Op Nieuwjaar kraken we al eens graag een fles champagne. Het zou zonde zijn om die godendrank niet in optimale omstandigheden op te dienen. Daarom vroeg The Times zich af welke glazen ideaal zijn om champage uit te drinken… en welke je beter in de kast laat staan. In champagne zitten bubbels, en de vorm […] Het bericht Waarom je champagne niet mag serveren in een ‘coupe’ verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De Britse krant "The Times" heeft zorgvuldig onderzocht in welk glas je best champagne serveert. Met de chronometer in de hand is nagegaan in welk type glas de bubbels het langst overleven. Het resultaat is ondubbelzinnig. [naar artikel]
Deskundigen van het Franse Maison de Champagne Lanson geven advies over hoe je optimaal kunt genieten van een glas bubbels. Zo zijn er een paar eenvoudige technieken die je kunt toepassen om de smaak te versterken. De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent: trouwfeesten en barbecues. Het leidt dan ook geen twijfel dat de […] Het bericht Zo hoor je volgens experten champagne te drinken verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het is nog maar oktober, maar het wordt stilaan tijd om je voor te bereiden op de eindejaarsperiode. Die zal er dit jaar wellicht anders uitzien dan gebruikelijk, maar ook met je bubbel kan je een geslaagd feestje vieren. En daar horen – hoe kan het ook anders – bubbels bij. Maar hoe drink je […] Het bericht Champagne drinken als een pro doe je zo verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
“Vooruit, één glaasje dan…” Met dit glas kan het na één drankje toch een wilde avond worden. In het champagneglas kan je een hele fles cava of champagne kwijt. Dit is de oplossing voor een eeuwenoud probleem. Je bent te lui om steeds bij te schenken en drinken van de fles vind je vulgair. Met […] [naar artikel]
Veertien jaar lang mocht Britney geen drup alcohol drinken. Dit weekend vierde ze haar vrijheid met een glaasje champagne. Hoe groot is de kans dat Britney na dat ene glas hervalt in haar oude gewoontes? Bestaat er zoiets als gecontroleerd drinken? Wij vroegen het dokter Sigrid Sijthoff, oprichter van de verslavingszorginstelling ‘Kick your habits’ en auteur van het boek ‘Proost!’ [naar artikel]
Straks klinken op het nieuwe jaar. Liefst met champagne. Maar hoe schenk je die nu best en in welk glas? De site van het tijdschrift Eos Wetenschap zocht het uit. [naar artikel]
Voor er bekend raakte hoe het Wereldkampioenschap voetbal in Rusland er zal uitzien, verwelkomde de Russische president enkele grote namen met een glas champagne. De wereldleider hief het glas met de FIFA-president en ontmoette ook wereldberoemde voetballers zoals Maradona, Ronaldo en Ronaldinho. “Verschillende generaties Russische fans weten wie jullie zijn”, aldus Poetin. “En jullie zijn zeker een voorbeeld voor iedereen.” [naar artikel]
Draaistop of kurk, rietje of glas, over een ding zijn we het eens: babybubbels zijn hot. In de disco staat champagne slurpen superchic en al is de prijs niet laag, de fun is verzekerd. Bubbels stijgen namelijk twee keer zo snel naar je hoofd als je ze met een rietje opzuigt en je hebt geen kater de volgende dag. Wat je van een totaal glamourloos biertje niet kunt zeggen. [naar artikel]
Amper één op de drie Limburgers is tevreden over zijn slaap. Waarom slapen vrouwen slechter dan mannen? Waarom slapen we minder naarmate we ouder worden? En waarom is de ene een ochtendmens en de andere een avondmens? Slaapexpert Annelies Smolders geeft uitleg. [naar artikel]
Het is een beetje jammer dat de belangrijkste mousserende wijn van Frankrijk – en de wereld – niet vaker wordt gecombineerd met eten. Champagne is niet alleen voor recepties voor het diner; de vele stijlen en het vermogen van Champagne om complexe smaken te leveren – in het juiste glas – bieden volop mogelijkheden om […] [naar artikel]
Dat ze allebei niet goedkoop zijn, is niet de enige reden waarom oesters en champagne goed bij elkaar passen. Volgens een Deense studie bevatten zowel oesters als champagne stoffen die voor een umamismaak zorgen, en dat zorgt voor een onverwacht synergisme, een samenwerking waardoor de smaak versterkt wordt. [naar artikel]
Als u straks aan de feesttafel van uw glas champagne nipt, geniet er dan extra hard van want het zou over een paar jaar wel eens heel anders kunnen zijn. Als de oogst in 2022 niet een pak beter wordt dan die in 2021, dreigt er grote schaarste. De eerste plek waar u dat zal voelen: uw portefeuille. [naar artikel]
Wat geeft champagne zijn schittering en tongtintelingen? Een antwoord vinden op die vraag is het levenswerk van de Franse wetenschapper Gerard Liger-Belair. Die komt tot een paar opmerkelijke conclusies over de miljoenen bubbels die van een fles wijn een legendarische champagne maken. “Het hart van champagne zijn de bubbels,” zegt Liger-Belair vanuit zijn laboratorium aan … The post De wondere wereld van champagne in 4 praktische richtlijnen voor liefhebbers appeared first on Express. [naar artikel]
Bayern München moet nog even wachten om het glas te heffen op die negende (!) titel op rij. Al twijfelt niemand daar nog aan. In de andere Europese topcompetities gaat het er een pak spannender aan toe. Met hier en daar een Belg die de champagne al mag inslaan. Een overzicht. [naar artikel]
Kun je niet kiezen tussen een verfrissend glas champagne of een bolletje ijs? Daar heeft champagnemerk Piper-Heidsieck wat op gevonden. Het lanceert namelijk in samenwerking met twee Belgische ijssalons een smaak die de twee combineert. [naar artikel]
Als u straks aan de feesttafel van uw glas champagne nipt, geniet er dan extra hard van want het zou over een paar jaar wel eens heel anders kunnen zijn. Als de oogst in 2022 niet een pak beter wordt dan die in 2021, dreigt er grote schaarste. De eerste plek waar u dat zal voelen: uw portefeuille. [naar artikel]
Oudejaarsavond gaat veelal gepaard met een glaasje champagne. Voor wie rijdt, best een glaasje 0 procent-bubbels. Nog te vaak is de bob van dienst niet bob genoeg. In heel Vlaanderen geven vrijwilligers en chauffeurs hun feestje op om die mensen veilig thuis te brengen. [naar artikel]
Schrikt u tegenwoordig ook zo vaak van de drankrekening op restaurant? Waar je zelfs in de betere brasserie voor een gin-tonic of glas champagne intussen al makkelijk 15 euro betaalt, wordt voor wijn bij de maaltijd pas echt doorgerekend. Al jaren geldt dat de prijs van een fles maal drie wordt gedaan. Maar blijft het daar tegenwoordig nog wel bij? En klopt het dat je voor de prijs van een glas van de goedkoopste wijn op restaurant in de handel een hele fles zou kunnen kopen? Experts maken de rekening. [naar artikel]
Het is een raadsel waarom niemand het ooit eerder heeft uitgevonden, maar er bestaan tegenwoordig sets om champagne-ijsjes te maken. Het concept is... [naar artikel]
We zitten tegenwoordig allemaal thuis met een ‘coupe quarantaine’. Voor de meesten betekent dat te lange, ongewassen haren en vooral niet veel... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.