Tussen al het diëten door vergeten we wel eens dat er simpelere manieren zijn om gezond te eten. De voedingsdriehoek is een handige tool die duidelijk weergeeft wat de do’s en don’ts zijn als het om gezonde voeding gaat. De driehoek wordt uitvoerig besproken in een aflevering van de podcast ‘Wat ligt er op uw […] Het bericht Gezond eten volgens de voedingsdriehoek verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
04:00 Binnen een jaar of vijf slikken we een sensor die aangeeft welke voedingsstoffen ons lichaam opneemt uit eten. Dat zal persoonlijk voedingsadvies mogelijk maken. Voor wie niet wil slikken, biedt het s... [naar artikel]
Is gezond eten een obsessie geworden? Ja, vrezen de experts. Want té gezond willen eten is allesbehalve gezond. Niet voor het lichaam en niet voor de geest. 'Ik heb liever dat mensen een chocoladewafel eten en ervan genieten, dan dat ze dat compenseren met een stapel rijstwafels.' [naar artikel]
'Er zijn ouders die boter, melk en zelfs aardappelen van het menu schrappen: niet slim.' Een overdreven focus op gezond eten kan leiden tot ontwikkelingsproblemen en eetstoornissen bij kinderen. Maar hoe moet je als ouder je weg vinden in het kluwen van voedingsadviezen en kookboeken? En wanneer wordt gezond té gezond? [naar artikel]
Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Valérie Lemahieu van JusRé. 1. Wat is JusRé? ‘JusRé is gestart als merk van verse, gezonde sappen. Ik was er zelf verzot op en maakte ze voor mezelf en kennissen […] Het bericht GEZOND ONDERNEMEN Valérie Lemahieu van JusRé: ‘De focus ligt op kwalitatieve producten en samenstellingen die ons versterken’ verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Een gekookt eitje bij het paasontbijt, eieren verven of natuurlijk paaseieren zoeken. Op de meeste paastafels zullen ze niet ontbreken. Maar hoe gezond zijn eieren eigenlijk? En kan je er te veel van eten? Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Nederlandse Voedingscentrum, vertelt het ons. [naar artikel]
"We eten te veel met ons hoofd omdat onze buik vol angsten zit", schrijft Le Soir. Gezond eten zit in de lift, maar we moeten opletten dat we het niet te goed willen doen allemaal. [naar artikel]
Focus je dagelijks op gezond eten, maar kan je de verleiding van iets minder gezonde tussendoortjes niet weerstaan? Dan is die zak chips, kom popcorn of chocoladereep niet zo onschuldig. Ongezonde snacks doen immers je gezonde inspanningen teniet en bezorgen je een verhoogd risico op allerlei ziekten. [naar artikel]
Eten en eetgewoonten zijn steeds meer onderwerp van heftig debat. Gezond eten wordt een filosofie, met voor- en tegenstanders. Maar wat gezond en... [naar artikel]
Gezond en lekker eten: daar draait het om in het leven van Karolien Olaerts. De dame is het brein achter de foodblog Karola’s Kitchen, dat sinds kort ook als kookboek in de rekken ligt. In onze videorubriek ‘… kopt binnen’ beantwoordt ze onder meer enkele vragen over gezond eten. “Het grootste misverstand over eten is dat er gezonde en ongezonde producten zijn”, vertelt de foodblogger. “Dat is niet zo. Je hebt alleen gezonde of ongezonde eetpatronen.” [naar artikel]
“Hoe moeilijk is gezond proberen te eten wanneer je partner niet meedoet? Jij moet op een asperge knabbelen terwijl de geur van vettiger, maar lekkerder eten in de lucht hangt.” Het is een herkenbaar probleem voor véél Vlamingen: de ene probeert gezond te eten, terwijl de ander ongezonde kost verorbert. Of de ene houdt van vlees en de ander wil plantaardig. Het kan frustraties opleveren, weet diëtiste Sanne Mouha. Ze geeft tips om verschillende eetgewoontes onder hetzelfde dak te verzoenen. “Wat je ook doet, laat de zak chips niet in de zetel toe.” [naar artikel]
Wat is nu eigenlijk "gezond eten"? De ideeën en hypes zijn amper bij te houden en met name veel ouders zien het bos door de bomen niet meer. [naar artikel]
Gezond eten kan lastig zijn. Je doet zo je best, maar er zijn klassieke fouten die veel mensen maken. Diëtist Anneleen Visser vertelt. [naar artikel]
Drie maaltijden per dag en twee gezonde tussendoortjes, klinkt vaak het advies voor wie gezond wil eten. Maar wat is een gezond tussendoortje, en... [naar artikel]
Krijg je tips om gezonder te eten, dan klinkt standaard het advies: eet meer vezels. Maar waarom hameren dokters en diëtisten daar zo op? Welke voeding bevat vezels en wat zijn de voor- en nadelen ervan voor je lichaam? Diëtiste Sanne Mouha beantwoordt alle vragen én deelt 2 recepten om gemakkelijk meer van deze voedinsgroep binnen te krijgen. “Er zijn ook situaties waarin het minder goed is om vezelrijk te eten.” [naar artikel]
Overal lezen we tips over hoe we gezond moeten eten om ons lichaam gezond te houden. Toch heeft die voeding ook een impact op ons brein. “Hoe gezond je eet, heeft een invloed op gezond ouder worden, zowel lichamelijk als mentaal", benadrukt topneuroloog Steven Laureys. Kan je jezelf slim eten? En zorgen superfoods ook voor een superbrein? Laureys licht toe hoe dat precies werkt, wat de vier geboden voor een gezond brein zijn én welke veertien voedingsmiddelen werken. [naar artikel]
Als Pascale Naessens de blauwe bes aanprijst, stijgt de verkoop in ons land met 500 procent . Supermarkten verkopen volop speltbrood en speltpasta omdat gluten in het verdomhoekje zitten, maar spelt bevat net zoveel gluten als tarwe. We willen graag gezond eten, maar verdwalen tussen de hypes en de feiten. Dat merkte de Nederlandse journaliste Loethe Olthuis, die zich al dertig jaar verdiept in voeding en duurzaamheid. Gewapend met die feitenkennis schreef ze het boek ‘Zin en onzin in de supermarkt’, een leidraad voor iedereen die graag wil weten wat er op zijn bord ligt. [naar artikel]
Elke dag gezond eten. Voor onze grootouders leek het simpel. Maar weet jij nog wat je beter wel of niet kan eten? Zonder diploma biochemie is het... [naar artikel]
“Mensen met overgewicht worden vaak ontzettend verwijtend aangekeken. Je moet maar niet zo ongezond eten, denken we al snel”, zegt Liesbeth van Rossum (42), hoogleraar Stress en Obesitas aan het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum, in het Nederlandse Psychologie Magazine. “Maar bij overgewicht spelen er zo veel meer factoren dan alleen te veel eten”, luidt het. [naar artikel]
Je kan je duizend keer voornemen om gezonder te gaan eten, of je kan het gewoon doen. En nee, dat betekent niet dat je uren in de keuken moet staan en geen aardappelen meer mag eten. Gezonde foodie Steffi Vertriest, die volgende week haar nieuwe kookboek ‘Méér Gezonde Goesting’ uitbrengt en een nieuw seizoen van het programma ‘De Gezonde Goesting op njam! presenteert, fileert voor ons enkele clichés over gezond eten. [naar artikel]
21 dagen lang geeft diëtiste Sanne Mouha een tip om van een gezonde levensstijl een gewoonte te maken. Vandaag dag 6: voor veel mensen staat gezond... [naar artikel]
“Mensen met overgewicht worden vaak ontzettend verwijtend aangekeken. Je moet maar niet zo ongezond eten, denken we al snel”, zegt Liesbeth van Rossum (42), hoogleraar Stress en Obesitas aan het Rotterdamse Erasmus Medisch Centrum, in het Nederlandse Psychologie Magazine. “Maar bij overgewicht spelen er zo veel meer factoren dan alleen te veel eten”, luidt het. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.