Wil jij meer vegetarisch gaan eten? Ook wanneer je weinig ervaring hebt met de vegetarische keuken is deze uitdaging zeker haalbaar. Garden Gourmet deelt vijf gezonde recepten die je deze zomer helpen meer vegetarisch te eten. Vandaag: salade met chorizo en avocado. Benodigdheden Bereidingswijze Het bericht RECEPT Salade met chorizo en avocado verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Hoezo, gehaktballetjes altijd met tomatensaus? Een klassiek recept kan wel eens een hedendaagse update gebruiken. Gastvrouw Ilse D’Hooge stak daarom enkele traditionele gerechten in een nieuw, gezonder jasje. [naar artikel]
Geen crashdieet in januari, maar gewoon goed en gezond eten. Ilse d’Hooge laat ons genieten van heel wat lekkers, zonder uit balans te raken. [naar artikel]
Ze runt zelf een viswinkel, en dus is het vanzelfsprekend dat kookboekenauteur Ilse D’Hooge graag aan de slag gaat met allerlei lekkers uit de zee. Hier deelt ze drie zonnige visrecepten. [naar artikel]
Als je het slim aanpakt, kan dat heerlijke bord pasta een fantastische bron van energie zijn. De sleutel tot succes? Groene superveggies! Spinazie, erwten en avocado zijn drie smaakbommen die ook nog eens enorm goed zijn voor je lijf. Combineer ze in een pasta en bam: je voelt je ineens stukken fitter. [naar artikel]
Wie gezonder wil eten, komt vaak in de verleiding door tussendoortjes. Koekjes, chips en snoep zijn soms bijna onweerstaanbaar, al lijst Ilse d’Hooge in haar boek ook enkele alternatieven op die minder suikers en vetten bevatten. [naar artikel]
Gezond, fris en heerlijk. Deze zomerse pastasalade kan perfect als lunch maar is ook ideaal als sidedish bij de barbecue. [naar artikel]
Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Vegan pasta’ van Brianna Claxton te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben […] Het bericht Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Vegan pasta’ van Brianna Claxton + win 3 exemplaren verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Heb je stilaan al je favoriete zomerrecepten gekookt? Dan kunnen deze 5 frisse recepten je uit de nood helpen wanneer je weer eens niet weet wat klaar te maken tijdens de week. Van een originele pasta bolognaise met tonijn tot een lichte salade met quinoa en halloumi: aan smaak geen gebrek. En bovendien zijn alle ingrediënten nog eens betaalbaar ook. Dan proeft alles eens zo lekker! [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: Luikse salade. Meer recepten vind je... [naar artikel]
Zot van pasta? Kijk dan eens verder dan de Italiaanse keuken. Het Kookboek ‘Pasta & Noodles’ laat je ook kennismaken met Poolse pierogi, Libanese spaghetti en Chinese noedels. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: Luikse salade. Meer recepten vind je... [naar artikel]
Vijf heerlijk verrassende salades met zomerse toppers. Geen burrata, exotische scampi of gerookte zalm, maar allemaal overheerlijke, duurzame lekkernijen van bij ons. [naar artikel]
Zomerse temperaturen vragen om even zomerse gerechten. Dek je terrastafel en serveer het verrassende gehaktbroodje met perziken van Piet Huysentruyt, de salade met gegrilde groenten, rode pesto en burrata van Sandra Bekkari of de homemade dumplings met scampi van Jelle Beeckman om het extra exotisch te maken. Ideaal om volgende week naar uit te kijken na een drukke werkdag! [naar artikel]
Van Piet Huysentruyt tot Peppe Giacomazza: elke week deelt een Vlaamse chef zijn 7 favoriete culinaire adresjes. Of het nu gaat over een frituur of een bakkerij, iedereen heeft wel zijn lievelingsplaatsen. Voor hobbykok en kookexperte Ilse D’hooge van Libelle zijn dat zeker niet altijd sterrenkeukens. “Zolang de smaken maar in balans zijn”, vertelt ze. Dat is volgens haar het geval in haar favoriete zaken in Gent, Beveren-Leie, Destelbergen, Antwerpen en Cadzand. [naar artikel]
Nu we genieten van de laatste zonnestralen van het jaar, wordt het hoog tijd om ook de zon op ons bord te toveren. En wat is beter dan nog even nazomeren met heerlijk, vers fruit? Hou je van hartig, fris of toch liever iets zoets? Met deze drie recepten kan het allemaal. Wij gingen aan de slag met sappige perziken en nectarines, blozende bramen en bessen en rijpe, zachte vijgen. [naar artikel]
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag ter hulp. Met deze 5 recepten wordt je week zonder twijfel een smakelijk succes. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer... [naar artikel]
Heerlijk bij warme temperaturen en boordevol vitamientjes: een lekkere zomerse salade. Dat salades meer zijn dan sla en tomaat, bewijzen onderstaande adresjes. Van een klassieke caesarsalade tot hippe salades met bloemkoolrijst en gepofte kikkererwten. [naar artikel]
De avocado is de beste vriend van zowat elke millennial. Op toast, in je salade of uit het vuistje: er zijn eindeloos veel mogelijkheden om het groene goedje te eten. Maar er is niets zo frustrerend als een onrijpe avocado. Laat je humeur er niet langer door verpesten want er bestaat een trucje om je […] Het bericht Dankzij dit trucje is je avocado meteen eetrijp! verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Welk gerecht zomer uitschreeuwt verschilt voor iedereen. Deze week in de wereld op je bord duiken we in de favoriete zomerkeuken van HLN-chef Sandra Bekkari. “Mijn dagelijkse eetpatroon bestaat uit een mix van drie keukens”, vertelt ze. “Die combinatie is heerlijk. Zo eet ik altijd gevarieerd, met veel verschillende smaken en texturen. Ontdek hier haar favoriete vijf recepten om dat zomerse gevoel mee op te roepen deze week. [naar artikel]
Verlekkerd op avocado’s? Dan kun je een nieuw favoriet adres opslaan in je gps. The Avocado Show, een Amsterdams concept dat focust op fotogenieke gerechten met avocado, opent heel binnenkort een eerste vestiging in ons land. [naar artikel]
Voedzaam, ecologisch, evenwichtig én om van te genieten. Zo omschrijft Karolien Olaerts aka Karola’s Kitchen haar recepten. “Om plezier aan te beleven.” [naar artikel]
De Hooge Maey is met zijn 55 meter het hoogste punt van de provincie Antwerpen. Mountainbikers kunnen de afvalberg zondag 2 oktober beklimmen. Het is een initiatief van Hooge Maey, Vleemo, Indaver, Amoras en Schaal Sels. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.