14/04/2019 - 21:30
"Na een intrigerende topper is Racing Genk een stuk comfortabeler leider in de Jupiler Pro League. Genk-coach Philippe Clement en de zijnen waren vanzelfsprekend enorm tevreden met de zege tegen Club Brugge. De bezoekende coach Ivan Leko was na afloop eerlijk in zijn analyse. “Genk was gewoon beter en verdiende de zege.”"

1. REACTIES. Philippe Clement zeer tevreden na zege in topper: “Het was geen penalty, maar dit heeft niet over de match beslist” (14/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Na een intrigerende topper is Racing Genk een stuk comfortabeler leider in de Jupiler Pro League. Genk-coach Philippe Clement en de zijnen waren vanzelfsprekend enorm tevreden met de zege tegen Club Brugge. De bezoekende coach Ivan Leko was na afloop eerlijk in zijn analyse. “Genk was gewoon beter en verdiende de zege.” [naar artikel]

2. Wat penalty? Hoe penalty? Waar penalty? Teo schenkt Anderlecht zege met denkbeeldige strafschop (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Anderlecht verdiende de zege op basis van een goede eerste helft. Toen het schip leek te vergaan na de rust werd paars-wit bijgestaan door ref... [naar artikel]

3. Geen penalty voor Zwitserland? Penalty voor Portugal! Nee, toch penalty voor Zwitserland! (06/06/2019 - Het Belang van Limburg)

Cristiano Ronaldo ging woensdag met alle aandacht lopen door zijn hattrick tegen Zwitserland. Maar de halve finale in de Nations League zorgde ook voor een merkwaardig VAR-moment. [naar artikel]

4. Verdiende Club vlak voor tijd een penalty na hands? Onze huisref Tim Pots: “Geen penalty” (18/09/2019 - Het Laatste Nieuws)

Vier minuten voor tijd consternatie op Jan Breydel. Na een goede combinatie tussen Vormer en Diatta bracht de jonge Senegalees de bal voor doel.... [naar artikel]

5. Penalty of niet? PSV-coach woedend op scheidsrechters na beslissende penalty in minuut 95: “Hij weet niet wat hands is” (09/05/2022 - Het Belang van Limburg)

PSV beleefde zondag een frustrerende avond. De Eindhovenaars stonden met 0-2 voor op het veld van Feyenoord en leken een uitstekende zaak te doen in de titelstrijd, tot Cyriel Dessers in minuut 86 en minuut 96 tegen scoorde: 2-2. De laatste goal kwam er na een uiterst discutabele strafschop. [naar artikel]

6. "Dit was gewoon penalty": Club baalt om niet-gefloten penalty op Vanaken, die reageert op uithaal Boucaut (07/02/2024 - Sporza)

2-0 had evengoed 3-0 kunnen zijn. In minuut 71 schreeuwde Club Brugge om een strafschop nadat Union-speler Charles Vanhoutte zich liet verrassen door Hans Vanaken. "Volgens mij was het gewoon penalty", aldus de middenvelder, die ook nog beredeneerd reageerde op enkele opvallende uitspraken van ex-ref Boucaut. [naar artikel]

7. "Dit was gewoon penalty": Vanaken baalt om niet-gefloten penalty en reageert op uithaal Boucaut (07/02/2024 - Sporza)

8. Philippe Clement: “Ik begrijp niet dat die penalty niet gefloten wordt” (18/09/2019 - Het Belang van Limburg)

Club Brugge bleef dinsdag steken op een 0-0 tegen Galatasaray in de Champions League. Bij de Belgische vice-kampioen treurden ze achteraf vooral over de gemiste kansen al wees trainer Clement vooral naar de ref. [naar artikel]

9. Philippe Clement vindt dat Club Brugge penalty verdiende: “Misschien was de VAR drinken gaan halen?” (13/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Philippe Clement ergerde zich na het 1-1-gelijkspel van Club Brugge aan de tweede helft van zijn ploeg én aan het niet-ingrijpen van de VAR bij een betwistbare fase tussen Edward Sobol en Cédric Kipré op het uur. “Daar moet de VAR ingrijpen. Punt.” [naar artikel]

10. VIDEO. Coach van tegenstander niet te spreken over penalty die Philippe Clement redt van nederlaag: “Nog een VAR-beslissing in het voordeel van Rangers in minuut 90” (26/11/2023 - Het Belang van Limburg)

Op de veertiende speeldag in het Schotse Premiership heeft Philippe Clement zijn eerste nederlaag als trainer van Rangers nipt vermeden. De Schotse vicekampioen stevende zondagmiddag op een nederlaag af tegen Aberdeen, maar maakte finaal nog gelijk na een VAR-beslissing die achteraf voor veel ophef zorgde. [naar artikel]