Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) voert de nutri-score in. Dat is een voedingslabel dat aangeeft in welke mate een product... [naar artikel]
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) voert de nutri-score in. Dat is een voedingslabel dat aangeeft in welke mate een product bijdraagt tot een evenwichtige voeding. "Zo maken we het de mensen makkelijk om voor een gezonde voeding te kiezen", zegt minister De Block. Het gaat wel om een vrijwillig initiatief. [naar artikel]
Na het Sportkookboek 1 heeft topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck nu ook – verder moet je een titel niet zoeken – Sportkookboek 2 uit. “Verbeter je sportprestaties met de juiste voeding”, is de baseline. Dat je beter kan sporten door het juiste te eten, daar twijfel ik geen seconde over. Maar eet je dan ook lekker? [naar artikel]
Als het op gezondheid aankomt, verdient iedere euro die je in preventie steekt zich dubbel en dik terug. Voor de maatschappij betekent dat minder kosten voor de ziekteverzekering, voor mensen betekent dat ook minder persoonlijk leed en ziekte. Dat voeding een cruciale preventie factor is, zagen we nog maar tijdens tijdens de pandemie. Mensen met […] The post ‘Preventie dankzij voeding: enkele tips om tegen 2030 een stap verder staan met gezonde voeding in ons land’ appeared first on Knack. [naar artikel]
Voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) heeft gisteren in De zevende dag gesproken over haar gewicht. Dat is iets wat ze zelden doet, maar ze maakte een uitzondering naar aanleiding van de nieuwe tragikomische reeks Albatros, over een afslankingskamp. [naar artikel]
Het universitair ziekenhuis in Gent brengt vandaag een nieuw boek uit: "Gezond en wel, met dank aan de wetenschap". Meer dan 60 dokters, wetenschappers en experts hebben eraan meegewerkt. "We overlopen alles wat wetenschappelijk bewezen is, binnen elk domein van gezondheid. En we geven tips die je kan toepassen in het dagelijks leven", stelt hematoloog Tessa Kerre van UZ Gent. [naar artikel]
Van het laatste spectaculaire wonderdieet tot een baanbrekende studie over de impact van voeding op je gezondheid: elke dag heeft iemand wel iets nieuws te melden over gezonde voeding. Maar wat moet je daar nu allemaal van geloven en wat niet? Diëtiste Sanne Mouha en voedingsprofessor Bruno De Meulenaer (UGent) helpen zes hardnekkige mythes de wereld uit. “Je lichaam heeft vet nodig om te kunnen functioneren, het is niét altijd slecht.” [naar artikel]
Vet of dof haar, kale plekken of schilfertjes? In veel gevallen zegt jouw haar iets over je gezondheid. Maar mogelijk genieten jouw haar en hoofdhuid ook niet van de optimale zorgen. Dermatoloog Thomas Maselis duidt de oorzaak van veel voorkomende kwaaltjes en legt uit wat je beter wel en niet doet. [naar artikel]
Omega 3 is noodzakelijk voor onze gezondheid, maar we kunnen de vetzuren helaas niet zelf aanmaken. Vette vis staat klassiek op het menu om deze stof binnen te krijgen. Maar wat als je geen vis lust of vegetariër of vegan bent? In welke voeding vind je de belangrijke vetzuren nog terug? “Een klassiek westers voedingspatroon mist belangrijke hoeveelheden omega 3", weet KUL-professor Imogen Foubert. Samen met een diëtiste tipt ze hoe je je omega 3-niveau kunt opkrikken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.