De laatste jaren schieten koffiebars als paddenstoelen uit de grond en er wordt meer over het zwarte goud geschreven dan ooit tevoren in de media.... [naar artikel]
Noem hem maar de begrafenis-barista. Sam Verheyen (35) uit Borgerhout komt sinds een paar weken tegemoet aan de hartverscheurende beperkingen bij begrafenissen. “Koffietafels mogen niet. Daarom kom ik met mijn bakfiets op het plein voor de kerk of begraafplaats staan.” [naar artikel]
Voor zij die hun espresso serieus nemen en zweren bij een handmatige bereiding heeft Sage een gamma serieuze machines voorhanden. Met de Barista Express Impress presenteert het Australische merk een pistonmachine die de thuisbarista een aardig handje helpt. [naar artikel]
Koffieliefhebbers die gaan kamperen kunnen speciale systemen kopen, die je ’s morgens, zodra je uit je tent rolt een cafeïneboost geven. Valentine Wanders, beste barista in 2017 en eigenares van de Gentse koffie- en aperitiefbar Het Moment, testte er acht en proeft veel verschil. En dankzij haar tips kan ook jij op Pukkelpop die perfecte koffie maken. [naar artikel]
Noem hem maar de begrafenis-barista. Sam Verheyen (35) uit Borgerhout komt sinds een paar weken tegemoet aan de hartverscheurende beperkingen bij begrafenissen. “Koffietafels mogen niet. Daarom kom ik met mijn bakfiets op het plein voor de kerk of begraafplaats staan.” [naar artikel]
25 Gentenaars met een vlucht- of migratieverleden volgen momenteel een opleiding om professioneel barista te worden, via het sociale project "Komaf Koffie". De bedoeling is dat de nieuwkomers binnenkort op pad gaan met een mobiele koffiekar en tijdens het serveren een babbeltje slaan met andere Gentenaars. 11 van de barista's in spe lopen vandaag hun laatste stagedag in verschillende koffiebars in Gent, om het project in de kijker te zetten en de Week van de Fair Trade af te trappen. [naar artikel]
Vandaag is het cappuccinodag. Tijd om jezelf te verwennen met een heerlijke warme kop koffie met gestoomde melk. Maar waar moet je op letten als je die cappuccino zelf maakt? Op welk moment van de dag drink je de koffie het best? En kies je dan voor melk of slagroom bij de koffie? Barista Joke De Coninck en culinair historicus Lizet Kruyff leggen het uit. “De cappuccino is niét Italiaans.” [naar artikel]
Britt Peetersem (17) van Hotelschool Herk-de-Stad en Eva Droogmans (17) van Hotelschool Hasselt doen een gooi naar de titel van Belgian Junior Coffee Ambassador 2023. Beide meisjes staan in de finale van de baristawedstrijd die woensdag plaatsvindt in Brugge. [naar artikel]
Smaakt koffie beter in een wijnglas? En waarom helpt spuwen om smaken te onderscheiden? In Herk-de-Stad weten ze er alles over, want daar streden woensdag leerlingen uit elf hotelscholen voor de titel van beste jonge barista van het land. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.