Een beenhouwer heeft op een markt in het Engelse Leeds een aantal veganisten met bloederig vlees op de oren geslagen. Letterlijk. Het incident werd... [naar artikel]
Hoe reageert de consument op het recente vleesschandaal? En wat doet de slager om de hoek? “Wij houden de ketting tussen boer en beenhouwer al jaren zo kort mogelijk”, reageert slagersfamilie Van Gijsel uit Edegem. “We halen onze runderen bij onze nonkel Mon.” Uw krant volgde het spoor van levende koeien in Kieldrecht naar charcuterie in Edegem. [naar artikel]
20:10 Van wat u betaalt in de supermarkt, gaat een steeds kleiner deel naar de boer. Toch zijn noch de voedingsbedrijven, noch de supermarkten de grote winnaars. Dat bent u, de consument. [naar artikel]
21:55 Zelfs in Dubai eten ze zijn pâté en croûte. Maar de bekendste beenhouwer van ons land weet dat de wereld verandert, en dat beter vlees dus belangrijker is dan meer vlees. Ontbijt met De Tijd. [naar artikel]
Wil je de beste kwaliteit van rundvlees, dan ga je het best naar de zelfstandige slager. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van consumentenorganisatie Test Aankoop, na analyse van 39 stalen vlees afkomstig van zowel lokale slagers als supermarkten. De steak van bij de lokale beenhouwer scoort beter naar zowel smaak als kwaliteit toe. Opvallend: biologisch vlees is niet per se lekkerder en gezonder, maar kent dan weer andere voordelen. [naar artikel]
Wil je de beste kwaliteit van rundvlees, dan ga je het best naar de zelfstandige slager. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van consumentenorganisatie Test Aankoop, na analyse van 39 stalen vlees afkomstig van zowel lokale slagers als supermarkten. De steak van bij de lokale beenhouwer scoort beter naar zowel smaak als kwaliteit toe. Opvallend: biologisch vlees is niet per se lekkerder en gezonder, maar kent dan weer andere voordelen. [naar artikel]
Met onder meer saucissekes, le gehackt en specks’kes fumés liggen er vanaf volgende week producten van De Vegetarische Slager in de rekken. De man achter die tegenstrijdige naam is Jaap Korteweg, boer in hart en nieren en intussen afgekickt van het vlees. “Het was inderdaad een verslaving, juist zoals roken.” [naar artikel]
Wil je de beste kwaliteit van rundvlees? Dan ga je het best naar de zelfstandige slager. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van consumentenorganisatie Test Aankoop, na analyse van 39 stalen vlees afkomstig van zowel lokale slagers als supermarkten. De steak van bij de lokale beenhouwer scoort beter naar zowel smaak als kwaliteit toe. Opvallend: biologisch vlees is niet per se lekkerder en gezonder, maar kent dan weer andere voordelen. [naar artikel]
De boerenstiel heeft nog aantrekkingskracht. Ook al waren ze soms niet voorbestemd om boer te worden, deze Limburgers kozen bewust voor de job. En al even bewust volgenze een ander pad: dat van de korte keten. De groenten die ze telen, het vlees dat ze kweken en de zuivel uit hun melkveebedrijf - al dan niet biologisch - brengen ze liefst zelf tot bij de consument. [naar artikel]
Voor een lekker stukje vlees moet u bij de beenhouwer zijn. Dat nam slager Darren Gerrand uit het Australische dorp Lancelin wel heel erg [naar artikel]
Hij ging joggen, zette de lokale beenhouwer op stelten en bleef op het eind van de dag veruit Vlaanderens populairste politicus. Toch was Bart De Wever ondanks de persoonlijke overwinning groots in de nederlaag. [naar artikel]
De verantwoordelijkheid voor dierenleed ligt niet enkel bij de slachthuizen. Ook de consument die goedkoop vlees wil, houdt het huidige systeem [naar artikel]
Belgen kiezen steeds vaker voor bioproducten en kopen meer versproducten zoals groenten, fruit, vlees en aardappelen. Dat blijkt uit kwalitatief en... [naar artikel]
Na de restauranthouders morren nu ook andere zelfstandigen over het gedrag van hun klanten. We komen steeds vaker te laat, annuleren last minute of dagen niet op en peuzelen zo aan hun inkomen. Waar is de royale hoffelijkheid van de klant gebleven? Mien De Vriendt [naar artikel]
Paul Jambers zorgde er in 1995 voor dat een eenzame boer plots enorm bekend werd in Vlaanderen. De ietwat onverzorgde boer Charel staat anno 2022 nog steeds in het geheugen gegrift. In ‘Back to the 90's’ haalt Jambers herinneringen op aan die tijd. En daar zien we exclusieve beelden van de boer zijn huwelijk met Vera. [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
De consument krijgt nu de schuld voor de “boerencrisis” toegespeeld. Maar sinds wanneer bepaalt de consument hoeveel hij wil betalen voor zijn prei of kotelet? [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
Na het zoveelste voedselschandaal zoeken consumenten andere manieren om vlees te kopen omdat ze de tussenschakels in de vleesproductie niet meer vertrouwen. Op veel plaatsen hebben boeren de hele productie zelf in handen genomen. In de zogenoemde korteketen kweekt de boer het dier op en verkoopt ook zelf het vlees. Het Journaal beocht de Sil-somhoeve in Kortenberg. [naar artikel]
Lokale boerenwinkel Boer Bas is het jaar begonnen met een opmerkelijk plan. Tegen eind april sluit zaakvoerder Jens Mouton de winkel om daarna met een omgebouwde paardentram de boer op te gaan. “Zes uur rijden met paard en kar? Dat hoort erbij.” [naar artikel]
09:44 De supermarktketen Colruyt zal voor 10 procent van zijn vlees rechtstreeks aankloppen bij de boeren. Veehandelaars worden hier overbodig. 'We willen dat de afstand tussen de consument en de producent ... [naar artikel]
De Dienst Dierenwelzijn en de lokale politie van Sint-Truiden hebben na een hercontrole bij boer Vangilbergen in Gelinden dinsdag opnieuw meer dan honderd dieren in beslag genomen. De man is al vaker veroordeeld voor dierenverwaarlozing. [naar artikel]
Onder het label ‘Straffe Kost’ gaan 18 Limburgse landbouwers lokale groenten en fruit, vlees en zuivel aan de man brengen. Die producten - geteeld met aandacht voor natuur en landschap - vind je als consument vanaf vandaag in winkels en supermarkten in de buurt. [naar artikel]
Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is vandaag een zaak van grootschalige fraude en oplichting behandeld. Een voormalige beenhouwer die [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.