Denk je een gezonde keuze te maken als je op restaurant zoete aardappelfrietjes bestelt in plaats van gewone frietjes? “Er zit een klein verschil in vezels tussen een zoete en gewone aardappel”, klinkt het bij diëtist Michaël Sels. Wat betekent dit concreet voor de voedingsstoffen? En is die zoete variant dan echt gezonder? [naar artikel]
Een quiche hoeft niet altijd een bodem van bladerdeeg of zanddeeg te hebben. Met een laagje zoete aardappelen maak je de quiche een stuk gezonder [naar artikel]
Aardappelen in alle vormen en maten staan wekelijks bij heel wat Belgen op het menu. De afgelopen jaren vind je naast de klassieke aardappel ook de zoete aardappel terug in de winkelrekken en op onze borden. Maar maak je die zoete aardappel op dezelfde manier klaar? En kan je de gewone aardappel in élk aardappelgerecht vervangen door de zoete versie? We vroegen het aan Reinout Reniere, docent in hotelschool Ter Groene Poorte. [naar artikel]
Ja, steak met friet is zalig. Maar soms mag het wel eens iets anders zijn: iets gezonder, iets unieker, iets met nog een tikkeltje meer smaak zelfs. In dat geval: zoete aardappel to the rescue! Zeker als je hem heerlijk krokant bakt en serveert met een frisse honing-limoendressing. Yumm! [naar artikel]
Comfortfood hoeft niet ongezond te zijn, dat bewijzen deze homemade nachos, gemaakt van zoete aardappel. En hoe gezonder jouw late night snack, [naar artikel]
Misschien ben je al een overtuigde vegetariër of misschien sta je nog wat sceptisch tegenover gerechten die geen vlees bevatten. Hoe het ook zij, deze groenterijke pita bevestigt je liefde voor veggie óf neemt al je twijfels weg. Ovengegrilde zoete aardappel, frisse tzatziki, krokante rucola en wat rode ui in een warm, zacht broodje: veel smaakvoller dan dat wordt een pita gewoon niet. [naar artikel]
Comfortfood hoeft niet ongezond te zijn, dat bewijzen deze homemade nachos, gemaakt van zoete aardappel. En hoe gezonder jouw late night snack, hoe meer je ervan kan eten. Ah ja. [naar artikel]
Etentjes met Kerstmis en oudjaar, recepties hier en daar: tijdens het eindejaar wordt er volop gegeten en gedronken. Zijn er kleine, stiekeme foodswaps waarmee je jouw feestmenu een tikkeltje gezonder kan maken, zonder dat je gasten of jijzelf moeten inboeten aan smaak? HLN-chef Sandra Bekkari en foodblogger Karolien Olaerts delen tips per gang. “Vermeng de mascarpone in dit dessert eens met wat plattekaas.” [naar artikel]
Het nieuwe jaar is van start gegaan en dat gaat voor veel mensen gepaard met goede voornemens om een gezonder leven te leiden. Wat vaker sporten,... [naar artikel]
Niks gezelliger dan een bourgondische ovenschotel op tafel. Door de kaas voor de korst te mengen met paneermeel en mosterd, geef je de lekkernij... [naar artikel]
Of het nu een waterijsje is of een bol roomijs: we genieten allemaal af en toe van de zoete lekkernij. Het enige jammere? Dat het niet zo gezond is. Een bol klassiek vanille-ijs moet zéker kunnen, maar wat dacht je van ijs waar je ongelimiteerd van kan eten? Nicecream is een gezonder alternatief, op basis van amper twee ingrediënten waarvoor je geen ijsmachine nodig hebt om het zelf te maken. [naar artikel]
Etentjes met Kerstmis en oudjaar, recepties hier en daar: tijdens het eindejaar wordt er volop gegeten en gedronken. Zijn er kleine, stiekeme foodswaps waarmee je jouw feestmenu een tikkeltje gezonder kan maken, zonder dat je gasten of jijzelf moeten inboeten aan smaak? HLN-chef Sandra Bekkari en foodblogger Karolien Olaerts delen tips per gang. “Vermeng de mascarpone in dit dessert eens met wat plattekaas.” [naar artikel]
Wist je al dat donkere chocolade een essentieel ingrediënt is voor een fantastische potje stoofvlees? Het maakt de saus extra smeuïg, geeft ze een... [naar artikel]
Mamma mia, lasagne is misschien wel het beste dat de Italianen ooit bedacht hebben. Wij maken een ‘back to basics’-versie met een vleessaus die we... [naar artikel]
Er is alweer een nieuwe rage in koffieland, maar wel eentje met een bekend ingrediënt, namelijk meringue. Het zoete dessert werkt perfect als topping ter vervanging het traditionele lepeltje suiker. [naar artikel]
Vergeet al die restaurants met gourmetburgers op het menu, het smakelijkste staaltje van de Amerikaanse keuken maak je met dit recept gewoon zelf. Een burger met kaas en spek, en frietjes van zoete aardappel: zo decadent, zó lekker. [naar artikel]
Een stevig groentesoepje kan heerlijk zijn op een koude herfstdag. Maar misschien ook een beetje saai. Maak het soepje smaakvoller met extra... [naar artikel]
Wie al wegdraait voor pindasaus op een pakje friet stopt hier best met lezen. In ’t Meuleke is een frikandel met zoete mayonaise nog niet zoet genoeg: op de chocodel komt er nog een dikke laag hagelslag bij. Dus wij naar Heist-op-den-Berg! [naar artikel]
Voedingsproducenten werken aan een gezondere voeding door suikers en vetten zo veel mogelijk uit hun producten te bannen. Sinds 2016 zitten er minder suiker, verzadigde vetten en zout, en méér vezels en volkoren granen in voedingsproducten. We verkiezen ook producten met een lager alcoholpercentage. Een trend die in 2019 wordt voortgezet, onder meer in ijs […] Het bericht IJs eten wordt dit jaar gezonder verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een ingrediënt dat ook voorkomt in laxeermiddelen zou in zeldzame gevallen allergie kunnen uitlokken bij mensen die worden gevaccineerd tegen covid-19. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.