Toegegeven, er zijn vervelender dingen dan bananen pellen, maar achteraf zit je toch altijd maar mooi met die schil opgescheept, een schil die dan wel vol voedingsstoffen zit, maar die je toch nooit opeet. Telers in Okayama, Japan, zijn er nu in geslaagd bananen te kweken met een schil die zo dun is, dat je ze zonder probleem mee kan opeten. [naar artikel]
In Japan hebben onderzoekers een robot ontwikkeld die een banaan kan oppakken en pellen, zonder de vrucht te pletten. Dat schrijft ‘Reuters’. [naar artikel]
In Japan maken ze zich niet langer moe door de schil van een banaan te verwijderen. Wetenschappers ontwikkelden een variant van de vrucht, waarvan... [naar artikel]
Een stuk fruit waarvan je de schil niet opeet, zoals een avocado of banaan, was je meestal niet voor je erin gaat snijden. Toch is het volgens microbiologen een goed idee om daar snel tijd voor te maken. Ook het stuk goed wassen én drogen is een aanrader. Microbioloog Frank Devlieghere (UGent) legt uit waarom. [naar artikel]
In 2022 at een gemiddelde Belg zo'n 7,7 kilogram bananen. Dat blijkt uit recente cijfers van het VLAM, het Vlaams Instituut voor agro- en visserijmarketing. Ook supermarkten zien de verkoop van bananen stijgen. Waarom zijn bananen zo populair? En zijn ze ook gezond? De Inspecteur zoekt het uit. [naar artikel]
Heb je in de winkel geen gepelde noordzeegarnalen meer gevonden? Je bent niet alleen. Zowat alle Belgische supermarkten kampen momenteel met een tekort. De oorzaak: de strenge coronamaatregelen in Marokko. De enige oplossing: zelf pellen. [naar artikel]
De schil van de kers waarin de koffieboon zit, is niet langer zomaar waardeloos afval. Meer zelfs, een pond van die schillen kost vandaag bijna... [naar artikel]
De schil van de kers waarin de koffieboon zit, is niet langer zomaar waardeloos afval. Meer zelfs, een pond van die schillen kost vandaag bijna... [naar artikel]
Waar de ene al zijn groenten en fruit schilt, zweert de andere bij de voedingsstoffen uit die schil. Wat is dan de beste en meest voedzame keuze? Hoe zit het met vruchten zoals een banaan of een kiwi waarvan de schil er niet bepaald smakelijk uitziet? En spelen pesticiden een rol in het antwoord? Voedingsexpert professor Bart Nicolai van de KU Leuven geeft voor eens en altijd duiding. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.