Zowat elke supermarkt legt tegenwoordig een breed gamma aan vleesvervangers in de rekken. Sommige lijken qua uiterlijk en smaak zo veel op echt vlees dat menig carnivoor ermee op het verkeerde been kan worden gezet. Lekker dus, en ook nog beter voor het milieu. Maar zijn die vleesvervangers wel gezonder dan echt vlees? [naar artikel]
De Nederlandse vleesverwerker Vion bouwt zijn slachterij in Leeuwarden om tot fabriek voor vleesvervangers. Waar de Friese locatie tot voor kort nog runderen tot vleesproducten verwerkte, moeten er vanaf komend voorjaar volledig plantaardige schnitzels en worstjes van de band rollen. Vion, een van de grootste vleesconcerns van Nederland, maakte al vleesvervangers op kleinere schaal in […] Het bericht Nederlands slachthuis wordt fabriek voor vleesvervangers verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Proeven we straks het verschil niet meer tussen vleesvervangers en echt vlees? Volgens een rapport van de Nederlandse Consumentenbond leunen vleesvervangers steeds dichter aan bij hun tegenhangers. Qua smaak én voedingswaarde. [naar artikel]
“Het is niet omdat het vegetarisch is, dat het gezond is. Cola is ook veganistisch, en niet alle vleesvervangers zijn gezond.” Pascale Naessens... [naar artikel]
‘Ook vegetarisch voedsel kan een ongezond kantje hebben en vervangt niet altijd echt vlees, vanwege een te laag eiwit-, ijzer- of vitamine B12-gehalte.’ Dat besluit Test-Aankoop na onderzoek. [naar artikel]
Zelfs vegetarisch voedsel kan een ongezond kantje hebben en vervangt niet altijd echt vlees, omwille van een te laag eiwit-, ijzer- of vitamine B12-gehalte. Dat blijkt uit onderzoek van Test Aankoop aan de hand van de etiketten van 37 kant-en-klare vleesvervangers zoals worstjes, balletjes en gehakt. [naar artikel]
Plan 500 gram, allemaal goed en wel. Maar als je in de supermarkt rondloopt, lijkt alles supergezond. Hoe weet je nu of ontbijtgranen echt zo voedzaam zijn als ze beloven? Zijn groenteburgers wel deftige vleesvervangers? En wat moeten we geloven van de superfoods? In deze aflevering gaan Elias, Stefanie en diëtist Michaël Sels op supermarktsafari, en leren ze je hoe je door de marketing heen kijkt. “Die hummus? Dat is eigenlijk mayonaise met de smaak van kikkererwten.” [naar artikel]
Zelfs wie bij traditionele Vlaamse kost zweert, switcht zijn klassieke patatjes met groenten en een hamburger moeiteloos naar een vleesvervanger. Hoe lekker die precies zijn, testte sterrenchef Luc Bellings voor je uit, maar is zo’n groenteburger ook automatisch gezond(er) of vergissen we ons daarin? Diëtiste Sanne Mouha licht toe: “sommige vleesvervangers zijn eigenlijk eerder aardappel- of pastavervangers.” [naar artikel]
Het Amerikaanse bedrijf Beyond Meat, producent van vleesvervangers, heeft een akkoord gesloten om in de buurt van de Chinese metropool... The post Beyond Meat begint ook in China met de productie van vleesvervangers appeared first on Business AM. [naar artikel]
Van gehakt tot burgers of zelfs schnitzels en worsten: tegenwoordig vind je voor alles een vegetarisch of vegan alternatief in het schap van de supermarkt. Maar zijn die vleesvervangers ook écht lekker? Sterrenchef Luc Bellings werpt zijn smaakpapillen in de strijd om die vier verschillende soorten vleesvervangers te beoordelen én deelt bij elke categorie zijn eigen exclusief recept met de lekkerste variant. “Voor mij moeten vleesvervangers niet per se naar vlees smaken.” [naar artikel]
Ging jij dapper de veertig dagen lange uitdaging aan waarin je het moet zien uit te houden zonder vlees, vis of gevogelte op je bord? Het Laatste [naar artikel]
Zelfs vegetarisch voedsel kan een ongezond kantje hebben en vervangt niet altijd echt vlees, omwille van een te laag eiwit-, ijzer- of vitamine B12-gehalte. Dat blijkt uit onderzoek van Test Aankoop aan de hand van de etiketten van 37 kant-en-klare vleesvervangers zoals worstjes, balletjes en gehakt. [naar artikel]
Steeds meer mensen eten (af en toe) geen vlees, en vervangen hun sappige hamburger al eens door een groenteburger. Maar hoe gezond zijn die... [naar artikel]
01:00 De West-Vlaamse ondernemersfamilie Slee investeert 50 miljoen euro om eiwitten te produceren uit schimmels. ‘Wij tillen vleesvervangers naar the next level.’ [naar artikel]
14:34 Vleesvervangers kunnen volgens een studie over tien jaar goed zijn voor 10 procent van de totale vleesmarkt. [naar artikel]
De federale overheidsdienst Economie wil een verbod op namen van vleesvervangers die verwijzen naar vlees. Ondanks een pandemie, stijgende gasprijzen en spanningen in Oekraïne wordt er in België op dit moment een discussie gevoerd over vleesvervangers: “Ze laten je een plantaardig product kopen terwijl je gewone americain preparé wil. Dit is bewuste misleiding.” [naar artikel]
19:32 De markt voor vleesvervangers groeit met 30 procent en daar wil het Gentse Greenway de vruchten van plukken. Zijn producten zijn voortaan te koop bij Delhaize, Colruyt en Carrefour. Met de steun van J... [naar artikel]
Op de socialenetwerksite X gaat al dagen een bericht rond dat supermarktketen Albert Heijn zou stoppen met het verkopen van vleesvervangers. Dit zou te maken hebben met een onderzoek waaruit blijkt dat de verkoop van vleesvervangers wereldwijd daalt. Het bericht bereikte al 130.000 mensen, maar dat de Nederlandse supermarktketen overweegt om te stoppen met de verkoop van vleesvergangers, daar klopt niets van. [naar artikel]
Het eten van vleesvervangers wordt niet enkel gepromoot omdat er geen dier voor moet sterven, maar ook omdat het duurzamer zou zijn. Maar klopt dat wel? Ziet de planeet er fors anders uit als we morgen allemaal vleesvervangers eten in de plaats van vlees? We vroegen het zowel aan voedings-biotechnoloog Frédéric Leroy (VUB) die ook voorzitter is van de Belgian Association for Meat Science and Technology (BAMST) als aan ProVeg vzw, het vroegere EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief). [naar artikel]
Drie maaltijden per dag en twee gezonde tussendoortjes, klinkt vaak het advies voor wie gezond wil eten. Maar wat is een gezond tussendoortje, en... [naar artikel]
Lidl gaat in Nederland vleesvervangers direct naast het vlees leggen, om de verkoop van vegetarische alternatieven te stimuleren. De supermarktketen wil dat in 2030 “de helft” van de verkochte eiwitten plantaardig is. Met een pilootproject in 70 Nederlandse filialen onderzoekt Lidl wat het doet met de verkoop als vlees en vleesvervanger bij elkaar liggen. Worden zo ook de klanten die normaal het vegetarische schap straal voorbijlopen verleid om vaker voor plantaardig te kiezen? Misschien wel. [naar artikel]
Het gros van de vleesvervangers is nog steeds duurder dan vlees. Hoe komt het dat sojabonen duurder zijn dan een dier van vlees en bloed? We trokken op onderzoek. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.