Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

De pijnlijke waarheid over kaas: ‘Ook vegetariërs dragen indirect bij aan de vleesindustrie’

20/04/2019 - 11:22
"Dat veel vlees eten slecht is voor het milieu, dat weten we nu wel. Maar als het klimaat je lief is, loop je de afdeling kaas maar beter ook eens straal voorbij. De pijnlijke waarheid over kaas. ‘Ook vegetariërs dragen indirect bij aan de vleesindustrie.’"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Sorry, vegetariërs: ‘Ook kaas is slecht voor het milieu’ (20/04/2019 - De Morgen)

Vijselaar en Sixma Dat veel vlees eten slecht is voor het milieu, dat weten we nu wel. Maar als het klimaat je lief is, loop je de afdeling kaas maar beter ook eens straal voorbij. De pijnlijke waarheid over kaas. “Ook vegetariërs dragen indirect bij aan de vleesindustrie.” [naar artikel]


2. Draagt Belgisch vlees bij aan de bosbranden in de Amazone? (02/09/2019 - Knack)

Critici zijn streng voor de Belgische vleesindustrie, maar die bijt van zich af. Is Belgisch vlees (indirect) mee verantwoordelijk voor het brandende regenwoud? [naar artikel]


3. In dit pretpark staat alles in het teken van... kaas (08/06/2018 - Het Belang van Limburg)

In Imsil, de kaasstreek in Zuid-Korea, zijn ze zo trots op het product, dat ze er een heus kaaspretpark geopend hebben. Je kan er kaas eten, kaas maken en alle attracties passen perfect bij het thema kaas. [naar artikel]


4. Vegetariërs zijn vaker depressief (05/08/2017 - Het Belang van Limburg)

Vegetariërs en veganisten ­lopen een hoger risico op mentale problemen dan vleeseters. Dat blijkt volgens ‘De Morgen’ uit recent onderzoek. [naar artikel]


5. Brugge Kaas-producent mag weer kaas verkopen (06/05/2022 - De Tijd)

14:20 De kaas van de zuivelmaker Milcobel mag weer de deur uit. De fabriek in Moorslede kreeg de voorbije weken te maken met een listeriabesmetting. Nu oordeelt het voedselagentschap FAVV dat de kaas veili... [naar artikel]


6. Zeg niet zomaar vegetariër tegen een flexitariër: tien stromingen binnen het vegetarisme uitgelegd (08/05/2021 - Metro)

Vegetariërs zijn geen homogene groep. Ze komen in allerlei vormen en maten. In het algemeen eten vegetariërs geen vlees, vis of gevogelte. Maar dat is zeker niet voor iedereen waar. De keuze voor een specifieke vorm van vegetarisme heeft vaak te maken met de redenen waarom die individuen vegetarisch willen eten. Dit zijn de tien […] Het bericht Zeg niet zomaar vegetariër tegen een flexitariër: tien stromingen binnen het vegetarisme uitgelegd verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


7. Light kaas is niet gezonder dan gewone kaas (14/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Wie kiest voor kaas met een laag vetgehalte is niet noodzakelijk beter af dan wie ‘gewone’ kaas koopt. Dat blijkt uit Deens onderzoek. [naar artikel]


8. Wetenschappelijk bevestigd: elke dag kaas eten is gezond (04/12/2017 - Metro)

Een appel per dag houdt de dokter weg, wordt wel eens gezegd. Volgens wetenschappers van de Soochow University in China kan het gezegde aangepast worden door het stuk fruit in de zin te vervangen met een sneetje kaas. Mensen die regelmatig enkele blokjes kaas op het menu zetten, zouden gezonder zijn. Dat schrijven onderzoekers in het […] [naar artikel]


9. Vleesindustrie blijkt ook in België kwetsbaar voor corona (05/08/2020 - De Tijd)

20:35 De besmettingen bij Westvlees bewijzen een zoveelste keer dat de vleesindustrie kwetsbaar is voor het coronavirus. Vaak liggen precaire werk- en woonomstandigheden aan de oorsprong, maar bij het West-... [naar artikel]


10. Vleesindustrie, virussen en de vrije markt (08/12/2020 - VRT NWS)

De vleesindustrie zit in de hoek waar de klappen vallen. Dierenleed, virushaarden, vervuiling. Nick Meynen stelt de vraag of de vrije markt het geschikte systeem is om een milieu-, mens- en diervriendelijke landbouw te laten functioneren. [naar artikel]


11. Zo maak je pasta met kaas en ham met minder calorieën (15/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

Kouder weer doet ons terugrijpen naar comfort food, zoals warme ovenschotels met kaas. Véél kaas, als het even kan. Jammer dat die winterkilo's [naar artikel]


12. Vleesindustrie is een groter producent van broeikasgassen dan Duitsland (08/09/2021 - Express)

Lees dit artikel: Vleesindustrie is een groter producent van broeikasgassen dan Duitsland De twintig grootste producenten van vlees en zuivelproducten stoten meer broeikasgassen uit dan de hele economie van Duitsland. Dat staat in een rapport van de organisaties Heinrich Böll Stiftung en Friends of the Earth Europe. De onderzoekers waarschuwen dat de druk van de sector op het wereldwijde leefmilieu onhoudbaar wordt. “Jaarlijks worden naar schatting 75 […] Lees dit artikel: Vleesindustrie is een groter producent van broeikasgassen dan Duitsland [naar artikel]


13. Grote politieactie rond mensensmokkel in Duitse vleesindustrie (23/09/2020 - Het Belang van Limburg)

De Duitse politie is woensdagochtend op verschillende plaatsen binnengevallen in een onderzoek naar mogelijke mensensmokkel in de vleesindustrie. Zowat 800 agenten namen deel aan de acties in verschillende deelstaten. [naar artikel]


14. Ze was te rijk om te werken maar dan komt pijnlijke 'waarheid' aan het licht (22/08/2016 - Het Laatste Nieuws)

Ze is naar eigen zeggen te rijk om te werken maar spreekt deze 'Rich Kid of Instagram' wel de waarheid? Uit een column van de Britse krant The [naar artikel]


15. Kopen we binnenkort kaas zonder koe? Misschien wel, dankzij de doorbraak van deze Gentse start-up (21/12/2022 - VRT NWS)

De Gentse start-up Those Vegan Cowboys is erin geslaagd caseïne te produceren, een belangrijk bestanddeel van kaas, zonder dat er een koe aan te pas kwam. Dat is een belangrijke stap die de start-up op weg moet zetten naar volledig koevrije kaas. Zo'n kaas zou een gevoelig lagere milieu- en klimaatimpact hebben dan traditionele kaas. Maar het zal nog wel enkele jaren duren voor je ze in de winkel kan kopen. [naar artikel]


16. VS overwegen nu ook importheffingen op Hollandse kaas (13/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

De Verenigde Staten denken nu ook aan hoge importheffingen op Edammer kaas en Gouda kaas. Dat blijkt uit een document dat de Amerikaanse overheid... [naar artikel]


17. Massale coviduitbraak in slachthuis besmet hele Duitse vleesindustrie met diep wantrouwen (23/06/2020 - De Morgen)

De besmetting van 1.300 medewerkers van de grootste slachterij van Duitsland heeft het laatste restje vertrouwen in vleesgigant Tönnies en de hele vleesindustrie weggenomen. Tönnies zelf had al niet zo’n beste naam, vooral als het gaat om de behandeling van het personeel. [naar artikel]


18. Vegetariërs in verweer tegen dierlijke vetten in Britse bankbiljetten (30/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Er is een online petitie opgestart tegen de nieuwe Britse bankbiljetten van vijf pond. Vegetariërs, veganisten en verscheidene [naar artikel]


19. Rapport: vleesindustrie verantwoordelijk voor grootste dode zone ooit in Golf van Mexico (03/08/2017 - Het Laatste Nieuws)

De vleesindustrie, ook al een belangrijke aanstichter van de klimaatverandering en de ontbossing, is schuldig aan de grootste dode zone ooit in [naar artikel]


20. Dit moet je elke dag eten om gezond te blijven (23/12/2018 - Metro)

Tijdens de feestdagen eten we kalkoen en kerststronk. toch zou je ook je dagelijkse portie kaas niet over het hoofd mogen zien, volgens wetenschappers van de Soochow University in China. Mensen die regelmatig enkele blokjes kaas op het menu zetten, zouden gezonder zijn. Dat schrijven onderzoekers in het vakblad European Journal of Nutrition. Ze kwamen tot […] Het bericht Dit moet je elke dag eten om gezond te blijven verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


21. Goed nieuws: kaas blijkt zo slecht nog niet te zijn (20/09/2016 - Het Laatste Nieuws)

Wij Belgen hoeven niet onder te doen voor onze zuiderburen als het om kaas gaat: ook hier staan kaas- en wijnavonden vaak op de planning. Alleen [naar artikel]


22. 1.300 mensen besmet in megaslachterij: het laatste restje vertrouwen in de Duitse vleesindustrie is op (23/06/2020 - De Morgen)

De besmetting van 1.300 medewerkers van de grootste slachterij van Duitsland heeft het laatste restje vertrouwen in vleesgigant Tönnies en de hele vleesindustrie weggenomen. Tönnies zelf had al niet zo’n beste naam, vooral als het gaat om de behandeling van het personeel. [naar artikel]


23. Aha! Zo moet je dus kaas raspen (16/10/2018 - Metro)

Geraspte kaas, wie houdt er niet van? Al is het natuurlijk niet altijd evident om je keuken proper te houden als je in het wilde weg begint te raspen. Maar nu blijkt dat we kaas altijd al fout geraspt hebben. De ontdekking werd gedaan door Twitteraar @beasymss. Uit het filmpje dat ze deelde, blijkt dat je […] Het bericht Aha! Zo moet je dus kaas raspen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!