Jammer genoeg wordt onze lever in de medische wereld – en ook daarbuiten – nog te weinig besproken. Toch is de lever een orgaan met een vitale functie. Maar wat doet de lever juist voor ons lichaam? Hoe ontstaat een belaste lever en hoe kunnen we die vermijden? Amandine De Paepe, voedingswetenschapper en founder van […] Het bericht Het belang van een gezonde lever: de expert legt uit + win 5 exemplaren van ‘Er ligt meer op je lever dan je denkt’ verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
De feestdagen zijn een traditionele aanslag op onze lever: de Cava vloeit rijkelijk, de aanvoer van warme ovenhapjes stopt niet en de raclettekaas op de tafelgrill smelt duchtig weg. En dan moet de kerstbûche nog komen... Hoe vermijdt u dat de foie gras in plaats van op uw bord op termijn in uw buik gaat zitten? The post Van ‘overbelaste’ lever tot detox: 5 tips om goed voor uw lever te zorgen tijdens en na de feesten appeared first on Knack. [naar artikel]
Voor het eerst sinds 2007 is er in Frankrijk een geval van vogelgriep vastgesteld. Voor de mens is er voorlopig geen gevaar, maar toch heerst er lichte paniek. Pluimveeboeren vrezen voor een knauw in de consumptie en export van foie gras. [naar artikel]
Alcoholvrij pintje of mocktail? Vanaf 1 februari laten deelnemers aan Tournée minerale opnieuw een maand lang de alcohol staan. Uit een steekproef van de organisatie blijkt dat één op de vijf volwassen Belgen meedoet. Maar word je echt gezonder van een maand zonder? En hoe schadelijk is alcohol voor lever, hersenen, darmen, hart en het risico op kanker? We vroegen het aan vijf specialisten. [naar artikel]
Geen steak of gehakt wanneer Erling Braut Haaland naar de slager gaat. Dan komt de Noorse geweldenaar, zaterdag al goed voor zijn twintigste goal in dertien matchen als spits van Manchester City, terug met het hart en de lever van de koe. In de documentaire ‘Haaland: The Big Decision’ onthult de machtsmens enkele van zijn aparte eet- en leefgewoonten. [naar artikel]
Geen steak of gehakt wanneer Erling Braut Haaland naar de slager gaat. Dan komt de Noorse geweldenaar, zaterdag al goed voor zijn twintigste goal in dertien matchen als spits van Manchester City, terug met het hart en de lever van de koe. In de documentaire ‘Haaland: The Big Decision’ onthult de machtsmens enkele van zijn aparte eet- en leefgewoonten. [naar artikel]
Hebben we eindelijk een verklaring gekregen van waar zijn honger naar goals komt? Haaland bekent in zijn documentaire Haaland: The Big Decision dat hij zowaar het hart en de lever van een koe eet. Al heeft de Noor ook nog andere gewoontes. [naar artikel]
Geen steak of gehakt wanneer de Noorse voetbalvedette Erling Haaland naar de slager gaat. Dan komt de spits van Manchester City terug met het hart en de lever van de koe. Is orgaanvlees gezonder? Bevat het meer (en betere) voedingsstoffen dan gewoon vlees? Heeft het ook gunstige effecten voor wie géén topsporter is? En hoe maak je dat klaar, zo’n hart, lever en niertjes? [naar artikel]
Hart en lever eten, zonlicht bij het ontwaken, gefilterd water: Erling Haaland heeft speciale gewoonten om zich op elke wedstrijd voor te bereiden. En dus ook op een speciale match zoals dinsdagavond, wanneer de spits van Manchester City terugkeert naar Borussia Dortmund. Wij legden een expert een aantal stellingen van Haaland voor: is het kennis of quatsch wat de 22-jarige Noor propageert? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.