Sommige mensen laten overschotjes uren afkoelen voor ze de ijskast ingaan, anderen wachten net zo kort mogelijk om te vermijden dat bacteriën vrij... [naar artikel]
U zoekt een verklaring voor een mysterie over mens, dier, voeding, gezondheid? Hier moet u zijn. [naar artikel]
Je hebt honger, totaal geen zin om te koken en verdorie, eergisteren heb je ook die laatste diepvriespizza naar binnen gewerkt. Je trekt de koelkast open en ziet een restje ovenschotel staan. Rot is het niet, maar smaakt dat nog wel lekker? Volgens wetenschapper Charles Spence wel. Sterker nog: het smaakt beter dan ooit. Experimenteel […] Het bericht Dit is waarom etensrestjes altijd beter smaken dan de dag voordien verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Schuif jij na elke maaltijd een restje in de koelkast omdat je het zéker morgen gaat opeten, om het vervolgens drie dagen later onaangeroerd terug tegen te komen? Dan ben je zeker niet alleen. Maar hoelang mag je dat overschotje op het aanrecht of in de frigo laten staan om het nog met een gerust hart te kunnen verorberen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters snelt ons ter hulp. [naar artikel]
Stel je hebt die extra voorraad spaghettisaus eindelijk ontdooid, maar die is nog steeds niet volledig opgeraakt. Mag je die dan nog een tweede keer invriezen of moet dat restje rechtstreeks de vuilbak in? Amerikaanse voedingsexperte Tina Hanes en voedingswetenschapper Eric De Maerteleire zetten de do’s en don’ts van ontdooien en (her)invriezen op een rij. “Laat nooit iets ontdooien door het op je aanrecht te laten liggen.” [naar artikel]
Nu het de komende dagen écht heet wordt, zoekt de Vlaming naar antwoorden. Hoe je een huisdier beschermt, wat je kan doen tegen uitslag en wat een hittegolf nu precies is. Dit is het antwoord op de meest gegoogelde vragen over de warmte. [naar artikel]
Nu het de komende dagen écht heet wordt, zoekt de Vlaming naar antwoorden. Hoe je een huisdier beschermt, wat je kan doen tegen uitslag en wat een hittegolf nu precies is. Dit is het antwoord op de meest gegoogelde vragen over de warmte. [naar artikel]
Bewaar jij je bananen het liefst ín de koelkast, terwijl je partner bij hoog en laag beweert dat die het best uit de koelkast liggen? Twijfel je nog steeds of je die vis op het juiste schap plaatst om hem niet te laten bederven? Deze koelkastdilemma’s helpt Frank Devlieghere voor eens en voor altijd de wereld uit. De professor levensmiddelenmicrobiologie en -conservering aan de UGent tipt verder ook hoe je die koelkast het meest efficiënt indeelt: “per schap of per vak is er een serieus temperatuurverschil, dat is niet zonder reden.” [naar artikel]
Zopas startte op Njam! Het nieuwe seizoen van Open Vuur waar Dominique Persoone zich als grillmaster toont. Verder is hij druk in de weer als chocolatier in zijn bedrijf The Chocolate Line. Het is dan ook zijn vrouw Fabienne die de boodschappen doet, de frigo vult en het eten maakt. “Maar ik zorg voor het ontbijt van het hele gezin, onze vier honden inclusief”, zegt Dominique Persoone. [naar artikel]
Model Cesar Casier bracht eerder al twee kookboeken uit, in november ligt zijn derde kookboek Model Kitchen 2 in de winkel. Verder kan je hem regelmatig vinden in zijn pop-up in Knokke waar hij zijn eigen collectie verkoopt. Koken is voor hem een uitlaatklep in zijn drukke leven. “Ik ga graag en vaak naar de winkel, de koelkast zit nooit overvol.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.