Drama: Tubeke moet naar amateurklasse door gemiste penalty in 97ste minuut

13/04/2018 - 23:44
"In play-off III is de degradatiestrijd beslist. Tubeke leed op de vierde speeldag een 0-1 nederlaag tegen Union Sint-Gillis en kan de laatste plaats niet meer ontlopen. Even leek een penalty in de 97ste minuut Tubeke nog een strohalm te bieden, maar Union-doelman Adrien Saussez werd de held. Extra pijnlijk: Saussez speelde tot 2016 nog voor Tubeke."

1. Drama: Tubeke moet naar amateurklasse door gemiste penalty in 97ste minuut (13/04/2018 - Het Belang van Limburg)

In play-off III is de degradatiestrijd beslist. Tubeke leed op de vierde speeldag een 0-1 nederlaag tegen Union Sint-Gillis en kan de laatste plaats niet meer ontlopen. Even leek een penalty in de 97ste minuut Tubeke nog een strohalm te bieden, maar Union-doelman Adrien Saussez werd de held. Extra pijnlijk: Saussez speelde tot 2016 nog voor Tubeke. [naar artikel]

2. Union verwijst Tubeke naar amateurklasse na dramatische slotfase (13/04/2018 - Sporza)

Tubeke zakt naar de amateurklasse na een 0-1-nederlaag tegen Union. Tubeke miste de penalty van de laatste hoop in de 97e minuut. [naar artikel]

3. Proximus League – Union veroordeelt Tubeke tot amateurklasse (13/04/2018 - Metro)

In play-off III is de degradatiestrijd beslist. Tubeke leed op de vierde speeldag een 0-1 nederlaag tegen Union Sint-Gillis en kan de laatste plaats niet meer ontlopen. Het was Jonathan Kindermans die een kwartier voor tijd de wedstrijd besliste. Tubeke stond op dat moment al met tien. Na een tweede gele kaart moest Shean Garlito […] Het bericht Proximus League – Union veroordeelt Tubeke tot amateurklasse verscheen eerst op Metro. [naar artikel]

4. Tubeke krijgt geen licentie en zakt naar tweede amateurklasse (09/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Het gaat van kwaad naar erger met AFC Tubeke. De Waals-Brabantse club kreeg geen licentie voor de eerste amateurklasse en glijdt verder af naar de... [naar artikel]

5. Antwerp-tegenstander FC Porto tekent voor bizarre slotfase: ref aan de telefoon, gemiste penalty en goal in 119de (!) minuut (04/09/2023 - Het Belang van Limburg)

FC Porto verloor zondag voor de eerste keer punten in de Liga NOS. De tegenstander van Antwerp in de groepsfase van de Champions League speelde - na veel drama - gelijk tegen Arouca (1-1). [naar artikel]

6. Wat penalty? Hoe penalty? Waar penalty? Teo schenkt Anderlecht zege met denkbeeldige strafschop (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht verdiende de zege op basis van een goede eerste helft. Toen het schip leek te vergaan na de rust werd paars-wit bijgestaan door ref... [naar artikel]

7. Geen penalty voor Zwitserland? Penalty voor Portugal! Nee, toch penalty voor Zwitserland! (06/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Cristiano Ronaldo ging woensdag met alle aandacht lopen door zijn hattrick tegen Zwitserland. Maar de halve finale in de Nations League zorgde ook voor een merkwaardig VAR-moment. [naar artikel]

8. Penalty of niet? PSV-coach woedend op scheidsrechters na beslissende penalty in minuut 95: “Hij weet niet wat hands is” (09/05/2022 - Het Belang van Limburg)

PSV beleefde zondag een frustrerende avond. De Eindhovenaars stonden met 0-2 voor op het veld van Feyenoord en leken een uitstekende zaak te doen in de titelstrijd, tot Cyriel Dessers in minuut 86 en minuut 96 tegen scoorde: 2-2. De laatste goal kwam er na een uiterst discutabele strafschop. [naar artikel]

9. De gemiste kansen tegen Antwerp, de gemiste strafschop van Vanzeir en de rode kaart van Machida: zo zag Union Club alsnog terugkeren (16/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Union leek lang op weg om iedereen - en dan vooral Club Brugge - een neus te zetten en als promovendus kampioen te worden. Maar naar het einde toe begon blauw-zwart langzaam aan de achterstand te knabbelen, om er uiteindelijk in de Champions' play-offs op en over te gaan. Waar heeft Union de titel laten liggen? In bovenstaande video ziet u de momenten die Club alsnog op het goeie spoor hielpen. [naar artikel]

10. VIDEO. Ongeloof bij Standard na penalty in slotminuten voor Charleroi: “Onbegrijpelijk dat er mensen in Tubeke zitten die dat niet zien” (14/08/2023 - Het Belang van Limburg)

Zoals vaker was de Waalse derby tussen Charleroi en Standard zondagavond opnieuw een beladen duel. Met twee rode kaarten en een strafschop in blessuretijd was de spektakelwaarde opnieuw hoog. Maar over die penaltyfout en bijkomende rode kaart van Nathan Ngoy was achteraf wel veel te doen. De Standard-verdediger trok wel degelijk aan het truitje van Charleroi-spits Dabbagh, maar de Palestijn duwde Ngoy wel eerst onder de bal door. Carl Hoefkens sprak zijn ongeloof achteraf uit. “Op de beelden is duidelijk te zien dat Ngoy eerst geduwd wordt. Dan vind ik het onbegrijpelijk dat er mensen in Tubeke zitten die dat niet zien” [naar artikel]