als [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.