Een Amerikaanse vegetarische burger die 'net echt lijkt, want hij bloedt zelfs', blijkt onveilig, omdat hij met een nieuw ggo-eiwit is gemaakt. Hoe erg moet nepvlees op het origineel lijken om ons minder vlees te doen eten? [naar artikel]
We horen steeds vaker dat bereide vleeswaren voor op de boterham zoals ham, kipfilet en salami niet goed voor ons zijn. Zo zou charcuterie amper... [naar artikel]
Vandaag is het World Veggie Day. Hoogste tijd dus om die Quornnuggets of Beyond burgers boven te halen. En je hoeft er zelfs niet voor naar de... [naar artikel]
Dat vegetarisch of vegan eten toch nog een omstreden punt blijft, blijkt nog maar eens na de commotie die ontstond door de aankondiging dat op de Gentse feesten meer veggie eten zal geserveerd worden. “Ik eet nog 2 tot 3 keer per week vlees, maar dan wél van goede kwaliteit”, klinkt het bij flexitariër Wim Ballieu. Samen met Sam De Bruyn en Lieve Blancquaert vertelt hij waarom ze bewust (soms) minder vlees eten. Ze delen tips om gemakkelijk te starten én een eigen recept. [naar artikel]
De firma die de komende vier jaar elke dag 2.500 maaltijden wil leveren in de Gentse woon-zorgcentra, moet goede milieupapieren kunnen voorleggen. In een monstercontract ter waarde van 9 miljoen euro legt het Gentse OCMW strenge duurzaamheidseisen op. [naar artikel]
Een vegetarische burger in de pan gooien om de klassieke burger van vlees te vervangen? Het is niet per se een gezonde optie, zo rapporteert Test-Aankoop. Van de twintig geproefde vegetarische burgers waren er immers negen in de test faliekant gebuisd. Maar wat eet je dan in hemelsnaam wél je als je vegetarisch een kans wil geven en het snel moet gaan? [naar artikel]
Geloof ons, van deze auberginekoekjes kan je niet afblijven. De aubergine met kaaskorstje is origineel en ongelofelijk lekker. [naar artikel]
Dit vegetarisch gerecht is een echte groentenboost. De prei, selder, champignons en kerstomaatjes presenteer je in bootjes van courgette. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.