Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
VRT NWS

We bakken brood als nooit tevoren, watermolen ziet vraag naar bloem enorm stijgen

23/05/2020 - 14:27
"Onze reporter bezocht één van de laatste Belgische watermolens die nog bloem produceert. De vraag naar bloem valt daar amper bij te houden, want ook in het zuiden van ons land bakken ze brood als nooit tevoren."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Marleen Cuppens van maalderij Evers in Zonhoven: "Brood bakken is de nieuwe coronatrend" (29/04/2020 - VRT NWS)

Nu we meer thuis zijn, bakken we vaker zelf ons brood. Dat voelen ze ook bij maalderij Evers. De verkoop van bloem is enorm gestegen en ze zien veel nieuwe gezichten in de winkel. [naar artikel]


2. Hoe bak je brood of gebak zonder bloem? “Heel wat alternatieven kun je makkelijk zelf thuis maken” (04/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Bloem is een basisingrediënt in heel wat recepten voor brood en gebak. De afgelopen weken was er in winkels een tekort aan bloem: hoe kun je die dan eventueel vervangen voor een even lekker resultaat? “Kijk eerst zeker naar de functie van bloem in je basisrecept”, tipt Laura Verhulst, bekend van de Gentse vegan bakkerij Madam Bakster. Ze geeft verschillende alternatieven voor in brood, cake, koekjes en taart. Daarnaast deelt ze exclusieve bakrecepten om te testen. [naar artikel]


3. #Wedoenda!: 5 tips om zelf brood te bakken (22/08/2020 - Het Laatste Nieuws)

Niets heerlijker dan de geur van versgebakken brood. Behalve dan misschien de smaak! Bovendien word je van brood bakken instant rustig én het is... [naar artikel]


4. Zelf brood bakken is lekkerder én gezonder: met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (18/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Je eigen brood bakken is een manier om die extra uitgave te drukken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Hij geeft ook drie simpele recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


5. Zelf brood bakken goedkoper? Wij zochten het uit (27/03/2022 - Gazet van Antwerpen)

Door de oorlog in Oekraïne schieten de prijs van tarwe en tarwemeel de lucht in. Het Oost-Europese land is immers één van de belangrijkste producenten en exporteurs van tarwe. Nu sommigen voorspellen dat de broodprijs wel eens zou kunnen stijgen tot vijf euro, nemen veel gezinnen het zekere voor het onzekere. Met de aanschaf van een broodmachine, hopen ze de prijs van een brood de komende maanden te kunnen drukken. Maar is zelf brood bakken eigenlijk wel goedkoper dan gewoon naar de bakker gaan? We zochten het uit. [naar artikel]


6. Brood bij de bakker wordt duurder: met het advies en de recepten van onze topbakker ga je thuis zelf aan de slag (19/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast verklapt hij drie simpele recepten. [naar artikel]


7. Brood bakken in houtoven (06/11/2018 - Het Belang van Limburg)

Gezond leven op het ritme van de seizoenen. En dit met respect voor de natuur. Velt geeft ecologisch leven vorm in huis, tuin en daarbuiten. Deze keer bakken we brood in een houtoven... [naar artikel]


8. Bakkersreus Puratos wil brood bakken op Mars (05/04/2019 - De Tijd)

01:02 Als een kolonie mensen naar Mars verhuist, zal die mogelijk Belgisch brood eten. Puratos, de leverancier van bakkerij-ingrediënten, ontwikkelt samen met de NASA en de ESA een manier om brood te maken ... [naar artikel]


9. Brood 10 tot 20 cent duurder tegenover vorige maand (16/10/2021 - Het Belang van Limburg)

Als u dit weekend naar de bakker gaat, zal u misschien merken dat uw brood iets meer kost dan gewoonlijk. Dat komt omdat een brood ruim 10 procent duurder wordt door de stijging van de prijs van de bloem, dat schrijft Het Laatste Nieuws zaterdag. En ook de energieprijzen zitten er voor iets tussen. [naar artikel]


10. Jonge Genkse molenaar kan de vraag naar meel en bloem niet meer volgen (27/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Maar de lockdown heeft ook positieve gevolgen. Heel wat Limburgers zijn door de coronacrisis aan het bakken gegaan en daardoor is de verkoop van bloem en meel gestegen. De 20-jarige Daan Christoffels uit Genk is molenaar en houdt de Dorpsmolen in Stevoort draaiende. Hij draait letterlijk en figuurlijk overuren. De 20-jarige molenaar denkt er zelfs over na om er zijn fulltime job van te maken. [naar artikel]


11. Vangrootloon lanceert nieuw Limburgs brood: “Opa’s brood is een nieuw Haspengouws streekproduct” (17/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Opa’s brood, dat is de nieuwste creatie van bakkerij Vangrootloon. Met tarwe uit Tongeren dat tot bloem verwerkt wordt in Beringen, is het een 100 procent Limburgs brood. “Hiermee willen we de Limburgse korte keten ondersteunen.” [naar artikel]


12. Hotel-restaurant De Watermolen al zestig jaar een monument in Kasterlee (24/09/2017 - Gazet van Antwerpen)

Er is er een jarig, hoera, hoera! Zestig kaarsjes staan er op de verjaardagstaart van restaurant De Watermolen, 25 op die van hotel De Watermolen. Toon Biermans is al de derde generatie die dit Kastelse monument leidt. Hij hoopt dat ook zijn kinderen in die voetstappen treden. Want De Watermolen, dat is traditie. Het huis evolueert, maar verandert niet. “De focus ligt hier al zestig jaar op het culinaire.” [naar artikel]


13. Zelf brood bakken? Met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


14. Bakkerin Heidi en superhelper Joren bakken zuurdesembrood in piepkleine bakkerij: “Dit brood geeft kracht” (18/10/2020 - Gazet van Antwerpen)

Bakkerij Gusta in Koningshooikt (Lier) is een piepkleine bakkerij, verscholen in een afgelegen zijstraatje van de Mechelbaan. Ze maken er uitsluitend zuurdesembrood en gebruiken enkel biologische producten. Wij liepen een dagje mee om te kijken hoe zuurdesem, bloem en meel in de bakkerij samengaan tot smakelijk brood. Maar we zagen ook dat bakkerin Heidi en haar superhelper Joren het voorbije jaar versmolten zijn tot een onlosmakelijk verbonden team. [naar artikel]


15. Brood bakken? In IJsland doen ze dat met lava (03/01/2017 - Het Belang van Limburg)

Siggi Rafn Hilmarsson is een IJslandse bakker, maar wel eentje met een heel ongewone oven. Hij stopt zijn deeg namelijk 24 uur lang onder de grond in de nabijheid van een warmwaterbron. Dankzij de kokende lava die het water opwarmt, kan zo ook het brood verder bakken. Lava is er in elk geval genoeg want het eiland telt niet minder dan 30 werkende vulkanen. Siggi bakt voornamelijk traditioneel roggebrood, naar een recept dat honderden jaren oud is. "Het heeft een unieke smaak die je niet krijgt door te bakken in een gewone oven", zegt hij. [naar artikel]


16. We bakken allemaal meer in coronatijden, maar: "Mannen bakken brood, vrouwen cake" (15/05/2020 - VRT NWS)

Uit de Corona Cooking Survey van Universiteit Antwerpen, KU Leuven en UGent blijkt dat we sinds het ingaan van de coronamaatregelen allemaal meer zijn gaan bakken. Er zijn wel verschillen tussen mannen en vrouwen. "Mannen bakken meer brood en vrouwen eerder meer cake", zegt professor Charlotte De Backer. Maar wat maaltijden betreft kiezen vrouwen dan weer vaker voor gezond. De Corona Cooking Survey is een onderzoek naar ons koop- en kookgedrag in quarantaine. [naar artikel]


17. Zelf brood bakken is lekkerder én gezonder: met het advies en de recepten van onze topbakker kan het niet mislukken (17/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]


18. Bakkers steken zon in hun brood door gist met vitamine D te gebruiken (05/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

Brood is een bron van vezels, eiwitten, vitaminen, mineralen en koolhydraten. Vijf Kempense bakkers doen daar nog een schepje bovenop door hun brood te bakken met gist die natuurlijk verrijkt is met vitamine D, in de volksmond bekend als de zonneschijnvitamine. “Wij brengen de zon in je brood en gebak”, zeggen de bakkers. [naar artikel]


19. Grote vraag naar bloem en olie, Colruyt limiteert verkoop per klant (18/03/2022 - VRT NWS)

Colruyt, de grootste supermarktketen van het land, limiteert de verkoop van bloem en olie wegens de grote vraag naar beide producten. Er zijn geen tekorten, benadrukt de supermarkt, maar de verkoop van die producten is de laatste dagen abnormaal gestegen. Concreet wordt gevraagd om per klant of kassaticket maximaal twee stuks olie en twee stuks bloem mee te nemen. [naar artikel]


20. Grootste cruisebedrijf ter wereld ziet vraag stijgen voor 2022 (11/01/2021 - Het Laatste Nieuws)

Carnival, het grootste cruisebedrijf ter wereld, ziet de vraag naar cruises weer stijgen voor 2022. Dat meldt het Amerikaanse bedrijf in een nieuwsupdate. Het aantal boekingen voor de eerste helft van 2022 ligt zelfs al boven het niveau van 2019. [naar artikel]


21. 36 jaar ervaring in brood bakken maar met nieuwe Neff-oven lukt het niet meer (23/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Mieke Kenens uit Pelt bakte 36 jaar brood en gebak in haar oven. Toen die in februari de geest gaf, tobde Mieke drie maanden lang over zijn opvolger. Ze kocht een nieuwe oven van Neff, maar we zijn een half jaar verder en Mieke slaagt er nog steeds niet om in die oven een brood te bakken. [naar artikel]


22. “Bakkers gebruiken nog steeds varkensvet als broodverbeteraar”: wat doet dit voor de smaak? En hoe weet je of het in jouw brood zit? (28/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ons dagelijks brood bestaat uit bloem, water, gist en zout, maar sommige bakkers voegen nog broodverbeteraars toe om het brood langer houdbaar te maken én een krokantere korst te geven. “Dat gebeurt vaak met varkensvet of smout”, vertelt Eddy Van Damme van Bakkersfederatie Vlaanderen. Hoeveel bakkers gebruiken dit nog? Hoe herken je een brood met varkensvet? En hoe zit het met supermarktbrood? [naar artikel]


23. ‘Hangend brood’ voor de armen: corona blaast de Turkse traditie nieuw leven in (22/12/2020 - De Morgen)

Door corona is in Turkije de traditie van het ‘hangend brood’ opgeleefd: bakkers die gratis brood voor de armen bakken, betaald van geld dat andere klanten achterlaten. Dit ‘askida’ blijft niet meer bij brood – ook schooluniformen en bioscoopkaartjes worden zo verdeeld – en is een speelbal van de politiek geworden. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!