Vlees wordt niet oneetbaar van tien jaar in de diepvries liggen. Maar lekker smaken zal het na zo’n lange bewaartijd niet meer doen. [naar artikel]
Van maandag tot zondag halen 25 restaurants, waarvan 3 sterrenrestaurants, het vlees van hun menukaart. Op die manier willen de chefs hun steun betuigen aan de eerste editie van de Belgische Week zonder Vlees. Er staan vier Limburgse restaurants op de lijst. [naar artikel]
hasselt 44 procent van de Belgen at vorig jaar minder vlees, vooral om gezondheidsredenen en door de schandalen over dierenmishandeling in slachthuizen. Toch is een samenleving zonder vlees nog niet voor morgen. “De vleesconsumptie zal bij elk schandaal blijven afnemen, maar niet volledig verdwijnen. Dat is een brug te ver.” [naar artikel]
Eén zendt vanaf vanavond om 21.30 uur 'Van vlees en bloed' elke weekdag opnieuw uit. Wat weet u nog over het wel en wee van Slagerij-Beenhouwerij... [naar artikel]
De UAntwerpen gaat het aanbod vegetarische en vegan maaltijden fors opdrijven. Tegen 2030 moet 80 procent van de maaltijden vegetarisch zijn. Rood en bewerkt vlees verdwijnen van de kaart. [naar artikel]
“We serveren geen vlees meer in Pure C, tenzij iemand er expliciet naar vraagt.” Sergio Herman maakte in ‘Mijn keuken mijn restaurant’ duidelijk dat er een trend aan de gang is naar minder vlees bij topzaken. Andere chefs gaan akkoord, al bant niemand zijn kippen-, rund- of varkensvlees volledig van de kaart. “Het vlezeke als hoofdschotel, dat krijg je er zomaar niet uit.” [naar artikel]
Topchef Sergio Herman zal geen vlees meer serveren in zijn restaurant op de Cadzandse zeedijk Pure C. “Chefs moeten het goede voorbeeld geven”, zegt hij in Het Laatste Nieuws. [naar artikel]
17:33 De Vegetarische Slager bouwde met vleesvervangers in tien jaar een bedrijf uit van 15 miljoen euro. Ook bij ons liggen ze in de rekken bij Delhaize en natuurwinkels. ‘We willen ’s werelds grootste sla... [naar artikel]
21:55 Zelfs in Dubai eten ze zijn pâté en croûte. Maar de bekendste beenhouwer van ons land weet dat de wereld verandert, en dat beter vlees dus belangrijker is dan meer vlees. Ontbijt met De Tijd. [naar artikel]
Televisiekok en oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, Wim Ballieu, is geschrokken van het Veviba-schandaal. “Ik heb de cultuur van vlees altijd verdedigd, maar ik denk niet dat we over 20 jaar nog vlees zullen eten.” [naar artikel]
Een beslissing van het gemeentebestuur van Lyon om vlees te schrappen uit de schoolmaaltijden veroorzaakte afgelopen weekend en relletje in de Franse politiek: ‘laten we stoppen met ideologie te serveren aan kinderen’, vindt de Franse minister van Landbouw. De burgemeester van de Franse stad Lyon, Gregory Doucet van de Groenen, voerde de maatregel in om […] The post Schoolmaaltijden zonder vlees doen Franse ministers in colère schieten appeared first on Business AM. [naar artikel]
We sluiten alweer een decennium af. Maar hoeveel weet u er nog van? De redactie van Knack verzamelde voor u twintig vragen over de afgelopen tien jaar - twee per jaar - over uiteenlopende onderwerpen, van cultuur over politiek tot sport. Test uw kennis! [naar artikel]
De UAntwerpen gaat het aanbod vegetarische en vegan maaltijden fors opdrijven. Tegen 2030 moet 80 procent van de maaltijden vegetarisch zijn. Rood en bewerkt vlees verdwijnen van de kaart. [naar artikel]
De Vlaming weet wel wat hij moet doen om zijn huis energiezuinig te maken, maar hij weet niet welke premies hij daarvoor kan krijgen. Dat blijkt uit een bevraging van de Vlaamse overheid. En de onduidelijkheid rond die premies heeft grote gevolgen: zes op de tien Vlamingen zijn niet van plan om de komende tien jaar te investeren in de energiezuinigheid van hun woning. [naar artikel]
De directie van de Leuvense Alma-studentenrestaurants gaat in op het verzoek van de studentenkoepel LOKO om in Alma II elke dag terug vlees op het menu te zetten. Er zullen in dit restaurant ook terug goedkopere maaltijden worden aangeboden. Beide toegevingen gaan in vanaf 25 november. Dat meldt ALMA-directeur Daniel Lips. [naar artikel]
De organisatie van Dagen Zonder Vlees zal geen nieuwe campagne organiseren volgend jaar. Dat maakte ze zelf bekend. Dagen Zonder Vlees spoort mensen al 6 jaar aan om tijdens de vastenperiode geen of minder vlees of vis te eten. [naar artikel]
Aan de Kosovaarse grens werd vorig jaar in augustus bedorven vlees uit België in beslag genomen. Het vlees was op weg van het Belgische... [naar artikel]
Aan de Kosovaarse grens werd vorig jaar in augustus bedorven vlees uit België in beslag genomen. Het vlees was op weg van het Belgische... [naar artikel]
Aan de Kosovaarse grens werd vorig jaar in augustus bedorven vlees uit België in beslag genomen. Het vlees was op weg van het Belgische... [naar artikel]
Aan de Kosovaarse grens werd vorig jaar in augustus bedorven vlees uit België in beslag genomen. Het vlees was op weg van het Belgische... [naar artikel]
Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]
Tegen 2040 zal ongeveer 60 procent van het vlees dat we eten niet van geslachte dieren komen. Het grootste deel van het vlees zal vervangen worden door kweekvlees uit laboratoria en plantaardige producten die smaken en eruit zien als dierlijk vlees. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.