Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Drie makkelijke recepten voor wie vegan een kans wil geven

01/04/2019 - 15:00
"Voor wie Dagen zonder Vlees niet ver genoeg gaat of wie nog een straffere uitdaging wil aangaan, kan deze maand voor de tweede keer deelnemen aan Try Vegan. Initiatiefnemers EVA vzw en Be Vegan sporen je aan om in april veganistisch te eten. Zie je dat wel zitten, maar heb je geen idee hoe daar aan te beginnen? We helpen je op weg met drie eenvoudige recepten."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. ‘Try vegan’ met deze handige weetjes en veganistische recepten om van te smullen (02/11/2022 - Het Belang van Limburg)

Je hebt het misschien al ergens zien opduiken: november staat dit jaar in het teken van de Try Vegan-actie. BE Vegan vzw daagt je daarom deze maand uit om dertig dagen lang geen dierlijke producten te eten en de veganistische leefstijl uit te proberen. Niet toevallig dertig dagen, want zo lang zou het duren om een nieuwe gewoonte aan te leren. Wij gingen op zoek naar de leukste diervriendelijke weetjes én voorzien je van drie makkelijke recepten om de uitdaging alvast wat makkelijker te maken. [naar artikel]


2. Een plantaardig dieet proberen? Deze drie makkelijke veganistische recepten helpen je op gang (23/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het was de oudste dochter van Anneke Pauwels, voormalig model en nu fulltime foodie, die haar overtuigde om te kiezen voor een volledig plantaardig dieet. En daar stopte haar vegan verhaal niet, want ze geeft nu kookworkshops en bouwt een online platform uit. Ze weet ondertussen als geen ander hoe je veganistisch eten toegankelijk maakt voor iedereen. Wedden dat je geen klachten krijgt als je deze drie makkelijke en gezonde recepten thuis op tafel zet? [naar artikel]


3. Wij wagen ons aan plantaardig koken: kunnen de vegan worstenbroodjes onze verwachtingen inlossen? (04/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Lento, van chef Yolan en (gast)vrouw Tekla, was al drie jaar op rij het beste vegan restaurant in België. Ze bundelden 60 van hun succesvolste recepten in het kookboek Vegan zoals je het nooit proefde. [naar artikel]


4. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere + win 5 exemplaren (26/11/2022 - Gezond.be)

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere te delen. Als je nog inspiratie wil, […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Het Vegan Plan’ van Kim Vercoutere + win 5 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


5. Bekende chefs delen hun veganistische recepten op World Vegan Day (01/11/2023 - Het Belang van Limburg)

World Vegan Day is meteen het startschot van ‘Try Vegan’, een uitdaging om de hele maand november zo veel mogelijk veganistische gerechten op tafel te toveren. Gerenommeerde chefs Bart De Pooter en Laurence Haegeman delen alvast enkele recepten om je op weg te helpen. [naar artikel]


6. Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Vegan pasta’ van Brianna Claxton + win 3 exemplaren (11/02/2023 - Gezond.be)

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Vegan pasta’ van Brianna Claxton te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Vegan pasta’ van Brianna Claxton + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


7. Plantaardig beginnen eten? November is dé maand om vegan een kans te geven (29/10/2020 - Het Belang van Limburg)

Op 1 november is het World Vegan Day en eveneens de start van de Try Vegan-maand. Met deze campagne willen EVA vzw en BE Vegan mensen ondersteunen om de komende weken meer plantaardige voeding op het menu te zetten. Al meer dan tienduizend Vlamingen zijn enthousiast. [naar artikel]


8. Drie originele recepten voor driekoningentaart (06/01/2020 - Het Belang van Limburg)

Driekoningen, dat is taart. Wil je het toch iets origineler dan de klassieke frangipanetaart, dan zijn dit drie makkelijke recepten die het iets anders aanpakken. Het enige wat echt niet mag ontbreken is de boon. [naar artikel]


9. Vijf vegan recepten voor diervriendelijke feestdagen (18/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Wil je de klassieke kalkoen, coq au vin of gourmet dit jaar links laten liggen met de feestdagen en focussen op diervriendelijke gerechten? Goed nieuws: met plantaardig voedsel kun je alle creatieve kanten uit. Wij selecteerden vijf recepten en kwamen tot een compleet vegan menu. Smakelijk! [naar artikel]


10. De favoriete vegan-recepten van Nathalie Meskens (30/09/2019 - Het Belang van Limburg)

Presentatrice Nathalie Meskens is een fan van gezonde voeding en sinds een tweetal jaar overgeschakeld op een veganistische levenswijze. Het waarom van die switch én honderd recepten om in haar voetsporen te treden, doet ze uit de doeken in haar nieuwste boek Plan Vegan, opvolger van Plan Boos. [naar artikel]


11. Uitblinken met bladerdeeg? ‘TwinCooks’ Elsie en Leen delen 3 gezonde, snelle en vegan recepten met een crunch (23/01/2022 - Het Laatste Nieuws)

Pal op hun vijftigste verjaardag begonnen Elsie en Leen Ribbens hun eigen YouTube-kanaal TwinCooks, waarin ze een vegan versie van hun lievelingsgerechten maken. Exclusief delen ze met ons drie heerlijke creaties waarin bladerdeeg centraal staat, die bewijzen hoe snel, doodnormaal en watertandend lekker vegan kan zijn. [naar artikel]


12. Tip voor de herfstvakantie: drie makkelijke recepten om met je kinderen te koken (28/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Gerechten die in de smaak vallen bij kinderen, en die ze tegelijk ook nog eens zélf kunnen maken, da’s dubbele winst. Mama Katrijn Debruyne deelt met ons haar favoriete recepten, die gezond en eenvoudig zijn. [naar artikel]


13. RECEPT Vegan French toast (25/05/2023 - Gezond.be)

Driekwart van de Belgische consumenten geniet graag van zowel zuivel- als plantaardige producten. FrieslandCampina introduceert met trots twee smaakvolle plantaardige alternatieven: Campina Haver en Campina Almond. Met deze volledig plantaardige drinks speelt Campina in op de groeiende vraag naar variatie. We delen drie recepten om je dag goed mee te beginnen. Deze week: vegan French toast. Benodigdheden voor drie personen Bereidingswijze Het bericht RECEPT Vegan French toast verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


14. 3 x onze favoriete recepten uit Nathalie Meskens’ nieuwe boek ‘Plan Vegan’ (24/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Nathalie Meskens is al twee jaar vegan en deelt die levensstijl in haar nieuwe boek Plan Vegan, dat vanaf vandaag in de winkelrekken ligt. Ze gidst... [naar artikel]


15. World Vegan Day | 5 Belgische topwinkels voor vegan producten (01/11/2023 - De Tijd)

07:00 Op 1 november is het World Vegan Day. Van plantbased kaas tot vegan cinnamon rolls: met het aanbod uit deze winkels kun je experimenteren met een vegan dieet. [naar artikel]


16. Kinderchocolade bestaat 50 jaar: met deze makkelijke recepten vier je mee (02/08/2018 - Het Belang van Limburg)

Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat Kinderchocolade werd uitgevonden in het Italiaanse stadje Alba. En hoe kan je deze gebeurtenis beter vieren dan met recepten op basis van het snoepgoed? Wij zetten er drie op een rij voor jonge en iets oudere zoetebekken. [naar artikel]


17. Ook Ian Thomas eet vegan, en deelt zijn favoriete recepten! (01/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is het World Vegan Day, het uitgelezen moment om eens te kijken wat Vlaanderens bekendste veganist - Ian Thomas - meestal op zijn bord [naar artikel]


18. 3 plantaardige recepten die non-believers overtuigen, volgens Madam Bakster, Karola’s Kitchen en Elisabeth Van Lierop (30/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

Vandaag is de laatste dag van de ‘Try Vegan’-maand, een campagne van EVA en BE Vegan om ons in november meer plantaardig te doen eten. We sluiten we af met 3 recepten die een must zijn in je plantaardige receptenboek, getipt door Karolien van Karola’s Kitchen, Elisabeth Van Lierop van plantbased.be en Laura Verhulst a.k.a. Madam Bakster. Zij onthullen ons hun favoriete gerecht én hun beste tips en tricks om plantaardig te koken met de vingers in de neus. [naar artikel]


19. Hasselt als nieuw vegan walhalla: “Veganisme is meer dan een hype” (12/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Oktober is vegan-maand: ruim 4.000 Vlamingen proberen met Try Vegan een maand lang veganistisch te leven. Vegan betekent: 100 procent plantaardig eten en geen dierlijke producten gebruiken. Vegan is hip en ook in Hasselt komen steeds meer vegan-zaakjes. Na een vegan conceptstore en dessertenwinkel opende zopas met Lento het tweede plant based restaurant. [naar artikel]


20. 500 bezoekers genieten van vegan food (17/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Dat vegan eten hip is, kon je zondag 15 augustus merken in de Sint-Lutgartsite in Beringen. Die dag werd de eerste editie van V-days georganiseerd door Vegan Options, een foodbar die gelegen is op de site zelf. “Om vegan meer bekendheid te geven organiseren we deze V-days”, zo vertelt Paul Dingens. “En met succes want we mochten een 500-tal mensen ontvangen. Zij konden genieten van vegan frietjes, vegan stoofvlees, steaks, vol au vegan, shoarma en nog veel meer. En natuurlijk kon je op de eerste V-days ook terecht voor de nodige info en allerlei verkoopstandjes.” Tijdens het eten konden de aanwezigen genieten van leuk streepje muziek. [naar artikel]


21. Tips en makkelijke recepten voor studenten die eigenlijk geen tijd hebben om te koken (29/05/2018 - Het Belang van Limburg)

Nog kilo’s cursus weg te vreten en het warme weer helpt ook al niet. Je zou als student voor minder geen zin hebben om nog zelf te koken. Daarom, speciaal voor de blokkers op kot: drie recepten van Loïc Van Impe, de ‘rookie cook’ die studenten leert koken op Facebook. [naar artikel]


22. RECEPT Eiwrap met vegan tonijn (10/06/2023 - Gezond.be)

Wil jij meer vegetarisch gaan eten? Ook wanneer je weinig ervaring hebt met de vegetarische keuken is deze uitdaging zeker haalbaar. Garden Gourmet deelt vijf gezonde recepten die je deze zomer helpen meer vegetarisch te eten. Vandaag: eiwrap met vegan tonijn. Benodigdheden Bereidingswijze Het bericht RECEPT Eiwrap met vegan tonijn verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


23. Massaman curry, Snickers of granola? Foodie Morgane geeft 5 plantaardige recepten met pindakaas om van te ge-noten (24/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

In geval van noot smeer je pindakaas op je boterham, right? Maar wat als we je vertellen dat pindakaas véél meer is dan een smakelijk goedje voor op je pistolet alleen? Van gezonde snickers tot smaakmaker in smoothies, je maakt er recepten mee om je vingers bij af te likken. Foodie en gezondheidsenthousiaste Morgane Van Marcke (25) geeft vijf vegan recepten. Geen betere dag om die uit te testen dan Nationale Dag van de Pindakaas. [naar artikel]


24. Onze man kookte voor drie Limburgse sterrenchefs en deelt zijn recepten (20/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Drie gangen, drie recepten, drie soorten wijn: hier het menu dat we Ralf Berendsen, Jo Grootaers en Wim Schildermans voorschotelden. [naar artikel]


25. Voor elk wat wils: hier vind je de recepten voor jouw ideale kerstmenu (23/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Kerstmis is feest, gezelligheid en lekker lang tafelen. Wij schuiven de benen onder tafel bij drie Limburgse chefs. Allemaal maakten ze speciaal voor Sjiek drie haalbare feestelijke gerechten in hun eigen stijl: chic, lokaal of vegan. Om vingers en duimen bij af te likken! [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!