Na dieetboeken van Montignac en Dukan en na gezondheidsboeken van Sonja Kimpen en Pascale Naessens ligt nu ‘Nooit meer diëten’ op het aanrecht van tienduizenden vrouwen. Voor hun slanke lijn vinden ze nu inspiratie bij voedingsdeskundige Sandra Bekkari (43). Haar receptenboeken staan al een jaar lang in de top 10, afgelopen week is deel 3 van ‘Nooit meer diëten’ gedrukt. Wat maakt van Sandra Bekkari de nieuwe gezondheidsgoeroe? [naar artikel]
'De consument is de kluts kwijt', zegt voedingsdeskundige Patrick Mullie. 'Tien jaar geleden was hij beter geïnformeerd over gezonde voeding dan vandaag.' [naar artikel]
Van diëten word je dik. Lichaamsbeweging is overroepen. Calorieën tellen werkt niet. En ook koolhydraatarme diëten maakt hij met de grond gelijk. Dokter Luc Evenepoel schiet in zijn boek ‘Van Diëten word je dik’ zowat elke dieethype aan flarden. Belangrijker: hij geeft ook tips hoe slank worden en blijven volgens hem wél kan. [naar artikel]
Kobe Ilsen, Lesley-Ann Poppe, Eddy Planckaert, Ian Thomas... De lijst van BV’s die stevig aan het afvallen zijn geslagen, is lang. Elk zweert bij z’n eigen methode, de ene al extremer dan de andere. Maar hoe verantwoord is dat allemaal? Michaël Sels, hoofddiëtist in het UZA, geeft in Dag Allemaal zijn onverbloemde mening over de voordelen en valkuilen. En wat werkt er écht om af te vallen? “Het gevaar van verslaving loert om de hoek.” [naar artikel]
Wie in de supermarkt rondloopt en gezonde keuzes wil maken, weet vaak niet wat in de winkelkar te leggen. Eet je bijvoorbeeld best aardappelen of rijst? Wat gebeurt er als je tarwe inruilt voor spelt? En zijn groentechips gezonder dan gewone? De Nederlandse voedingsdeskundige en foodfluencer Leroy van de Ree (29) passeert langs de winkelrekken, neemt 10 keuzes onder de loep en deelt 6 verrassende weetjes. “Koffie kan meer doen voor je gezondheid dan thee.” [naar artikel]
De overheid wil met de campagne ‘Gezond Opvoeden’ mama’s en papa’s sensibiliseren om gezond te eten zodat hun kinderen hun voorbeeld volgen, want het eetpatroon van Vlaamse kinderen zit niet goed. Nutritherapeute Véronique De Clercq wil ouders daarbij helpen en leert hen in workshops een brooddoos samen te stellen vol gezond lekkers. [naar artikel]
Snel voor de zomer nog wat extra aan het sporten en calorieën aan het tellen, met behulp van bijvoorbeeld een app op je smartphone? Volgens [naar artikel]
Burger King is in het land. Liefhebbers hebben er reikhalzend naar uitgekeken, anderen halen hun schouders op. Feit is dat de Amerikaanse keten heel wat concurrentie heeft in Antwerpen: de burgerzaken schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar welke burger is het sappigst? En welke het (on)gezondst? Hoe doen de ‘premium’ burgers het tegenover de klassieke fastfoodketens? Uw krant ging langs acht bekende burger- restaurants en bestelde telkens het ‘vlaggenschip’. Het proeven deden we zelf, terwijl voedingsdeskundige Koen Vanherle, docent aan de afdeling Voedings- en Dieetkunde van de AP Hogeschool, de voedingswaarde analyseerde. “Een hamburger is geen vergif”, zegt hij. “Het komt er alleen op aan om de juiste keuzes te maken.” [naar artikel]
In "De Wereld Vandaag" zegt Professor Stefaan De Smedt dat het eten van boterhamworst, zoals Plopworst en Mayaworst, niet schadelijk is wanneer het vlees met mate en binnen een gevarieerd dieet geconsumeerd wordt. [naar artikel]
Sinds enkele jaren bulkt het internet van weetjes over zogenaamde superfoods. Chiazaad, quinoa en gojibessen beloven allerlei voordelen voor je... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.