De paters van Abdij van Park hebben plannen om na 230 jaar opnieuw bier te brouwen in hun abdij. Ze hebben nu ook al een bier, Park, dat gebrouwen wordt in Ierland in een excusiviteitscontract met Aldi. Maar nu gaan ze ook in de abdij zelf brouwen. [naar artikel]
Brouwland, de Limburgse vak- en groothandel voor alles wat te maken heeft met het zelf brouwen van bier, zet met zijn eigen label Brewferm de stap naar de Verenigde Staten. [naar artikel]
Graanresten die overblijven na het brouwen van bier kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee)water te... [naar artikel]
Studenten van de Universiteit van Californië in San Diego onderzoeken of het mogelijk is om bier te brouwen op de maan. Ze strijden met andere [naar artikel]
Het brouwen van bier is een waterrovend proces. De monniken die het La Trappe-bier in Berkel-Enschot brouwen, zuiveren het water zelf met behulp... [naar artikel]
De Nobertijnenabdij van Grimbergen heeft concrete plannen om in de toekomst opnieuw bier te gaan brouwen in de abdij zelf, net zoals de paters in het verleden dat deden tot aan de Franse revolutie. Hiervoor zal in de huidige feestzaal van het Fenikshof een microbrouwerij geïnstalleerd worden. Vorige maand maakten ook de Norbertijnen van de Parkabdij in Heverlee bekend dat ze na twee eeuwen op kleine schaal terug eigen bieren willen gaan brouwen. [naar artikel]
De Landelijke Gilde in Engsbergen nodigde twee bio-ingenieurs uit voor een uiteenzetting over bier brouwen. [naar artikel]
Negen Genkenaars gaan een Genks bier brouwen met wilde hop die ze plukken in de Stiemerbeekvallei. Het gaat om één van de eerste projecten in het kader van het burgerbudget waarvoor de stad 1,5 miljoen euro vrij maakt. [naar artikel]
De Japanse duizendknoop, een exoot die een dramatische impact heeft op inheemse plantensoorten, heeft dan toch een nut. Je kan er namelijk bier mee brouwen. [naar artikel]
De abdij van Grimbergen wil opnieuw zélf Grimbergen bier brouwen. De paters broeden op een plan om een microbrouwerij en een belevingscentrum te installeren binnen de abdijmuren. [naar artikel]
De Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo, een dochter van AB InBev, stopt vanaf zondag met het brouwen van bier. Grupo Modelo volgt daarmee de... [naar artikel]
Het voorbije weekend is het gistingsproces gestart voor het bruin en blond bier dat de leerlingen van het vijfde jaar wetenschappen techniek en chemie van het PTS Boom brouwen voor hun eindproef. Een tussenstap in een heel proces onder leiding van een echte brouwer. [naar artikel]
Graanresten die overblijven na het brouwen van bier kunnen gebruikt worden om zware metalen en zelfs radioactieve stoffen uit (zee)water te filteren. Tot dat opvallende resultaat komt UHasselt-onderzoekster Sara Vanderheyden in haar doctoraatsstudie. [naar artikel]
Negen generaties brouwen er al bier, gestoeld op passie, traditie en vakmanschap. Brouwerij Martens is sinds 1758 actief in Bocholt. “Bouwen en brouwen, vanuit deze geschiedenis schrijven we vol passie verder aan onze toekomst”, zegt Jan Martens. [naar artikel]
Microbrouwerij Barak stelt zijn eerste biertjes "LBG" voor. Na maandenlang brouwen, gaan de eerste bestellingen naar de horeca in Leopoldsburg. Er zit ook een speciaal biertje bij op basis van pasta. Het volgend bier dat ze brouwen zal verkocht worden in het museum Liberation Garden. "Eentje met Britse en Amerikaanse hop, een knipoog naar de bevrijding." [naar artikel]
Ze hadden het al een tijdje aangekondigd, maar nu is het eindelijk zo ver. De Paters van Grimbergen gaan opnieuw bier brouwen in hun abdij. Voor het eerst in ruim 200 jaar. Abdijbieren zijn big business. Kijk maar naar het succes van Westvleteren en Orval. En nu is er dus binnen de abdijmuren van Grimbergen opnieuw een kleine brouwerij actief. Ze lanceren vandaag 3 nieuwen bieren, onder meer de Grimbergen Magnum Opus. [naar artikel]
De Norbertijnen van de Abdij van Park in Heverlee gaan op kleine schaal opnieuw enkele artisanale bieren brouwen. Ze hernemen daarmee een eeuwenoude traditie die op het einde van de 18e eeuw bij de Franse revolutie abrupt werd afgebroken toen de abdij gesloten werd. De eerste brouwsels kunnen wellicht al in de maanden mei of juni geconsumeerd worden. [naar artikel]
De leerlingen van 6 STW van het Agnetencollege brouwden op vrijdag 8 november hun eigen bier. [naar artikel]
AB InBev heeft een voedselrijke ontbijtdrank ontwikkeld op basis van de droge graanresten die overblijven na het brouwen van bier. De drank wordt in het kader van een pilootproject verkocht aan de oostkust van de VS. De technologie hiervoor werd ontwikkeld in AB InBev’s Global Innovaton & Technology Center in Leuven, waar een team nog andere voedingsproducten ontwikkelt op basis van deze graanresten. [naar artikel]
Zal mysteriejager Sam van Radio2 zijn zelfgemaakt bier te onderscheiden zijn van een echte Westvleteren 12? Dat was de grote vraag deze week in de reeks Mysteries van Vlaanderen. Eerder slaagde Sam erin om samen met de afdeling ‘bier brouwen’ van de universiteit in Gent, de gist uit een flesje Westvleteren te halen. Sam kreeg verder hulp van een bierkenner om met deze gist een Westvleterenkloon te brouwen. Is er een verschil met de echte Westvleteren? [naar artikel]
Niets zo populair dezer dagen als bier brouwen. Elk dorp heeft ministens een ambachtelijk biertje in Vlaanderen. Maar wat blijkt nu: dat bier drink je best niet iedere dag. Onderzoekers van de Universiteit van Wageningen concluderen dat ambachtelijk gebrouwen bier meer giftige schimmelstoffen bevat dan ander bier. [naar artikel]
De horeca en hun toeleveranciers vragen om meer duidelijkheid over de mogelijke heropening op 1 mei, want een restaurant of café heropen je niet met een vingerknip. Ook de brouwers willen snel zicht op een definitieve datum zodat ze voldoende vers bier kunnen brouwen. Intussen zijn ze nu al bezig aan de voorbereidingen: van het spoelen van de tapinstallaties tot het weghalen van vervallen bier. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.