Tim Boury (39), kersvers driesterrenchef, solliciteerde ooit vergeefs bij Sergio Herman en ontdekte in de Comme chez soi niet alleen zijn liefde voor topgastronomie. [naar artikel]
Het Brusselse restaurant Comme chez soi verliest haar tweede Michelinster. Dat meldt het in een persbericht, nog voor de officiële bekendmaking van het nieuws. [naar artikel]
Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Michelinster. Dat meldt het in een persbericht, nog voor de officiële bekendmaking van het nieuws. [naar artikel]
“Nog zeker vijf jaar wil en moet ik blijven leven.” Want dan kan Pierre Wynants (82) de 100ste (!) verjaardag van zìjn Comme Chez Soi van nabij meemaken. Als het perfecte middelpunt van vijf generaties, tussen zijn grootvader Georges die de Brusselse tweesterrenzaak in 1926 oprichtte én zijn kleinzoon Loïc (22) die nu al popelt om de familiedynastie met minstens enkele decennia voort te zetten: “Als hij op de juiste partner valt, zal dat lukken”, zegt Pierre. “Want dàt is het geheim van bijna 100 jaar Comme Chez Soi: alle opvolgers hadden vrouwen die even hard wilden slagen als zijzelf.” [naar artikel]
18:40 Dat Lionel Rigolet in mei 2022 zijn tweede Michelin-ster verloor, kwam hard aan. Tot vandaag is de chef van Comme chez Soi niet helemaal van die klap hersteld. Zonder de steun van zijn familie en vrie... [naar artikel]
Geen groter icoon in de Belgische culinaire wereld dan Comme chez soi. Maar het icoon verliest pluimen. Twee van de drie Michelinsterren zijn intussen verdwenen. [naar artikel]
13:26 Restaurant Boury in Roeselare wordt het derde driesterrenrestaurant van België, naast Zilte in Antwerpen en Hof van Cleve in Kruisem. Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Miche... [naar artikel]
Nieuwe klap voor het voormalige Brusselse driesterrenrestaurant Comme Chez Soi. Nadat die eind 2006 al een eerste Michelinster moest inleveren, verliest het een tweede. Nu blijft nog één ster over: “Dit hadden we niet zien aankomen”, klinkt het verontwaardigd bij de familie Wynants-Rigolet. [naar artikel]
Na enkele jaren van ellende - vooral veroorzaakt door het verlies van Michelinsterren - kon er bij de Brusselse restaurantdynastie achter ‘Comme Chez Soi’ eindelijk nog eens een glimlach af. Laurence Wynants - dochter van de legendarische Pierre - werd uitgeroepen tot ‘Gastvrouw van het jaar’. “Ze bleef sereen en waardig haar rol vervullen, terwijl ze haar man steunde.” [naar artikel]
Supermarktketen Delhaize vraagt klanten die allergisch zijn aan mosterd hun pot ‘Delhaize Comme Chez Soi Pickles 340 ml’ terug te brengen naar de winkel. Bij een kwaliteitscontrole werd vastgesteld dat het ingrediënt mosterd niet vermeld stond op de verpakking, en sommige mensen zijn daar allergisch voor. Wie niet allergisch of intolerant is, kan het product zonder risico consumeren. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de klantendienst op het gratis nummer 0800/95 713. [naar artikel]
Na enkele jaren van ellende - vooral veroorzaakt door het verlies van Michelinsterren - kon er bij de Brusselse restaurantdynastie achter ‘Comme Chez Soi’ eindelijk nog eens een glimlach af. Laurence Wynants - dochter van de legendarische Pierre - werd uitgeroepen tot ‘Gastvrouw van het jaar’. “Anders was ik misschien in staat geweest tot rare dingen.” [naar artikel]
Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. De uitreiking van de Michelinsterren doet even stilstaan bij ‘verliezer’ Comme Chez Soi. “Hun keuken is niet blijven evolueren”, klonk het bij de inspecteurs. Maar terecht stipte het Brusselse restaurant aan dat niet elke vernieuwing op het bord ook een stap vooruit is. Gerechten op stro of leisteen, broodjes in papieren zakken, ‘ice tea’ in confituurpotten: de modale klant heeft al heel wat trends gezien, niet altijd successen... [naar artikel]
Vijf jaar geleden gaf Michelin hem zijn tweede ster, vijf jaar geleden plaatsten ze hem ook al direct op het lijstje met kanshebbers voor een derde. Maak kennis met onze nieuwste driesterrenchef: Tim Boury (39). Een toptalent dat volgens Michelin zelfs nog niet eens aan de top van zijn kunnen zit, wiens sollicitatiebrief ooit genegeerd werd door Sergio Herman en de man die in de Comme chez soi niet alleen zijn liefde voor topgastronomie ontdekte. [naar artikel]
Oef! Ook het komende jaar blijft de enige resterende ster van de vroegere Brusselse driesterrentrots ‘Comme Chez Soi’ alvast overeind. Hopelijk een opsteker en het begin van een nieuwe klim voor chef Lionel Rigolet (53). Nadat de schoonzoon én opvolger van de legendarische Pierre Wynants (83) vorig jaar werd teruggezet van twee sterren naar één, beleefde hij naar eigen zeggen “de donkerste periode” in zijn leven: “Er zijn nog altijd momenten van zwakte." [naar artikel]
Toneelvereniging Erato staat in november weer op de planken en brengt het spannende verhaal van restauranthouder Swa, Geraldine, Claudia en een huurmoordenaar. [naar artikel]
Comme Chez Soi, decennialang dé hoofdvogel van de Belgische gastronomie, is zijn pluimen kwijt. Of toch: twee van zijn drie sterren. Een roemloze degradatie, die de familie Wynants nog lang niet verteerd heeft. Godfather Pierre (82) richt zijn gifpijlen op Michelin, en is in staat verhaal te gaan halen in Parijs. Schoonzoon Lionel Rigolet (53) zou liefst onder een steen kruipen, om zijn schoonvader en zijn collega-chefs niet onder ogen te moeten komen. En dochter Laurence (51), die probeert de relativiteit van De Ster onder ogen te zien. “Eigenlijk is die Michelin-heisa vooral publiciteit voor ons.” [naar artikel]
Eindelijk goed nieuws voor de familiedynastie achter het Brusselse ‘Comme Chez Soi’, dat de voorbije jaren de ene na de andere Michelinster moest prijsgeven. Laurence Wynants (52) - dochter van de legendarische Pierre en vrouw van huidig chef Lionel Rigolet (54) - werd door Gault&Millau bekroond tot ‘Gastvrouw van het jaar’. “Ze bleef sereen en waardig haar rol vervullen, terwijl ze haar man steunde”, stelt het juryrapport. Door dat sterrenverlies liep Lionel een tijdje met donkere gedachten rond: “Maar ik heb mijn man erdoor getrokken”, aldus de (gast)vrouw van het jaar. [naar artikel]
‘Allez, allez, vite!’ Pierre Wynants gedraagt zich in de kleine keuken van de KVS alsof hij nog steeds in de potten staat te roeren van zijn sterrenrestaurant Comme chez soi. De chef-kok op rust is een van de velen die mee de schouders zet onder Armwoede. [naar artikel]
"Hij was er altijd voor ons. Nu willen wij hem verrassen". Tal van collega's kwamen woensdag in het grootste geheim - en op vraag van weekblad 'Dag... [naar artikel]
14:12 Restaurant Boury in Roeselare wordt het derde driesterrenrestaurant van België, naast Zilte in Antwerpen en Hof van Cleve in Kruisem. Het Brusselse restaurant Comme Chez Soi verliest haar tweede Miche... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.