De telefoon van het restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem staat tegenwoordig roodgloeiend. En dat heeft alles te maken met het tv-programma ‘Restaurant Misverstand’ en presentator van dienst Dieter Coppens (45). Een regelrecht misverstand, want het restaurant dat als decor dient, is in Antwerpen. “De vergissingen die de gesprekken al met zich meebrachten zijn best wel grappig.” [naar artikel]
“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]
“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in het Vlaams-Brabantse Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]
“Dat moet een misverstand zijn”, klonk het de afgelopen dagen al enkele keren in restaurant ‘t Misverstand in Sint-Martens-Bodegem. Aanleiding van de verkeerd verbonden telefoontjes is de gelijknamige televisiereeks, waarvan het tweede seizoen sinds kort loopt. [naar artikel]
Ingrid, de 58-jarige vrouw uit Diest die momenteel te zien is in het Eén-programma ‘Restaurant misverstand’, is overleden. Ze kreeg in 2017 de diagnose Alzheimer. [naar artikel]
Het reilen en zeilen van een restaurant in Mechelen waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie kreeg, met Seppe Nobels als de bezielende chef-kok en met Dieter Coppens, die na ‘Down the Road’ opnieuw luisterend oor en gastheer is. Dat wordt straks ‘Restaurant Misverstand’, de opvallende nieuwkomer in het tv-voorjaar van 2022 dat Eén vandaag officieel voorstelt. “We willen laten zien waar zij wel nog toe in staat zijn”, vertelt Coppens. [naar artikel]
De West-Vlaamse Ingrid, bekend van haar deelname aan het VRT-programma Restaurant misverstand, is 64 jaar en kreeg in 2016 de diagnose jongdementie. Eind deze maand krijgt ze euthanasie, want als de ziekte nog verder vordert, wordt ze onvermijdelijk wilsonbekwaam. “Ik heb veel gezien op de plaats waar ik woon. Dat wil ik niet”, zegt Ingrid. [naar artikel]
Ingrid uit ‘Restaurant Misverstand’ is overleden. De laborante uit Diest, die in 2017 de diagnose jongdementie kreeg, werd 58 jaar oud. [naar artikel]
“De strijd van een dementerende medemens meemaken, de aftakeling zien van een partner, familielid of vriend is verschrikkelijk. Ik weet het, want ik heb mijn moeder verloren aan dementie.” Dat zegt tv-journalist Mark Coenegracht in onze podcast de ‘HLN-Mediawatchers’ naar aanleiding van de start van een nieuw seizoen van ‘restaurant Misverstand’. Opnieuw mogen acht Vlamingen, mensen met jongdementie tussen 50 en 65 jaar, voor even een restaurant open houden. [naar artikel]
“De strijd van een dementerende medemens meemaken, de aftakeling zien van een partner, familielid of vriend is verschrikkelijk. Ik weet het, want ik heb mijn moeder verloren aan dementie.” Dat zegt tv-journalist Mark Coenegracht in onze podcast de ‘HLN-Mediawatchers’ naar aanleiding van de start van een nieuw seizoen van ‘restaurant Misverstand’. Opnieuw mogen acht Vlamingen, mensen met jongdementie tussen 50 en 65 jaar, voor even een restaurant open houden. [naar artikel]
Marc, een kandidaat uit het VRT-programma Restaurant Misverstand is overleden. Hij koos voor euthanasie. [naar artikel]
Ingrid, de 58-jarige vrouw uit Diest die momenteel te zien is in het Eén-programma Restaurant Misverstand, is overleden. Ze kreeg in 2017 de diagnose Alzheimer. [naar artikel]
In oktober 2021 kreeg Stefaan Taelman (62) de diagnose jongdementie. Toen ‘Restaurant Misverstand’ polste of hij wou meedraaien in het tweede seizoen van het programma op Eén reageerde hij eerst afwijzend. De gelegenheid om te tonen hoe het is om te leven met Alzheimer, overtuigde hem. “En ik mocht koken met een topchef, dat speelde ook mee”, lacht hij. [naar artikel]
Ook in het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ is chef Seppe Nobels (41) de rots in de branding voor mensen met jongdementie. “Het is mijn beste beslissing ooit geweest om met hen samen te werken”, glimlacht hij in ‘Story’. Helaas moest hij de afgelopen jaren al regelmatig afscheid nemen van een kandidaat. “Zo oneerlijk”, aldus Nobels, die ook in z’n privéleven moeilijke momenten kende. “Het was altijd veel makkelijker om voor anderen te zorgen dan mezelf op de eerste plek te zetten.” [naar artikel]
Anouck de Bruijn kan putten uit eigen ervaring als ze het personeel in Restaurant Misverstand bijstaat. Niet alleen is ze coördinator van het Regionaal Expertisecentrum Dementie, ook haar eigen moeder kreeg de diagnose jongdementie. “Mama was vroeger zo’n lieve vrouw ... Nog altijd, maar anders. Op haar manier toont ze affectie, en dat doet ons deugd.” [naar artikel]
“Leef alsof het je laatste dag is, en wees dankbaar voor de dagen die je nog krijgt.” Voortaan is dit ook het credo van Seppe Nobels (39). De topchef heeft al vele watertjes doorzwommen, maar ‘Restaurant Misverstand’ heeft een diepe indruk op hem gemaakt. Ook omdat hij de ziekte Alzheimer ook van dichtbij heeft meegemaakt. “Over futiliteiten kan ik me écht niet meer druk maken.” [naar artikel]
Wat als we enkele mensen met jongdementie een restaurant laten runnen? Het idee voor een nieuw Eén-programma had zomaar fataal kunnen aflopen. Zeker met zo’n ongelukkige titel. Maar dankzij een zorgvuldige uitwerking, capabele televisiegezichten en dappere deelnemers is Restaurant Misverstand nu al onvergetelijke televisie. [naar artikel]
Maandag kon je kijken naar de laatste aflevering van ‘Restaurant Misverstand’, tot grote spijt van de acht medewerkers met jongdementie. Zeven weken lang haalde chef-kok Seppe Nobels het beste in hen naar boven. “Hoe Seppe iedereen van zijn keukenbrigade in de bloemetjes zette, was zo hartverwarmend”, vertelt televisiejournalist Mark Coenegracht in de podcast ‘De Mediawatchers’. “Hij verdient nu al een Kastaar!” Luister hierboven naar de volledige aflevering. [naar artikel]
Ook in het derde seizoen van ‘Restaurant misverstand’ is chef Seppe Nobels (41) de rots in de branding voor mensen met jongdementie. “Het is mijn beste beslissing ooit geweest om met hen samen te werken”, glimlacht hij in ‘Story’. Helaas moest hij de afgelopen jaren al regelmatig afscheid nemen van een kandidaat. “Zo oneerlijk”, aldus Nobels, die ook in z’n privéleven moeilijke momenten kende. “Het was altijd veel makkelijker om voor anderen te zorgen dan mezelf op de eerste plek te zetten.” [naar artikel]
Dieter Coppens (44) opent vanaf 16 maart de deuren van het nieuwe ‘Restaurant Misverstand’ op Eén: het eerste restaurant in België waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft. Door hun ziekte krijgen deze mensen regelmatig te maken met onbegrip. Daarnaast moeten ze vaak verplicht stoppen met werken, waardoor hun zelfvertrouwen een deuk krijgt. Daar wil ‘Restaurant Misverstand’ verandering in brengen: door de buitenwereld te tonen wat ze wél nog kunnen. [naar artikel]
Het begin van de lente zal Ingrid Verhelst (64) nog net meemaken, maar daar stopt het voor haar. De goedlachse deelnemer van ‘Restaurant Misverstand’ kiest voor euthanasie nu ze nog wilsbekwaam is. In een interview met ‘Dag Allemaal’ spreekt Ingrid samen met Vooruit-politica Freya Van den Bossche (48) over haar beslissing om zelf uit het leven te stappen. “Laat elke mens alsjeblief zélf uitmaken wat een menswaardig bestaan en heengaan is.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.