De Beringse vleesgroothandelaar Carmans gaat de vegetarische toer op. Dit jaar alleen al is het van plan meer dan 2 miljoen vegetarische frikandellen op de Belgische markt te brengen. “Die smaken net hetzelfde als een gewone frikandel”, maakt zaakvoerder Erik Carmans zich sterk. [naar artikel]
BERINGENDe Beringse vleesgroothandelaar Carmans gaat de vegetarische toer op. Dit jaar alleen al is het van plan meer dan 2 miljoen vegetarische frikandellen op de Belgische markt te brengen. “Die smaken net hetzelfde als een gewone frikandel”, maakt zaakvoerder Erik Carmans zich sterk. [naar artikel]
We horen steeds vaker dat bereide vleeswaren voor op de boterham zoals ham, kipfilet en salami niet goed voor ons zijn. Zo zou charcuterie amper... [naar artikel]
Vandaag is het World Veggie Day. Hoogste tijd dus om die Quornnuggets of Beyond burgers boven te halen. En je hoeft er zelfs niet voor naar de... [naar artikel]
Dat vegetarisch of vegan eten toch nog een omstreden punt blijft, blijkt nog maar eens na de commotie die ontstond door de aankondiging dat op de Gentse feesten meer veggie eten zal geserveerd worden. “Ik eet nog 2 tot 3 keer per week vlees, maar dan wél van goede kwaliteit”, klinkt het bij flexitariër Wim Ballieu. Samen met Sam De Bruyn en Lieve Blancquaert vertelt hij waarom ze bewust (soms) minder vlees eten. Ze delen tips om gemakkelijk te starten én een eigen recept. [naar artikel]
Het openbare leven in het district Gütersloh wordt weer drastisch teruggeschroefd na de piek van coronagevallen in het vleesverwerkende bedrijf Tönnies, zo heeft minister-president Armin Laschet van de deelstaat Noordrijn-Westfalen gezegd. Het is de eerste keer dat in Duitsland lockdownmaatregelen in een regio worden heringevoerd sinds het land de maatregelen begon te versoepelen. [naar artikel]
Een goei kotelet, in goe wa boter. Met boontjes. Ook gebakken in goe wa boter. Zo kennen we de ‘Dagelijkse Kost’ van Jeroen Meus (44) al twaalf jaar. Geen koteletten in zijn nieuw boek Groentekost. Jeroen kookt vegetarisch. “Ik zou het kunnen, maar ik zal het nooit worden. Als ik zin heb in een steak, dan bak ik een steak.” [naar artikel]
Vlamingen eten amper minder vlees en vis dan tien jaar geleden. Dat blijkt uit een nieuw overheidsrapport naar de "eiwitshift" in Vlaanderen, waarover De Morgen vandaag bericht. In 2014 haalde de Vlaming ongeveer 39 procent van zijn eiwitten uit plantaardig eten en de overige 61 procent uit dierlijk eten. In 2023 blijkt dat respectievelijk 41 en 59 procent. Toch zijn onderzoekers voorzichtig positief. [naar artikel]
17:24 In een pluimveehouderij in het Belgische Tielt worden ongeschikte kuikens gedood door ze te verdrinken of hun nek te breken. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) stuurde de inspectie lan... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.