De geur van een verse wafel in de stad is onweerstaanbaar. “Als ik zo’n kraampje of winkeltje passeer, moet ik er eentje kopen om meteen te verorberen”, bekent patissier Joost Arijs. Maar kunnen de voorverpakte exemplaren uit de supermarkt hem ook bekoren? De patissier proeft negen Luikse wafels en gaat op zoek naar de lekkerste. “Mooie, goudgeel gebakken suikerwafel.” [naar artikel]
Met Pasen in aantocht, zal jong én oud zijn buikje rond eten met paaseieren. Maar welke smaken zijn nu het lekkerst? David Maenhout, de gelauwerde chocolatier achter het Knokse Chocolatier M, doet de test en proeft paaseieren van melk-, witte en zwarte chocolade uit de supermarkt. [naar artikel]
Een eclair uit de supermarkt meten met eentje van een patissier, dat is bijna zoals appelen en peren vergelijken. De vulling en de chocoladelaag zijn altijd van mindere kwaliteit, dat kan zelfs de relatief goede smaak van het deeg niet rechttrekken, zo vindt patissier Sander Goossens (41) van Leo Antwerp. “Maar voor zulke lage prijs kan je natuurlijk moeilijk meer verwachten.” [naar artikel]
Wie zoet is, krijgt lekkere marsepein. Maar vind je dat ook in de supermarkt? Herman Van Dender, gerenommeerde patissier-chocolatier en jurylid van... [naar artikel]
Om mee te nemen naar school of gewoon gezellig in het weekend bij het ontbijt: met verse sandwiches van de bakker kan je weinig mis doen. Maar hoe zit het met die uit de supermarkt? Meester-patissier en ‘Bake Off’-jurylid Herman Van Dender neemt de proef op de som en test tien voorverpakte sandwiches: “Deze stinkt zelfs een beetje.” [naar artikel]
Een kerstdiner is pas volledig geslaagd als je je gasten kan verwennen met een heerlijk dessert. De kerststronk is de klassieker die tijdens de feestdagen niet kan ontbreken, al wil je er dan wel eentje die lekker is. Welke versie uit de supermarkt kan je serveren en is je geld effectief waard? Meester-chocolatier Dominique Persoone proeft 7 kerststronken en velt zijn vakkundig oordeel. “De vanille smaakt niet naar vanille en chocolade niet naar chocolade.” [naar artikel]
Het moet niet altijd een pannenkoek zijn: in België hebben we minstens even lekkere wafels. Ter gelegenheid van de ‘internationale dag van de wafel’ vroegen we meester-patissier Herman Van Dender en zijn rechterhand Pascal De Deyne hoe je Luikse of Brusselse wafels zélf zo krokant of perfect gesuikerd krijgt.“Begin al zeker altijd met een volledig schoongemaakt wafelijzer", klinkt het. Daarnaast delen ze exclusieve recepten om er een succes van te maken. [naar artikel]
Chef Stijn Bauwens van Bistro De Kruidenmolen in Klemskerke proeft voor ons 10 garnaalkroketten uit de supermarkt. Waar hij op hoopt zijn garnaalkroketten met een fijne krokante korst, een nog lopende vulling en de heerlijke smaak van grijze garnaaltjes, de kaviaar van onze Noordzee. [naar artikel]
Een eclair uit de supermarkt meten met eentje van een patissier, dat is bijna zoals appelen en peren vergelijken. De vulling en de chocoladelaag zijn altijd van mindere kwaliteit, dat kan zelfs de relatief goede smaak van het deeg niet rechttrekken, zo vindt patissier Sander Goossens (41) van Leo Antwerp. “Maar voor zulke lage prijs kan je natuurlijk moeilijk meer verwachten.” [naar artikel]
Wereldkoffiedag op 1 oktober is de perfecte gelegenheid om eens te kijken wélke koffie we het meest drinken. Belgen drinken vandaag meer koffie uit capsules dan filterkoffie. Het succes van Nespresso en Dolce Gusto is natuurlijk de supermarkten niet ontgaan: ze brachten allemaal hun éigen versies op de markt. Koffie-expert en wereldkampioen Latte Art Peter Hernou doet voor ons de test: welke van deze 10 koffiecapsules uit de supermarkt zorgt voor het lekkerste kopje koffie? [naar artikel]
Meester-patissier en chocolatier Herman Van Dender proefde voor ons tien sintfiguren in pure chocolade uit de supermarkt. Waar hij vooral naar zocht, was de unieke smaak van cacao. Maar het werd een lastige zoektocht. [naar artikel]
Dominique Persoone is niet alleen chocolatier, maar ook imker. Dé persoon bij uitstek dus om 10 verschillende potten honing uitgebreid te proeven en streng maar rechtvaardig te beoordelen. Test-Aankoop onderzoekt dan weer de kwaliteit. Welke honing doorstaat de smaak- én kwaliteitstest? “Er wordt immens gefoefeld met honing.” [naar artikel]
Elke chocoladeliefhebber weet: aan de smaak van brownies kan je maar moeilijk weerstaan. Maar wat als je geen tijd hebt om zelf verse exemplaren te bakken? Met welke brownies uit de supermarkt ben je dan het best én het goedkoopst af? Herman Van Dender, Patissier-chocolatier van het jaar 2023 in Brussel, smult van acht verschillende voorverpakte brownies uit de supermarkt op zoek naar het antwoord. “Geslaagd, glutenvrij én lekker van smaak.” [naar artikel]
Het moet niet altijd een pannenkoek zijn: in België hebben we minstens even lekkere wafels. Ter gelegenheid van de ‘internationale dag van de wafel’ vroegen we meester-patissier Herman Van Dender en zijn rechterhand Pascal De Deyne hoe je Luikse of Brusselse wafels zélf zo krokant of perfect gesuikerd krijgt.“Begin al zeker altijd met een volledig schoongemaakt wafelijzer", klinkt het. Daarnaast delen ze exclusieve recepten om er een succes van te maken. [naar artikel]
Eenvoudig, goedkoop en geliefd door zowat iedereen: vanillepudding is het perfecte dessert om je maaltijd geslaagd mee af te sluiten. Je vindt het nagerechtje dan ook in iedere supermarkt terug. “Je herkent een goede pudding aan zware vanillepuntjes", verklapt patissier Sarah Renson. Maar welke soort uit de winkel verwent je smaakpapillen het meest? Ze proeft tien verschillende varianten, en geeft exclusief haar eigen recept mee. “Hier heb ik echt een patissier-gevoel.” [naar artikel]
Topchocolatier en -patissier Herman Van Dender test voor ons 10 melkchocolades met karamel en zeezout. Hij zoekt een lekker romige melkchocolade waarin je duidelijk de karamel en het zout proeft. [naar artikel]
Elke week onderwerpen we dagdagelijkse producten aan een test. Vandaag op het menu: koffiebonen. Welke koffiebonen je kiest voor je zelfgemalen kopje koffie, heeft immers een grote invloed op de smaak. Peter Hernou, koffie-expert en wereldkampioen ‘latte art’, neemt 14 soorten uit de supermarkt onder de loep en legt uit hoe je ‘de goeie’ herkent. “Bij het openen van de verpakking ruik en zie je meteen hoe vers ze zijn.” [naar artikel]
Met een frisco maak je groot en klein blij. Maar welke is nu het lekkerst? Patissier en artisanaal ijsmaker Pieter De Volder en chocolatier David... [naar artikel]
7 op de 10 Belgen drinken elke dag een kop koffie: ons land staat dus niet voor niks in de top tien van landen met de hoogste koffieconsumptie. Naast koffie in capsule blijft ook de klassieke gemalen koffie populair, maar welke kies je dan in de supermarkt? Koffie-expert Art Peter Hernou test tien merken van voorverpakte gemalen koffie ‘Dessert’ uit de supermarkt, legt uit hoe je goede koffie herkent én deelt een ultieme bewaartip. “Met deze koffie doe je ongetwijfeld véél mensen een plezier.” [naar artikel]
Een boterham met hagelslag – of zeg maar muizenstrontjes – is voor kinderen een feest. Maar welke melkchocoladehagelslag is de lekkerste volgens Herman Van Dender? De Brusselse chocolatier van het jaar en hofleverancier proeft negen verschillende merken uit de supermarkt, maar strooit niet met complimenten: “Ik heb geen idee wat ik hier proef, wat is dit?” Welke hagelslag kan Van Dender wel bekoren? [naar artikel]
Eenvoudig, goedkoop en geliefd door zowat iedereen: vanillepudding is het perfecte dessert om je maaltijd geslaagd mee af te sluiten. Je vindt het nagerechtje dan ook in iedere supermarkt terug. “Je herkent een goede pudding aan zware vanillepuntjes", verklapt patissier Sarah Renson. Maar welke soort uit de winkel verwent je smaakpapillen het meest? Ze proeft tien verschillende varianten, en geeft exclusief haar eigen recept mee. “Hier heb ik echt een patissier-gevoel.” [naar artikel]
Pasen komt eraan, hét ideale excuus om de hele dag het ene paaseitje na het andere naar binnen te spelen. Maar waar vind je nu de lekkerste [naar artikel]
Wie een snelle maaltijd klaar wil maken, zet ongetwijfeld al eens fishticks op het menu. Geliefd bij kinderen én volwassenen. Zijn vooral A-merken hun geld waard of zitten er ook degelijke vissticks tussen de huismerken? Wij lieten Luc Bellings 10 soorten uit de supermarkt proeven en verstopten er ook één vegetarische variant tussen. Welke fishstick komt als lekkerste uit de test? “Wat je hier ook voor betaalt, het is sowieso te veel.” [naar artikel]
Meesterpatissier Brecht Van Poucke van bakkerij/patisserie Painture proeft voor ons zes duopuddings en drie duovla’s vanille en chocolade. Hij hoopt op lekkere vanille- en chocoladesmaken, maar vreest véél bindmiddel. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.