Nu het jaar op zijn einde loopt, is het weer tijd voor lijstjes. Doorgaans gaan die over het jaar zelf, maar er worden ook al voorspellingen [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, kefir, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar hoe zit het met de gezondheidsclaims? Welke kloppen (niet)? Diëtiste Sanne Mouha bespreekt alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Hartfalen is de tweede belangrijkste doodsoorzaak in ons land, maar wie hartproblemen wil voorkomen, kan wel degelijk preventief aan de slag. Door zoveel mogelijk te bewegen, maar ook door gezond te eten. “Gezonde voeding sluit niet uit dat je ooit een hartziekte krijgt, maar het verkleint het risico wel”, zegt voedingsdeskundige Sanne Mouha. Maar wat eet en drink je dan best om je hart zo lang mogelijk gezond te houden? [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het yoghurtaanbod in de supermarkt kan vandaag al eens voor keuzestress zorgen. Skyr, Griekse yoghurt, een plantaardig alternatief of de klassieke varianten: aan keuze geen gebrek, maar welke is écht gezond? Diëtiste Sanne Mouha zet alle soorten yoghurt op een rijtje en deelt enkele gezonde yoghurtrecepten. “Van yoghurt met veel verzadigde vetten, zoals volle of Griekse yoghurt, eet je best geen al te grote porties.” [naar artikel]
Het heeft even geduurd, maar nu is het dan eindelijk zover. Het einde van 2020 is in zicht en daar hebben we eerlijk gezegd allemaal naar uitgekeken. Het afgelopen jaar was niet bepaald een toppertje – aan crisissen en rampen geen gebrek, met de coronacrisis uiteraard als trouwe constante. De idee van een schone lei […] Het bericht Nieuwjaar komt eraan… Worden dit dé foodtrends van 2021? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een nieuw jaar betekent ook nieuwe ontwikkelingen op culinair gebied. Wat staat ons te wachten in 2018? Als we de Amerikaanse supermarktketen Whole Foods mogen geloven, gaan we dit jaar massaal vegan lekkernijen en zoete taco’s smullen. 1. Zeg het met bloemen Eetbare bloemen op je bord zijn nu nog een rariteit, maar daar komt […] [naar artikel]
Poké bowls, superfoods als boerenkool én de kiwibes: we zagen het vorig jaar allemaal passeren. Welke nieuwe foodtrends kunnen we nu verwachten? Uber Eats somt op wat 2018 voor de culinaire lekkerbekken in petto heeft. De maaltijdleverdienst voorspelt dat Belgen basisingrediënten als komkommer, avocado en zalm zullen blijven omarmen in 2018. Tegelijk staan we ook […] [naar artikel]
Sommige tradities verdwijnen nooit: pompoensoep in de herfst, een glaasje glühwein in putje winter en een ijsstronk op het kerstdiner. Maar als je... [naar artikel]
Elk jaar neemt de toonaangevende Amerikaanse supermarkt Whole Foods een trendwatcher onder de arm om te kijken naar wat de trends van het volgende jaar zullen gaan worden. Pokébowls en kurkuma aan de kant, 2019 wordt het jaar van onder meer zeegroente, milieuvriendelijke verpakkingen en faux vlees. In totaal gaat het om tien trends. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.