Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

Vegan: dé nieuwe trend in onze winkelkar

13/02/2018 - 16:46
"Morgen start de nieuwe campagne van Be Vegan en vzw EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief): Try Vegan. Met de actie willen beide organisaties mensen inspireren om alle dierlijke producten van hun menu te schrappen. Want veganistisch eten is de nieuwe trend en dat merken ook de supermarkten, zo blijkt uit een rondvraag van VRT NWS. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. 3 x onze favoriete recepten uit Nathalie Meskens’ nieuwe boek ‘Plan Vegan’ (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Nathalie Meskens is al twee jaar vegan en deelt die levensstijl in haar nieuwe boek Plan Vegan, dat vanaf vandaag in de winkelrekken ligt. Ze gidst... [naar artikel]


2. World Vegan Day | 5 Belgische topwinkels voor vegan producten (01/11/2023 - De Tijd)

07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]


3. Hasselt als nieuw vegan walhalla: “Veganisme is meer dan een hype” (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]


4. Zijn duurdere boodschappen ‘het nieuwe normaal’? Onze budgetexperte geeft advies om op je winkelkar te besparen (10/06/2020 - Het Laatste Nieuws)

Onze winkelkar is door de coronacrisis duurder geworden en dat zal hoogst waarschijnlijk nog wel even zo blijven. “Toch mag dit geen excuus zijn om... [naar artikel]


5. Wij wagen ons aan plantaardig koken: kunnen de vegan worstenbroodjes onze verwachtingen inlossen? (04/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Lento, van chef Yolan en (gast)vrouw Tekla, was al drie jaar op rij het beste vegan restaurant in België. Ze bundelden 60 van hun succesvolste recepten in het kookboek Vegan zoals je het nooit proefde. [naar artikel]


6. Hoe vegan en suikervrije voeding je bij de neus nemen (22/03/2018 - Knack)

De vegan trend waait in 2018 stevig door en ook de anti-suikertrend lijkt nog niet meteen uit te doven. Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, waarschuwt voor deze hypes. 'Consumenten zijn te weinig geïnformeerd om de juiste keuzes te maken.' [naar artikel]


7. Mogen we nog dromen van een goedkopere winkelkar? Expert legt uit (05/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Volgens Testaankoop betaalden we vorige maand 17 procent meer voor dezelfde winkelkar als een jaar geleden. Nochtans zijn de internationale voedingsprijzen gedaald en ook de hoge energieprijzen zijn al lang geen excuus meer. Wat is er dan wel aan de hand? En gaat de prijs van onze winkelkar ooit nog dalen? Els Breugelmans, professor retailmarketing (KUL) beantwoordt onze vragen. [naar artikel]


8. GETEST. Onze redacteurs proeven vegan visvervangers uit de supermarkt: “Dit ruikt écht naar de zee” (26/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Niet alleen vleesvervangers, maar ook ‘vegan’ vis valt niet meer weg te denken uit de koelrayons van de supermarkt. Wij hengelden in Limburgse supermarkten naar vegan visburgers, calamares en zelfs vegan kaviaar, en velden ons oordeel: “Moet dit vis voorstellen?” [naar artikel]


9. Koken met Ian Thomas: dat is vegan hotdogs, vegan pizza en vegan hamburgers (23/12/2017 - Het Laatste Nieuws)

Ian Thomas is een fervente vegan-aanhanger. Vandaag neemt hij ons mee naar de shop waar hij al zijn inkopen gaat doen om voor zijn huisgenoten te... [naar artikel]


10. It’s Veganuary! Win een heerlijk etentje voor twee in een Limburgs vegan restaurant (13/01/2023 - Het Belang van Limburg)

It’s Veganuary! Over de hele wereld gaan mensen in januari het engagement aan om een maand lang geen dierlijke producten te eten. In onze nieuwsapp ontdek je de lekkerste receptjes en de beste vegan adresjes in Limburg. Speel mee met onze wedstrijd en maak kans op een vegan etentje bij De Levensboom, Foglia, Lento, El Verde of SOFT. [naar artikel]


11. ’t Goei Leven: onze reporter (en carnivoor) test vegan restaurant Funky Jungle (22/01/2022 - Gazet van Antwerpen)

Het Mechelse vegan restaurant Funky Jungle werd onlangs genomineerd voor de Vegan Award als Best Lunch Place. Ze haalden het jammer genoeg niet van een aantal van hun collega’s uit Gent en Brussel, maar niettemin een prestatie om trots op te zijn. En alleszins ook genoeg om ons, als vleeseter, nieuwsgierig te maken naar vegan. [naar artikel]


12. RECEPT Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes (15/03/2023 - Gezond.be)

Doe jij dit jaar mee aan de Veggie-Challenge? Vegetarisch eten is een heuse trend, maar een goed vegetarisch gerecht samenstellen blijkt voor velen onder ons een grote opgave. Wie helpen je alvast op weg met dit heerlijk vegetarisch recept van HelloFresh: Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes. Benodigdheden voor twee personen Bereidingswijze Het bericht RECEPT Aziatische fusionsalade met vegan kipstukjes verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


13. HLN WINKELKAR. Melk is 40 procent duurder geworden, kip 25 procent: waar kan je je winkelkar nog het voordeligst vullen? (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het einde van de prijsstijgingen lijkt helaas nog niet in zicht te zijn. Wat niemand verwacht had, gebeurde: de inflatie voor voeding (inclusief alcoholische dranken) komt deze maand uit op 10,40 procent*. Voeding was nog nooit zo duur als vandaag. Dat merken we ook aan onze winkelkar bij zes verschillende supermarkten: overal stijgen de prijzen, al is dat niet overal in dezelfde mate. De supermarkt waar de prijzen het meest stegen, blijkt voor onze winkelkar echter nog altijd de goedkoopste te zijn. [naar artikel]


14. 20 Antwerpse restaurants ‘verplantaardigen’ hun menukaart voor project Een Boon voor A: “De vegan trend is er om te blijven” (02/06/2023 - Gazet van Antwerpen)

Twintig Antwerpse zaken springen samen mee op de veganistische kar en zetten onder de noemer Een Boon Voor A een vegan gerecht op hun menukaart, hoewel ze zich normaal gezien niet specifiek op dat publiek richten. “Chefs die aandacht hebben voor vegan, trekken jongere en meer diverse groepen klanten aan”, klinkt het bij initiatiefnemers Mosquito In The Room. [naar artikel]


15. HLN WINKELKAR. De winkelkar in 6 supermarkten vergeleken: “Wie slim boodschappen doet, kan 30 tot 65 procent besparen” (01/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het einde van de prijsstijgingen lijkt helaas nog niet in zicht te zijn. Wat niemand verwacht had, gebeurde: de inflatie voor voeding (inclusief alcoholische dranken) komt deze maand uit op 10,40 procent*. Voeding was nog nooit zo duur als vandaag. Dat merken we ook aan onze winkelkar bij zes verschillende supermarkten: overal stijgen de prijzen, al is dat niet overal in dezelfde mate. De supermarkt waar de prijzen het meest stegen, blijkt voor onze winkelkar echter nog altijd de goedkoopste te zijn. [naar artikel]


16. Grondstoffen en energie fors goedkoper, maar prijzen in supermarkt blijven stijgen: mogen we nog dromen van een goedkopere winkelkar? (05/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Volgens Testaankoop betaalden we vorige maand 17 procent meer voor dezelfde winkelkar als een jaar geleden. Nochtans zijn de internationale voedingsprijzen gedaald en ook de hoge energieprijzen zijn al lang geen excuus meer. Wat is er dan wel aan de hand? En gaat de prijs van onze winkelkar ooit nog dalen? Els Breugelmans, professor retailmarketing (KUL) beantwoordt onze vragen. [naar artikel]


17. Wij vergeleken de prijzen van 34 producten in de zes grootste supermarktketens: onze winkelkar werd overal wat goedkoper, met één uitzondering (02/12/2023 - Het Belang van Limburg)

In vergelijking met juni is onze winkelkar tot een zes procent goedkoper geworden, zo blijkt uit onze Winkelkarwatch. Maar op veel verdere dalingen hoeven we blijkbaar niet meer te rekenen. [naar artikel]


18. Zijn duurdere boodschappen ‘het nieuwe normaal’? Budgetexperte geeft advies om op je winkelkar te besparen (05/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Onze winkelkar is door de inflatie een pak duurder geworden en dat zal hoogst waarschijnlijk nog wel even zo blijven. “Maar je kan zelf ook wel wat doen om de kosten wat te drukken”, zegt budgetexperte Sara Van Wesenbeeck. “Besparen doe je nu vooral door gebruik te maken van promoties en kortingen, maar laat je daarbij niet misleiden.” Meer in je winkelkar voor minder geld? Dat doe je zo. [naar artikel]


19. Plantaardig beginnen eten? November is dé maand om vegan een kans te geven (29/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Op 1 november is het World Vegan Day en eveneens de start van de Try Vegan-maand. Met deze campagne willen EVA vzw en BE Vegan mensen ondersteunen om de komende weken meer plantaardige voeding op het menu te zetten. Al meer dan tienduizend Vlamingen zijn enthousiast. [naar artikel]


20. Nieuwe zwerfvuiltaks dreigt winkelkar 112 miljoen euro duurder te maken (13/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Wordt onze winkelkar nog duurder? Het lijkt er alvast sterk op dat we voor een blikje cola, wegwerpflesje water of brik sinaasappelsap binnenkort meer zullen betalen. De regering buigt zich donderdag over een nieuwe taks van 112 miljoen op wegwerpdrankverpakkingen. “Twee- tot driemaal meer dan in onze buurlanden”, hekelt winkelfederatie Comeos. “De klant zal de rekening betalen, of nog meer de grens over trekken.” [naar artikel]


21. Magnum pakt uit met vegan ijsjes (31/08/2018 - Metro)

Na ijsfabrikant Ben & Jerry’s springt nu ook Magnum op de veganboot. In Zweden en Finland kan je vanaf september smullen van de Magnum Vegan Classic en de Magnum Vegan Almond. Vegan ijs mag natuurlijk geen melkproducten bevatten en dus zijn de Magnumijsjes gemaakt van vegan chocolade en ijs gebaseerd op eiwit van erwten. Volgens […] Het bericht Magnum pakt uit met vegan ijsjes verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


22. Prijzen van huismerken stegen meer dan bij A-merken: waar vind je nu nog de voordeligste winkelkar? (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie zijn winkelkar nader bekijkt, zal een opvallende vaststelling doen: de huismerken stegen dit jaar dubbel zo snel in prijs als de A-merken. Ook Els Breugelmans, professor marketing en retailexpert KU Leuven, deed die vaststelling, en legt uit hoe dat komt. Wij legden zelf een mix van producten in onze winkelkar, en maakten de berekening. [naar artikel]


23. Hype of het overwegen waard? 5 vragen over vegan (19/02/2018 - Het Laatste Nieuws)

Vegan lijkt het nieuwe modewoord. Niet alleen op de menukaart, ook de mode- en beautywereld koppen het in grote letters op hun producten. Wat... [naar artikel]


24. 500 bezoekers genieten van vegan food (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Dat vegan eten hip is, kon je zondag 15 augustus merken in de Sint-Lutgartsite in Beringen. Die dag werd de eerste editie van V-days georganiseerd door Vegan Options, een foodbar die gelegen is op de site zelf. “Om vegan meer bekendheid te geven organiseren we deze V-days”, zo vertelt Paul Dingens. “En met succes want we mochten een 500-tal mensen ontvangen. Zij konden genieten van vegan frietjes, vegan stoofvlees, steaks, vol au vegan, shoarma en nog veel meer. En natuurlijk kon je op de eerste V-days ook terecht voor de nodige info en allerlei verkoopstandjes.” Tijdens het eten konden de aanwezigen genieten van leuk streepje muziek. [naar artikel]


25. Onze diëtiste test ijsjes: “Light- en vegan-ijs is niet per se gezonder” (06/08/2019 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo verfrissend bij tropische temperaturen als een ijsje. Van roomijs, yoghurtijs en light-ijs tot sorbet, water- en vegan-ijs: het aanbod is... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!