Het Amerikaanse bedrijf Apeel Sciences heeft een eetbaar laagje ontwikkeld dat onder meer rond avocado's aangebracht kan worden en waardoor ze dubbel zo lang rijp blijven. Zo zal de zoektocht naar de perfect rijpe avocado in de toekomst misschien een minder hachelijke onderneming worden. Duimen maar. [naar artikel]
Colruyt verkoopt vanaf vandaag avocado’s met een onzichtbare, plantaardige beschermlaag. Dat zorgt ervoor dat het vocht in de vrucht blijft en zuurstof erbuiten. “Zo blijven eetrijpe avocado’s tot twee maal langer houdbaar”, meldt de supermarkt. [naar artikel]
Een plantaardige "tweede schil" kan ervoor zorgen dat avocado's dubbel zolang houdbaar blijven. Colruyt is de eerste supermarktketen in België die avocado's met de zogenoemde "Apeel-technologie" zal verkopen. Concurrent Delhaize is niet meteen overtuigd: "Het is een nieuwe verpakking, ook al is het biologisch en duurzaam." [naar artikel]
In de Amerikaanse superketen Costco worden er speciale avocado’s verkocht die heel wat langer vers blijven dan gewoonlijk. De groene vruchten worden met een speciaal goedje ingespoten om veroudering tegen te gaan. “De rijpingstijd van een avocado is moeilijk in te schatten en daar hebben heel wat mensen last van”, legt James Rogers van start-up […] Het bericht Avocado’s krijgen spraytan om langer vers te blijven verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Een nieuw soort avocado met een eetbare schil is vorige week in verschillende Europese supermarkten gelanceerd. De avocado’s blijven daardoor bovendien twee keer zo lang rijp. De toegepaste technologie, die vorig jaar in de Verenigde Staten werd ontwikkeld, bestaat erin om een smaakloze spray-on coating rond groenten en fruit aan te brengen. Op die manier […] Het bericht Avocado met eetbare schil gelanceerd verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Avocado’s zijn oh zo lekker. Maar wat als je geen zin hebt om de groene vrucht volledig op te eten, en de ene helft wil bewaren? Voor je het weet... [naar artikel]
De avocado is de beste vriend van zowat elke millennial. Op toast, in je salade of uit het vuistje: er zijn eindeloos veel mogelijkheden om het groene goedje te eten. Maar er is niets zo frustrerend als een onrijpe avocado. Laat je humeur er niet langer door verpesten want er bestaat een trucje om je […] Het bericht Dankzij dit trucje is je avocado meteen eetrijp! verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Rijk aan goede vetten, veelzijdig en fotogeniek op Instagram - de avocado heeft zijn geloofsbrieven mee om populair te zijn bij foodies. Eén probleem: hij moet nét rijp genoeg zijn. [naar artikel]
Het is elke keer weer een verrassing: de ene keer is je avocado zo hard dat je er een ruit mee kunt ingooien, de andere keer is hij zo rijp dat je... [naar artikel]
Een boer op Hawaï kweekt enorm grote avocado’s. Onlangs trof hij een avocado aan van maar liefst 3 kg, ongeveer het gewicht van een pasgeboren baby. Daarmee heeft Kenji Fukumitsu een nieuw wereldrecord gevestigd, want de grootste avocado tot nu toe was ‘slechts’ 2,5 kg zwaar. Al zal het bij een officieus record blijven, want […] Het bericht VIDEO. Holy Guacamole! Wat is er aan de hand met deze avocado? verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
De avocado is gezond en heel geliefd, maar die populariteit kent ook een nadeel. In sommige landen moeten gebieden ontbost worden om aan de grote vraag te kunnen blijven voldoen. Kobe Ilsen en Danira Boukhriss volgden voor ‘Over Eten’ de weg van de avocado van boom tot op je bord. [naar artikel]
Een avocado die er meer bruin uitziet dan groen is daarom nog niet rijp voor de vuilnisbak. Met een beetje creativiteit kan je er volgens de Britse DIY-site Expert Home Tips nog lekkere snacks of handige hulpmiddeltjes voor in huis mee maken. [naar artikel]
Op 31 juli is er een extra reden om een gerecht te maken met avocado. Want naar jaarllijkse gewoonte staat de vrcuht die dag in de kijker in de Verenigde Staten. Zin om National Avocado Day hier ook te vieren, maar niet in het geknoei dat vaak gepaard gaat met het snijden van de lekkernij? Dankzij deze tips houd je het netjes in de keuken en op je handen. [naar artikel]
Verlekkerd op avocado’s? Dan kun je een nieuw favoriet adres opslaan in je gps. The Avocado Show, een Amsterdams concept dat focust op fotogenieke gerechten met avocado, opent heel binnenkort een eerste vestiging in ons land. [naar artikel]
Een primeur in de Belgische supermarktrekken: Colruyt is de eerste keten die avocado’s met een zogenaamde plantaardige ‘tweede schil’ zal verkopen. Dankzij de Apeel-technologie zijn de populaire vruchten twee keer zo lang houdbaar. Avocado’s wonnen de laatste jaren enorm aan populariteit, met speciale verwondingen en gekke merchandise tot gevolg. Maar hoe lekker dat smeuïge binnenste […] Het bericht Avocado’s Colruyt dubbel zo lang houdbaar dankzij onzichtbare ‘tweede schil’ verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Avocado’s zijn het voedselequivalent van het perfecte vriendje: ze zijn lekker, gezond en houden je lange tijd verzadigd. Toch is het geen sinecure om de perfecte avocado te selecteren én hem dan ook nog eens op het perfecte moment op te eten. Hier enkele tips. Kies met je handen Doorgaans ruiken rijpe avocado’s iets beter. […] Het bericht Zo halen jouw avocado’s het einde van de week wel verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Wie had vijf jaar geleden gedacht dat avocado’s zo razendpopulair zouden worden? Van The Avocado Show, een avocado-museum tot aan avocado-oorbellen, -tassen en levensgrote opblaasbare avocado’s: waar de avocado vroeger vooral in de keuken werd gebruikt zie je de groene vrucht nu overal opduiken. En als klap op de vuurpijl kan je straks ook in […] Het bericht Holy guacamoly! Je kan in een avocadocaravan slapen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Toast avocado beu, maar toch zot op de vrucht? Ilse D’Hooge (bekend van de kookboeken Easy @ Home) laat ons proeven van enkele gerechten met avocado – en die doen dromen van warm weer.Rundertartaar met avocado & granaatappel [naar artikel]
Fan van avocado? De paasklokken hebben aan jou gedacht dit jaar. Een Britse supermarktketen heeft een paasei in de vorm van een avocado op de markt... [naar artikel]
In tien jaar tijd zijn we vier keer zoveel avocado’s gaan eten, logisch ook want het is erg voedzaam en ook nog eens lekker. Alleen zo jammer dat... [naar artikel]
Avocado’s zijn een geliefd ingrediënt bij menig hipster. We verwerken het fruit tot guacamole, leggen een dikke laag op onze boterhammen en eten het eigenlijk bij alles. Zo nu en dan kan het dus gebeuren dat je een halve avocado over hebt en die even in de frigo moet bewaren, maar dat is helaas geen […] Het bericht LIFEHACK. Dankzij deze geniale methode blijft je avocado groen verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
In het Toontjeshuis in Boom, een verblijf voor mensen met een beperking, zullen de bewoners nog zelfstandiger kunnen wonen dankzij een nieuwe technologie. Het IT-bedrijf Userfull uit Boom ontwikkelde een technologie die een stap verder gaat dan een klassiek noodoproepsysteem, en bevat bijvoorbeeld ook een digitaal fotoboek. Op termijn zal het systeem ook kunnen worden toegepast in andere woonvoorzieningen of bij mensen thuis. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.