Een nieuw jaar betekent ook nieuwe ontwikkelingen op culinair gebied. Wat staat ons te wachten in 2019? Als we maaltijdbezorger Uber Eats mogen... [naar artikel]
Van eetbare bloemen voor gin-tonics tot bloembakken die strategisch geplaatst worden in het kader van terreurbestrijding: het stadsbestuur combineert het aangename met het nuttige om Oostende in de bloemen te zetten. [naar artikel]
Pluktuin Rimpeling in Nieuwrode, Holsbeek, pakt uit met een nieuw initiatief: mensen met dementie kunnen voortaan uit de bloementuin van de vzw een boeket eetbare bloemen krijgen. "Vaak krijgen mensen met dementie geen bloemen meer op de kamer, uit schrik dat ze die gaan opeten en dan vergiftigd geraken. Daarom stellen wij een boeket samen, met enkel eetbare bloemen", zegt Katja Van Goethem van pluktuin Rimpeling. [naar artikel]
Nu het jaar op zijn einde loopt, is het weer tijd voor lijstjes. Doorgaans gaan die over het jaar zelf, maar er worden ook al voorspellingen [naar artikel]
Een nieuw jaar betekent ook nieuwe ontwikkelingen op culinair gebied. Wat staat ons te wachten in 2018? Als we de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods mogen geloven, gaan we dit jaar massaal vegan lekkernijen en zoete taco’s smullen. 1. Zeg het met bloemen Eetbare bloemen op je bord zijn nu nog een rariteit, maar daar komt […] [naar artikel]
Poké bowls, superfoods als boerenkool én de kiwibes: we zagen het vorig jaar allemaal passeren. Welke nieuwe foodtrends kunnen we nu verwachten? Uber Eats somt op wat 2018 voor de culinaire lekkerbekken in petto heeft. De maaltijdleverdienst voorspelt dat Belgen basisingrediënten als komkommer, avocado en zalm zullen blijven omarmen in 2018. Tegelijk staan we ook […] [naar artikel]
Sommige tradities verdwijnen nooit: pompoensoep in de herfst, een glaasje glühwein in putje winter en een ijsstronk op het kerstdiner. Maar als je... [naar artikel]
Elk jaar neemt de toonaangevende Amerikaanse supermarkt Whole Foods een trendwatcher onder de arm om te kijken naar wat de trends van het volgende jaar zullen gaan worden. Pokébowls en kurkuma aan de kant, 2019 wordt het jaar van onder meer zeegroente, milieuvriendelijke verpakkingen en faux vlees. In totaal gaat het om tien trends. [naar artikel]
2020 wordt het jaar van gefrituurde lasagne, notenboter, kardemom, seacuterie, fonio en 25 andere foodtrends. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.