Het Verenigd Koninkrijk zit met een tekort aan vanille-ijs. Een slechte vanille-oogst in Madagascar zorgt ervoor dat de prijs van vanille spectaculair gestegen is en dat sommige ijssalons de smaak niet meer kunnen aanbieden. [naar artikel]
Door een cycloon in Madagaskar is er een tekort aan vanille. Een Brits ijsjesmaker heeft vanille-ijs al van zijn menu geschrapt. Ook in België voelt men het tekort. [naar artikel]
Van in ijs en cupcakes tot in kaarsjes: vanillesmaak en - geur is alomtegenwoordig, maar minder dan 1 procent ervan komt uit de bonen van de vanille-orchidee op Madagaskar. Dat meldt de BBC. [naar artikel]
Meester-patissier Brecht Van Poucke van bakkerij/patisserie Painture in Oedelem/Beernem proeft samen met zijn gezin 10 keer vanille-ijs. Naar hét belangrijkste ingrediënt is het hard zoeken: waar is de vanille? [naar artikel]
Meer dan 1 op de 3 Belgen eet tijdens de zonnige maanden minstens één keer per week ijs en uit onderzoek van VLAM blijkt dat vanille-ijs daarbij veruit de populairste smaak is. Wie een goed ijssalon wil herkennen, bestelt deze basissmaak en weet meteen hoe het zit. Maar wat met vanille-ijs uit de supermarkt: komt dat in de buurt van het ambachtelijke werk? Belgisch kampioen ijsbereider Julien Limbach van Gelato Giuliano in Antwerpen proeft 9 soorten. [naar artikel]
Exact vier ingrediënten, even schudden, de diepvriezer in en je hebt heerlijk vanille-ijs. Althans als we de New York Times mogen geloven. Wij gingen in onze keukenkasten op zoek naar wat vanille-extract en suiker en deden de test. [naar artikel]
Meer dan 1 op de 3 Belgen eet tijdens de zomer minstens één keer per week ijs en uit onderzoek van VLAM blijkt dat vanille-ijs daarbij veruit de populairste smaak is. Wie een goed ijssalon wil herkennen, bestelt deze basissmaak en weet meteen hoe het zit. Maar wat met vanille-ijs uit de supermarkt: komt dat in de buurt van het ambachtelijke werk? Belgisch kampioen ijsbereider Julien Limbach van Gelato Giuliano in Antwerpen proeft 10 soorten om erachter te komen. [naar artikel]
Geen topmoeting zonder een toplunch. De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben hun gesprekken (en small talk) voortgezet aan tafel met een erg gevarieerd menu. Nee, Trump zag zijn favoriete hamburger niet geserveerd. Het Witte Huis meldt dat gekonfijte ribbetjes, daegu jorim en vanille-ijs op tafel stonden. Gezonde kost versus enkele caloriebommetjes. [naar artikel]
Omdat vanillevla van het merk Optimel helemaal geen vanille blijkt te bevatten, moet producent FrieslandCampina nu de naam van de vla veranderen of toch vanille toevoegen aan de pudding. Dat heeft de Nederlandse Reclame Code Commissie geoordeeld na een klacht van voedselwaakhond Foodwatch. [naar artikel]
14:54 De prijs van het specerij vanille is sinds begin dit jaar naar recordhoogte gestegen als gevolg van een storm op Madagascar. [naar artikel]
Zin in een ijsje? Dit exemplaar kost maar liefst 1.300 euro. Het is verkrijgbaar in een chic hotel in New York. De ingrediënten? Vanille-ijs,... [naar artikel]
De Nederlandse zuivelfabrikant FrieslandCampina moet vanille toevoegen aan zijn vanillevla, of de naam en verpakking van het goedje aanpassen. Dat... [naar artikel]
Zilver. Weeral zilver en dat ondanks een quasi perfecte koers van de Belgische ploeg. Wout van Aert botste op het EK op een sterke Christophe Laporte. De tweede plaats deed pijn, maar meer omwille van een knagend schuldgevoel dan door dat dekselse zilveren eremetaal. [naar artikel]
Meesterpatissier Brecht Van Poucke van bakkerij/patisserie Painture proeft voor ons zes duopuddings en drie duovla’s vanille en chocolade. Hij hoopt op lekkere vanille- en chocoladesmaken, maar vreest véél bindmiddel. [naar artikel]
Wat doe jij om de ‘vanille’ tussen de lakens wat meer kruiding te geven? Die vraag stelde vroedvrouw en auteur Uwe Porters (32) aan 34.900 Vlamingen op Instagram. Ze kreeg honderden anonieme reacties: we verzamelden de opvallendste en trekken er met Uwe een paar belangrijke lessen uit over ons seksleven. “Dirty talk maakt ons geiler en stouter” [naar artikel]
Enkele bolletjes vanille-ijs, met daarover een flinke geut olijfolie en wat roze Himalayazout. Lekker of walgelijk? Ook het internet raakt er niet aan uit. Enkele TikTokkers zijn er in elk geval dol op. [naar artikel]
Zilver. Weeral zilver en dat ondanks een quasi perfecte koers van de Belgische ploeg. Wout van Aert botste op het EK op een sterke Christophe Laporte. De tweede plaats deed pijn, maar meer omwille van een knagend schuldgevoel dan door dat dekselse zilveren eremetaal. [naar artikel]
Vanille Seurs uit Hasselt studeert voor schoonheidsspecialiste. Vroeger was ze mollig, maar dankzij veel sporten en gezond eten is ze nu Miss... [naar artikel]
Het mooie weer leent zich perfect voor een ijsje, en misschien wil je wel eens iets anders dan twee bolletjes vanille-ijs die zwemmen in een plas chocoladesaus of bedolven liggen onder aardbeien. Drie manieren op een rij om het origineel aan te pakken en jezelf, je gasten of kinderen te verrassen. [naar artikel]
De achttienjarige Vanille Seurs uit Hasselt is gisteravond in De Panne uitgeroepen tot nieuwe Miss Limburg. “Het is een droom die uitkomt. Toen ik jong was werd ik gepest met mijn overgewicht. Nu wil ik iets betekenen voor anderen die gepest worden.” [naar artikel]
De goudprijs breekt records: op een half jaar tijd werd het metaal 25,5 procent meer waard. Maar ook koper is aan een opmars bezig, net als zilver: “Liefhebbers zeggen dat dat nog meer potentieel heeft dan goud. Ze kunnen gelijk hebben”, zegt onze geldexpert Pascal Paepen. Hij tipt specifieke aandelen en fondsen om als kleine belegger in te investeren: “De zilverprijs steeg op één maand tijd met 17 procent." [naar artikel]
Dat een klassiek vanille-ijsje veel verklapt over de kwaliteit van een ijssalon weten we allemaal. Toch proeven we ook graag eens iets vernieuwends. En laat vernieuwende smaken nu datgene zijn waar deze 3 Vlaamse ijszaken zich in specialiseren. “Zelfs onze klassiekers zoals vanille, chocolade, framboos en mokka krijgen een speciale toets”, klinkt het. “Elk bolletje is een concept op zich.” Wat maakt hun aanbod zo speciaal? En hoe vallen ze in de smaak bij het publiek? [naar artikel]
Er zijn verschillende manieren om te proberen omgaan met de hitte van de komende dagen, maar veruit de plezierigste manier blijft voor veel Belgen toch het eten van een ijsje. Een enquête van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) wijst namelijk uit dat meer dan 1 op 3 Belgen (35%) tijdens de zomer minstens één keer per week een ijsje eet. De populairste combinatie is een bolletje vanille met een bolletje chocolade of pistache. [naar artikel]
Antananarivo Vanille is het nieuwe goud: voor het betere spul uit Madagaskar worden tegenwoordig bedragen van 610 tot 730 euro per kilo gevraagd. Vorig jaar was dat 400 euro, acht jaar geleden amper 10. Een waanzinnige stijging, te wijten aan misoogsten én de steeds toenemende vraag. Wordt ons ijsje stilaan onbetaalbaar? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.