Vrijdagavond betekent comfort food. Noedels met scampi maak je voor de verandering eens zelf. Wokken gaat snel én gemakkelijk. Geen excuses, wok [naar artikel]
Met hun lange, dunne slierten lijken noedels op pasta, maar de samenstelling van het deeg én de smaak verschillen enorm. “De Aziatische keuken kent vele soorten, allemaal met een eigen typisch gebruik”, zegt Jesse den Dulk van ramenrestaurant Golden Gai in Gent. Welke noedels neem je in de supermarkt mee naar huis? En in welk gerecht gebruik je welke soort het best en waarom? “Dit zijn de enige noedels met een stevige bite.” [naar artikel]
Amerikaanse studenten kunnen maar beter oppassen als ze ergens instantnoedels kopen. Die zouden namelijk kunnen voortkomen uit een diefstal. Er werden in de staat Georgia voor 100.000 dollar aan noedels gestolen. De noedels – met een waarde van een kleine 88.000 euro – waren opgeslagen in een 16-meter lange vrachtwagen, die geparkeerd stond naast een […] Het bericht Dieven stelen voor 100.000 dollar aan noedels verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Van karaage tot shiitake korokke: allemaal Japanse lekkernijen uit de keuken van Kizzy van Horne uit Pelt. Met haar takeaway concept Mono brengt ze de Japanse keuken naar Peer, waar je de lekkerste bento kan afhalen. [naar artikel]
Een gepocheerd eitje op de weekendbrunch is net wat origineler dan een zacht gekookt of spiegelei. En het staat ook zo mooi op Instagram (ja, wij [naar artikel]
Vakantie: dat doet dromen van Spanje, Frankrijk en Italië. Raar genoeg hebben vooral die laatsten restaurants geopend bij ons. Daarom nemen we u graag mee naar de lekkerste Italianen van de stad, of beter: de lekkerste Italiaanse restaurants. [naar artikel]
Een vleugje kaneel. Misschien wel dé geur om helemaal in feeststemming te komen. En waarom dan niet in de vorm van kaneelbroodjes of cinnamon rolls. Maar waar komt de lekkernij vandaan? En waar vind je de lekkerste kaneelbroodjes? Wij zochten het uit. [naar artikel]
Dinsdag 4 oktober vieren we de werelddag van de cinnamon bun of de kaneelrol. De Scandinavische lekkernij vindt zijn weg steeds vaker naar Belgische horecazaken en ook de Amerikaanse versie zie je opduiken. Hoe herken je de échte klassieker en vooral: hoe maak je zelf? We passeerden bij Nordica 31, Have a Roll en Peas om het aan experts te vragen. “In het geval van kaneelrollen geldt écht dat meer van alles beter: meer boter, meer suiker, meer kaneel.” [naar artikel]
Met hun lange, dunne slierten lijken noedels op pasta, maar de samenstelling van het deeg én de smaak verschillen enorm. “De Aziatische keuken kent vele soorten, allemaal met een eigen typisch gebruik”, zegt Jesse den Dulk van ramenrestaurant Golden Gai in Gent. Welke noedels neem je in de supermarkt mee naar huis? En in welk gerecht gebruik je welke soort het best en waarom? “Dit zijn de enige noedels met een stevige bite.” [naar artikel]
Kroketjes zijn onmisbaar tijdens de feestdagen: je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar wie echt wil scoren, maakt ze helemaal zelf. “Zorg dat je ingrediënten van goede kwaliteit zijn”, tipt Nico Troch, oprichter van krokettenmerk Stuff’d. Hij legt uit hoe je stap per stap de lekkerste kroketten op tafel tovert én deelt twee recepten. “Dit is belangrijk om geen lopende vulling te krijgen.” [naar artikel]
Na alle eindejaarsfeestjes met familie en vrienden is het niet slecht om onze spijsvertering eventjes op haar positieven te laten komen. En dus bezoeken we deze keer geen restaurant voor de rubriek ’t Goei Leven, maar gaan we zelf aan de slag in de keuken. Hoe maak je zelf de lekkerste sushi? [naar artikel]
Deze koude temperaturen doen je ongetwijfeld verlangen naar zon en vakantie. Die zuiderse temperaturen breng je makkelijk zelf in je huiskamer in de vorm van een verse pizza. Maar hoe begin je daaraan? “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders", belooft Jelle Beeckman. In 5 eenvoudige stappen gidst hij je naar een krokant exemplaar. Hoe maak je het deeg? En welke toppings laat je beter weg? [naar artikel]
Heb je na het afgelopen feestweekend even genoeg van alcohol? Of wil je eens iets anders proberen? Dan kan een mocktail een welgekomen alcoholvrij alternatief zijn. “Niets mis met water als je niet drinkt, maar het mag soms wel wat meer zijn”, aldus Marie Claessens van The Mocktail Club. Ze deelt tips om zelf de lekkerste mocktails te maken én om ze bij je gerechten te laten passen. “Het is een misverstand dat elke mocktail vanuit bruiswater moet vertrekken.” [naar artikel]
IJskoffie is booming. Geen zin om naar de dichtstbijzijnde koffiebar te hollen of ben je op je centen aan het letten? Dan maak je het gewoon lekker... [naar artikel]
Je wil snel-snel-snel, maar je wil ook smaakvol en voedzaam? Aanschouw dan: pad Thai, de Aziatische klassieker die je smeekbedes verhoort. In Thailand is het gerecht geliefd om zijn snelheid (klaar in 30 minuten!) en eenvoud: noedels, noten en eieren zijn de vereiste ingrediënten, verder kies je zelf welke groenten en ander lekkers je toevoegt. Met scampi's, een sausje van limoen en veel smaakmakers is dit een extra verrukkelijke variant. [naar artikel]
Heel wat restaurants moesten een maand geleden verplicht de deuren sluiten, waardoor veel zaken besloten hebben om afhaalmaaltijden aan te bieden. Om onze zoektocht naar de lekkerste adresjes wat gemakkelijker te maken, heeft Google Maps een nieuwe functie gelanceerd. Vanaf nu geeft de app ook aan waar je eten kan afhalen en welke restaurants aan huis leveren. [naar artikel]
Weet jij al wat je vanavond gaat eten? Misschien kan je je laten inspireren door de noedels uit Oscarwinnaar ‘Parasite’. Dat de Zuid-Koreaanse film... [naar artikel]
Appels voor je verjaardag? Niet meteen een traktatie waarmee je jezelf populair maakt bij je collega’s. Maar meteen dertig koffiekoeken bij de... [naar artikel]
In de Japanse stad Morioka kan je deelnemen aan een wedstrijd om het meest noedels eten. Tom Waes heeft El Capitan beklommen, een Boeing 737... [naar artikel]
Met hun lange, dunne slierten lijken noedels op pasta, maar de samenstelling van het deeg én de smaak verschillen enorm. “De Aziatische keuken kent vele soorten, allemaal met een eigen typisch gebruik”, zegt Jesse den Dulk van ramenrestaurant Golden Gai in Gent. Welke noedels neem je in de supermarkt mee naar huis? In welk gerecht gebruik je welke soort het best? En waar kan je ze kopen? Hij zet alles op een rijtje. “Dit zijn de enige noedels met zo’n stevige bite.” [naar artikel]
De Japanse noedelsoep ramen wint ook bij ons steeds meer aan populariteit, maar nu zijn ze in New York al met een nieuwe versie op de proppen gekomen. Het restaurant The Dessert Kitchen serveert er namelijk noedels in ijsvorm. [naar artikel]
Maar weinig zo verfrissend als (water)ijsjes op een hete zomerdag. En als je ze zelf maakt, smaakt het nog dat tikkeltje beter. Te tijdrovend? Helemaal niet! Met deze recepten heb je in een handomdraai een origineel en vooral zelfgemaakt ijsje. [naar artikel]
Puree maken? Dan is aardappelen koken in een kom water de eerste stap, maar net daar loopt het al mis. Volgens Tyler Florence, chef bij het Amerikaanse kookkanaal Food Network, laat je het water beter achterwege. [naar artikel]
Je ziet het in de versafdeling en langs de openbare weg: het aardbeienseizoen is aangebroken. Vijf adresjes waar je een bakje vol lekkers kan afhalen, van automaten tot drive-ins. [naar artikel]
Cocktails slurpen zonder je een lamme arm te shaken: dat kan met de recepten van Didier Van den Broeck. Zijn Antwerpse cocktailbar Dogma werd al twee keer tot beste van Europa verkozen. Hij serveert recepten voor de lekkerste drankjes, die je ook in grotere hoeveelheden kunt maken. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.