Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Er wordt met uw brood gesjoemeld:vier op de tien broden te licht

05/09/2018 - 03:32
"HasseltDe FOD Justitie heeft de eerste vijf maanden van dit jaar bij 138 warme bakkers controles gehouden op het gewicht en de etikettering van de verkochte broden. Daarbij werden 32 inbreuken vastgesteld. “Kan niet door de beugel”, klinkt het bij beroepsorganisatie Bakkers Vlaanderen, dat voor extra controles pleit. Ook sommige Limburgse bakkers maken zich schuldig aan broodgesjoemel, zo blijkt uit een steekproef van uw krant bij acht Limburgse bakkers en twee supermarkten. Vier op de tien broden bleken te licht. "

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Met uw brood wordt gesjoemeld: vier op de tien broden te licht (04/09/2018 - Het Belang van Limburg)

De FOD Justitie heeft de eerste vijf maanden van dit jaar bij 138 warme bakkers controles gehouden op het gewicht en de etikettering van de verkochte broden. Daarbij werden 32 inbreuken vastgesteld. “Kan niet door de beugel”, klinkt het bij beroepsorganisatie Bakkers Vlaanderen, dat voor extra controles pleit. Ook sommige Limburgse bakkers maken zich schuldig aan broodgesjoemel, zo blijkt uit een steekproef van uw krant bij acht Limburgse bakkers en twee supermarkten. Vier op de tien broden bleken te licht. [naar artikel]


2. Bakkers sjoemelen met broden: vier op de tien exemplaren zijn te licht (04/09/2018 - Gazet van Antwerpen)

De FOD Justitie heeft de eerste vijf maanden van dit jaar bij 138 warme bakkers controles gehouden op het gewicht en de etikettering van de verkochte broden. Daarbij werden 32 inbreuken vastgesteld. “Kan niet door de beugel”, klinkt het bij beroepsorganisatie Bakkers Vlaanderen, dat voor extra controles pleit. Zo maken sommige Limburgse bakkers zich schuldig aan broodgesjoemel, zo blijkt uit een steekproef van Het Belang van Limburg bij acht Limburgse bakkers en twee supermarkten. Vier op de tien broden bleken te licht. [naar artikel]


3. Voor het eerst in 10 jaar eten we weer meer brood (25/09/2019 - VRT NWS)

Voor het eerst in 10 jaar eten we meer brood in ons land. Dat blijkt uit cijfers van het Instituut Brood en Gezondheid. In de eerste helft van dit jaar aten we 1,5 procent meer brood dan in dezelfde periode vorig jaar. En dit na een dalende trend van de afgelopen tien jaar. Het zijn vooral speciale broden die in de lift zitten, zegt Bruno Kuylen van Bakkers Vlaanderen. [naar artikel]


4. Welk brood is nu écht de meest voedzame keuze? En waarom is dat zo? Diëtiste legt uit (01/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Is een brooddoos met boterhammen als lunch een gezonde keuze? Maakt het uit van welk soort brood je een sneetje kiest en of dat brood van de supermarkt of de bakker komt? Diëtist Sanne Mouha legt uit wat de meest voedzame keuze is van tien soorten broden en legt uit waarom dat zo is. “Qua smaak is dit brood vrij droog, als toast of croque lijkt het mij beter.” [naar artikel]


5. Kempense bakkers zorgen voor zon in hun brood met vitamine D-gist (06/11/2020 - VRT NWS)

Vijf Kempense bakkers zorgen voor zon in hun brood met vitamine D-gist. Het gist wordt blootgesteld aan uv-licht en wordt zo dus verrijkt met vitamine D. "We gebruiken het gist in al onze broden, pistolets, sandwiches en zelfs in onze koffiekoeken", zegt bakker Koen Dilen uit Ravels. [naar artikel]


6. "Broden die op een correcte manier gemaakt worden, zijn wel degelijk voedzaam": bakker én diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (17/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Ter gelegenheid van brooddag scheiden bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha samen de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


7. Er wordt gesjoemeld met uw brood (05/09/2018 - De Standaard)

Het brood dat u bij de warme bakker koopt, weegt niet altijd genoeg. Dat blijkt uit controles van de FOD Justitie. ‘Dat kan niet door de beugel. De klant moet krijgen waarvoor hij betaalt’, reageert de sector. [naar artikel]


8. “Dit brood eet je niet met de typische vleessalades, wél met vers vlees”: 4 wereldse broodspecialiteiten die je moet proeven (03/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieke boterhaam met kaas of choco zit zo ingeburgerd in ons eetpatroon, dat we wel eens vergeten dat er nog andere soorten brood of traditionele ontbijten bestaan. We passeerden langs vier bakkers die elke nacht hun oven aanzetten om wereldse broodlekkernijen de wereld in te sturen. “Dit zoet koekebrood is het mooiste brood dat je op tafel kunt zetten”, klinkt het. Met wat eet je die broden dan het liefst? En hoe maak je ze zelf? [naar artikel]


9. Hoe volkoren is volkoren? Test Aankoop ijvert voor ingrediëntenlijst voor broden (22/01/2021 - Het Nieuwsblad)

Volgens Test Aankoop wordt wie gezond brood wil eten, te vaak bedrogen. De consumentenorganisatie ijvert daarom voor een ingrediëntenlijst en duidelijke, betrouwbare benamingen voor broden. [naar artikel]


10. Is bruin brood echt zoveel gezonder dan wit? (29/01/2021 - Gazet van Antwerpen)

De keuze tussen verschillende broden is groot, maar welke sneetjes zijn nu het gezondst? En is bruin brood überhaupt wel zo bruin als het lijkt? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, maakt je wegwijs. [naar artikel]


11. <B>Is bruin brood echt zoveel gezonder dan wit? </B> (29/01/2021 - Het Belang van Limburg)

De keuze tussen verschillende broden is groot, maar welke sneetjes zijn nu het gezondst? En is bruin brood überhaupt wel zo bruin als het lijkt? Michaël Sels, hoofddiëtist van het UZA, maakt je wegwijs. [naar artikel]


12. Welk brood is het gezondst? Is invriezen een goed idee? En waarom scheuren boterhammen zo snel bij het smeren? Jullie vragen over brood beantwoord (24/01/2022 - Gazet van Antwerpen)

Welk brood is nu eigenlijk het gezondst? Is er een verschil in smaak tussen een rond en een vierkant brood? Is het een goed idee om meerdere broden tegelijk aan te kopen en ze dan in te vriezen? En waarom scheuren boterhammen tegenwoordig zo snel bij het smeren? Experts beantwoorden al jullie vragen over brood. [naar artikel]


13. Van Italiaanse ciabatta tot Joodse challah: 4 wereldse broodspecialiteiten die je wil geproefd hebben. “We verkopen er in België meer dan 1000 per week” (09/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieke boterham met kaas of choco zit zo ingeburgerd in ons eetpatroon, dat we wel eens vergeten dat er nog andere soorten brood of traditionele ontbijten bestaan. We passeerden langs vier bakkers die elke nacht hun oven aanzetten om wereldse broodlekkernijen de wereld in te sturen. Welke broden proef je graag eens ter afwisseling? En eet je die ook gewoon met choco? “Sommige van onze klanten gaan naar huis met acht broden in één keer.” [naar artikel]


14. Lidl verwerkt binnenkort overgebleven broden om tot kippenvoer (13/03/2020 - Metro)

Supermarktketen Lidl wil geen brood meer verspillen. Daarom zullen ze vanaf de zomer hun eigen gemaakte broden omvormen tot kippenvoer. Hierdoor moet niets meer weggegooid worden en haalt Lidl er zelfs voordeel uit. Het kippenvoer is namelijk bedoeld voor kippen van Kipster, waar de supermarkten haar eieren vandaan haalt. Je hebt je misschien al eens […] Het bericht Lidl verwerkt binnenkort overgebleven broden om tot kippenvoer verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


15. Deel Delhaize-klanten respecteert social distancing niet (03/04/2020 - Metro)

Drie op de tien klanten van Delhaize respecteren de social distancing-maatregel niet, zelfs na aandrang van een winkelmedewerker. Dat stelde de supermarktketen vast bij een steekproef. Delhaize gaat daarom vloerstickers aanbrengen om die anderhalve meter te waarborgen. De komende dagen komen er vloerstickers met de boodschap «1,5 meter voor de veiligheid van iedereen». Het bedrijf […] Het bericht Deel Delhaize-klanten respecteert social distancing niet verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


16. "Twee tot vier sneden brood beïnvloeden je gewicht niet": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (06/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dat zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


17. Hoe (on)gezond is brood nu echt? “Tarwe wordt onterecht beschouwd als een dik- en een ziekmaker” (05/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

De winkelrekken liggen vol met broodsoorten, maar hoe (on)gezond zijn die, en welke kies je nu het best? Lector voedingstechnologie Frank Van Boxstael (HoGent) scheidt het kaf van het koren en diëtiste Sanne Mouha zet de gezondste broden op een rij. “De kleur zegt niets over de gezondheidsvoordelen.” [naar artikel]


18. Zo gezond is ons brood: “Tarwe wordt onterecht beschouwd als een dik- en een ziekmaker” (02/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

Voor het eerst in tien jaar eten de Belgen weer iets meer brood: 1,5% extra of 106 gram per dag. De winkelrekken liggen vol met broodsoorten, maar... [naar artikel]


19. Holly Mae Brood, dochter van Herman Brood en ‘Love Island’-presentatrice: ‘Ik ga voorzichtiger om met drugs, omdat ik heb gezien hoe het níét moet’ (17/06/2019 - De Morgen)

Sinds kort elke dag te zien op VIER: Holly Mae Brood, danseres, actrice, presentatrice en dochter van Herman Brood zaliger. Samen met Viktor Verhulst leidt ze Love Island in goede banen, de realityreeks waarin tien singles elkaar zes weken lang besnuffelen in een villa op Gran Canaria, op zoek naar ware liefde. ‘Roem is bijzaak voor mij. Door mijn vader ben ik ermee opgegroeid.’ [naar artikel]


20. Nieuw Brussels brood ‘BruXSels’ recycleert bierresten (22/10/2018 - Metro)

In het Brussels stadhuis is het nieuwe Brusselse brood ‘BruXSels’ van de ambachtelijke bakkerij La Wetterenoise voorgesteld. De basis van het circulaire brood is de draf, een restproduct van de bierbrouwerij Brussels Beer Project. Brussels burgemeester Philippe Close kwam het bier meteen proeven. Bij bierbrouwerij Brussels Beer Project maken ze hun bier ‘Babylone’ op basis […] Het bericht Nieuw Brussels brood ‘BruXSels’ recycleert bierresten verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


21. Zoerselse vaders schrijven tweede open brief naar Aldi over meerkansenbrood: “Gegoochel” (11/09/2020 - Gazet van Antwerpen)

Twee Zoerselse vaders Emery Frijters en Dirk Somers schreven begin deze week een verontwaardigde open brief naar Aldi over het meerkansenbrood waarvan 0,50 eurocent per verkocht brood naar het Kinderarmoedefonds gaat. Dat het brood 0,50 cent duurder is dan de andere Aldi-broden en de consument en niet de discounter de financiële inspanning doet, vinden ze ongepast. Omdat het antwoord van Aldi - dat het gaat om gezonder én duurder brood - hen niet tevreden stelt, stuurden de twee vaders donderdag opnieuw een open brief. [naar artikel]


22. "De choco die je op het brood smeert is een dikmaker, niet het brood op zich": bakker en diëtiste scheiden 9 feiten van fabels over brood (22/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene brood genadeloos schrapt uit het menu, zweert de andere bij zijn dagelijkse sneden brood. Maakt dat brood ons echt dikker, is wit brood zoveel gezonder dan bruin brood en hoe weerspiegelt dit zich in het bakkersaanbod? Bakker Toon De Klerck en diëtiste Sanne Mouha zoeken samen een antwoord op die vragen en scheiden de feiten van de fabels. “Donker brood is vaak gewoon wit brood in vermomming.” [naar artikel]


23. Brood bij de bakker wordt duurder: met het advies en de recepten van onze topbakker ga je thuis zelf aan de slag (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast verklapt hij drie simpele recepten. [naar artikel]


24. Invriezen en stoom gebruiken: zo wordt oud brood weer lekker (15/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Bij Delhaize in Hasselt betaal je 1,25 euro in plaats van 2,49 voor één brood. Het enige verschil: het brood werd een dag eerder gebakken. In tijden waar het budget voor veel gezinnen steeds beperkter wordt, is het oude brood bij heel wat bakkers en -ketens een hit. Maar is dat dan nog lekker? En hoe kan je het opwaarderen? [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!