Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Net echt, en toch is dit een 100% plantaardige steak

19/06/2018 - 17:02
"Carrefour komt tegemoet aan de stijgende populariteit van vleesvervangers en lanceert de 100% plantaardige Vivera-steak. Volgens de retailer gaat..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Net echt, en toch is dit een 100% plantaardige steak (19/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Carrefour komt tegemoet aan de stijgende populariteit van vleesvervangers en lanceert de 100% plantaardige Vivera-steak. Volgens de retailer gaat... [naar artikel]


2. Getest en (niet altijd) goedgekeurd: de klanten en koks van dit vleesrestaurant proeven de nieuwe 100% plantaardige steak (20/06/2018 - Het Laatste Nieuws)

Goed nieuws voor vegetariërs en veganisten, want Carrefour lanceert de 100% plantaardige Vivera-steak. En het ziet er nog echt vlees uit ook. Maar... [naar artikel]


3. Spaanse startup lanceert ‘realistische plantaardige steak’ (15/01/2020 - Express)

Veganistische alternatieven voor vlees worden steeds populairder, maar de smaak en textuur van steak benaderen blijft een grote uitdaging. Het Spaanse Novameat beweert dat het daarin geslaagd is. Volgens de Britse kwaliteitskrant The Guardian bevat het nieuwe vervangproduct erwten, zeewier en rode bietensap. Die ingrediënten worden dan verwerkt tot fijne vezels om het spierweefsel van […] The post Spaanse startup lanceert ‘realistische plantaardige steak’ appeared first on Business AM. [naar artikel]


4. Frankrijk verbiedt gebruik van termen steak of ham voor plantaardige producten (27/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

Een nieuw decreet dat dinsdag door de Franse regering werd gepubliceerd, specificeert een lijst met termen die voorbehouden zijn voor dierlijke producten en daarom verboden zijn voor plantaardige eiwitproducten. Het gaat onder meer om biefstuk, ham en filet. [naar artikel]


5. Frankrijk verbiedt gebruik van naam “steak” of “ham” voor plantaardige producten (27/02/2024 - Het Belang van Limburg)

Een nieuw decreet dat dinsdag door de Franse regering werd gepubliceerd, specificeert een lijst met namen die voorbehouden zijn voor dierlijke producten en daarom verboden zijn voor plantaardige eiwitproducten. Het gaat onder meer om biefstuk, ham en filet. [naar artikel]


6. Lekkerder én gezonder dan steak met frieten? Steak met krokante zoete aardappel (17/08/2017 - De Morgen)

Ja, steak met friet is zalig. Maar soms mag het wel eens iets anders zijn: iets gezonder, iets unieker, iets met nog een tikkeltje meer smaak zelfs. In dat geval: zoete aardappel to the rescue! Zeker als je hem heerlijk krokant bakt en serveert met een frisse honing-limoendressing. Yumm! [naar artikel]


7. Sterrenchef Danny Horseele eet steak au poivre in de Antwerpse binnenstad: “Is dit de steak van een berggeit?” (27/08/2017 - Gazet van Antwerpen)

“Steak au poivre is een van de absolute klassiekers voor wie al eens een brasserie binnenstapt. Straf dat je die met moeite in de helft van de zaken redelijk tot lekker op je bord krijgt. En dan druk ik het eigenlijk nog positief uit.” Dat zegt sterrenchef Danny Horseele nadat hij als een ware toerist op en rond de Antwerpse Grote Markt zijn benen onder tafel stak, in de hoop een lekker stukje vlees te krijgen. “Ik vraag me af of sommige van die chefs hun eigen eten zelf al eens proeven. Ik twijfel eraan.” [naar artikel]


8. HLN Eten gaat op zoek naar de lekkerste steak-friet van Vlaanderen met ‘De Steak van Stijn’: “Sfeer en eten versterken elkaar" (30/09/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een krokante korst, liefst onder 36 euro en met in ossenwit gebakken frietjes: zo eet arbeidseconoom Stijn Baert zijn steak-friet het liefst. Waar hij die bij voorkeur bestelt, lees je vanaf deze maand niét meer op zijn Instagram-account, wel bij HLN Eten. Als HLN-foodie zet Stijn de queeste naar de perfecte steak-friet verder via een handige restokaart, waarin je alle adressen en recensies van de biefstuk kan raadplegen voor je zelf ergens reserveert. Waar zal hij op letten? [naar artikel]


9. Jeroen Meus goes veggie en maakt in nieuw boek geen ‘Dagelijkse kost’ maar ‘Groentekost’: “Maar als ik zin heb in steak, maak ik steak” (26/10/2022 - Gazet van Antwerpen)

Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Maar in zijn nieuwe boek zal je geen koteletten vinden. In Groentekost kookt Jeroen vegetarisch. Of hij het vlees ooit voorgoed links zal laten liggen? “Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!