Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Van plan om te barbecueën dit weekend? Grillmaster Peter De Clercq legt uit welk toestel de beste smaak verzekert

13/05/2022 - 15:41
"Dit weekend wordt het zonnig én warm, dat betekent: tijd om de barbecue boven te halen. Kies je dan beter voor een houtskoolbarbecue zoals die van Weber of een vuurschaal van OFYR? Welk toestel is het snelst en geeft de beste smaak aan je vlees? Peter De Clercq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je op weg om het juiste model in huis te halen. “Een elektrische barbecue is ideaal voor wie geen tuin heeft.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Van plan om te barbecueën dit weekend? Grillmaster Peter De Clercq legt uit welk toestel de beste smaak verzekert (19/02/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het is nog vroeg op het jaar, maar de weersvoorspellingen voor komend weekend en volgende week liegen er niet om: we kunnen al barbecueën! Maar hoe weet je nu welke soort barbecue bij jou past? Houtskool, gas of een vuurkorf: wat is het snelst en welk type levert de beste smaak op? Peter De Clerq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je een handje. [naar artikel]


2. Van plan om te barbecueën deze week? Grillmaster Peter De Clercq legt uit welk toestel de beste smaak verzekert (29/03/2021 - Het Laatste Nieuws)

De temperaturen die vlotjes boven de 20 graden gaan: dat betekent: barbecuetijd! Maar hoe weet je nu welke soort barbecue bij jou past? Houtskool, gas of een vuurkorf: wat is het snelst en welk type levert de beste smaak op? Peter De Clerq, dé BBQ-specialist bij uitstek, helpt je op weg. [naar artikel]


3. Zin om te barbecueën? Grillmaster Peter De Clercq helpt je op weg naar het geschikte toestel (20/05/2020 - Het Laatste Nieuws)

Als de zon in het land is, hebben velen onder ons het brandend verlangen om te barbecueën. Maar hoe weet je nu welke soort barbecue bij jou past?... [naar artikel]


4. BBQ-weekend op komst: tien gouden tips van ‘grillmaster’ Peter De Clercq (10/06/2023 - Het Belang van Limburg)

Dit weekend wordt het stralend weer. Ideaal om de barbecue boven te halen, dus. Maar hoe pak je het grillen aan zoals een pro? Wereldkampioen barbecueën Peter De Clercq, bekend uit ‘Grillmasters’, verklapt tien gouden tips. [naar artikel]


5. BBQ-weekend op komst: tien gouden tips van ‘grillmaster’ Peter De Clercq (30/05/2019 - Het Belang van Limburg)

Dit weekend wordt het stralend lenteweer. Ideaal om de barbecue boven te halen, dus. Maar hoe pak je het grillen aan zoals een pro? Wereldkampioen barbecueën Peter De Clercq, bekend uit ‘Grillmasters’, verklapt tien gouden tips. [naar artikel]


6. Van het aperitief tot het vlees en het dessert: 12 experts tippen de beste producten voor de ultieme barbecue dit weekend (10/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu we die barbecue éindelijk kunnen bovenhalen de komende dagen: vermijd stress en ontdek de beste tips voor een lekker, verrassend en goed gebakken buffet. Chef Hendrik Dierendonck leert je de kneepjes van het barbecuevak, grillmaster Peter De Clercq selecteert de beste ribbetjes, HLN-chef Jelle Beeckman tipt verrassende side dishes en sommelier Sepideh schenkt de meest verfrissende rosé in om dat alles mee door te spoelen. Van apéro tot dessert: zo pak je het slim aan. [naar artikel]


7. Geen chemische producten, wel aardappels en citroenen: twee experts leggen uit hoe je je barbecue het best onderhoudt (27/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]


8. "Gebruik een aardappel of citroen": hoe maak je je barbecue weer schoon na zijn winterslaap? Twee experts geven advies (27/04/2021 - Het Laatste Nieuws)

Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar geen idee hoe je hem nu het best schoonmaakt? En mag je nog je houtskool van vorig jaar gebruiken? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq leggen het toestel op de rooster. “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]


9. Van krantenpapier tot de truc met de aardappel: zo krijg je je barbecue snel en goed schoon na de winter (04/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ben je klaar voor de eerste barbecue van de lente, maar heb je geen idee hoe je jouw grill weer in orde moet brengen nadat hij zo lang heeft stilgestaan? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste adviezen. “Houtskool verandert niet van kwaliteit door het te laten overwinteren.” [naar artikel]


10. Grillmaster Peter De Clercq opent winkel (en lanceert pralines met barbecuesmaak) (27/12/2018 - Het Belang van Limburg)

Kok Peter De Clercq, bekend uit het programma ‘Grillmasters’ en wereldkampioen barbecue, opent een delicatessenwinkel met zijn dochter Axelle. In een gebouw vlak naast zijn restaurant ‘Elckerlijc’ in Maldegem zullen liefhebbers van Belgische streekproducten er onder meer honing, kaas en pralines vinden. [naar artikel]


11. Barbecuespecialist Peter De Clercq legt uit hoe je ziet wanneer je vlees gaar is (26/06/2020 - Het Nieuwsblad)

Van varkenskotelet over kippenbout en côte à l’os tot veggieburger: grillmaster Peter De Clercq toont je stap voor stap hoe jij je gasten inpakt met perfect gebakken stukjes vlees. [naar artikel]


12. Barbecuespecialist Peter De Clercq legt uit hoe je als leek je barbecue aansteekt (25/06/2020 - Het Nieuwsblad)

Gebruik jij een haardroger om het houtskool in je bbq aan te steken? Na het bekijken van dit filmpje weet je dat het ook anders kan. Kijk mee hoe barbecuekampioen Peter de Clercq het aanpakt! [naar artikel]


13. “Een aardappel of citroen kunnen wonderen doen”: zo maak je je barbecue moeiteloos schoon na zijn winterslaap (04/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Ben je klaar voor de eerste barbecue van de lente, maar heb je geen idee hoe je jouw grill weer in orde moet brengen nadat hij zo lang heeft stilgestaan? Poestexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste adviezen. “Agressieve chemische schoonmaakproducten heb je niet nodig als je deze dingen doet.” [naar artikel]


14. "Gebruik een aardappel of citroen": twee experts leggen uit hoe je je barbecue weer schoonmaakt na zijn winterslaap (08/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Is jouw barbecue klaar voor de eerste worstjes van de lente, maar heb je geen idee hoe je hem weer in orde brengt nadat hij zo lang stilstond? Schoonmaakexpert Liesbeth Verboven en grillmaster Peter De Clercq delen hun beste advies. Want hoe krijg je hem nu het makkelijkst weer schoon en mag je je houtskool van vorig jaar nog gebruiken? “Gebruik nooit agressieve, chemische producten.” [naar artikel]


15. Met deze 5 tips barbecue jij als een echte grillmaster (07/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

De eerste zonnestralen zijn een feit en dus verklaart VIER de barbecue-gekte voor begonnen. In ‘Grillmasters’ gaan wereldkampioen barbecue Peter De... [naar artikel]


16. Met houtskool, briketten of krantenpapier: barbecue-expert Peter De Clercq legt uit hoe je jouw barbecue het makkelijkst in gang krijgt (18/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]


17. Op de barbecue: recepten voor zelfgemaakte grillolie en BBQ-ketchup (05/07/2021 - Het Belang van Limburg)

Ja, zélfs ketchup kun je op de barbecue maken. Die heerlijke gerookte smaak krijg je er dan gratis bij. BBQ-master Peter De Clercq tipt ook een receptje voor grillolie. [naar artikel]


18. Welke houtskool is de beste voor de barbecue? Chef Peter De Clercq zocht het uit (03/07/2022 - Gazet van Antwerpen)

Chef Peter De Clercq van restaurant Elckerlijc in Maldegem test tien soorten houtskool uit de supermarkt en doe-het-zelfzaken. Hij hoopt vooral grote stukken houtskool te vinden maar treft helaas veel ‘klein grut’ aan. [naar artikel]


19. Met houtskool, briketten of krantenpapier: grill-expert Peter De Clercq legt uit hoe je jouw barbecue het makkelijkste in gang krijgt (18/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

De barbecue halen we met plezier boven wanneer de zon schijnt, maar toch vloeken we er allemaal wel eens op wanneer we hem niet makkelijk aankrijgen. Heb je daar krantenpapier voor nodig? Ben je beter af met houtskool of briketten? En moet je de kolen nog eens bijvullen tijdens het bakken? Barbecuemeester Peter De Clercq geeft een antwoord op al je vragen en zorgt ervoor dat je de vlam vanaf nu altijd aangewakkerd krijgt. “Gebruik nooit chemische aanmaakblokjes!” [naar artikel]


20. Het best gebakken vlees, de lekkerste rosé en originele side dishes: dit is de ultieme barbecuegids voor het zonnige weer (10/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Nu we die barbecue éindelijk kunnen bovenhalen de komende dagen: vermijd stress en ontdek de beste tips voor een lekker, verrassend en goed gebakken buffet. Chef Hendrik Dierendonck leert je de kneepjes van het barbecuevak, grillmaster Peter De Clercq selecteert de beste ribbetjes, HLN-chef Jelle Beeckman tipt verrassende side dishes en sommelier Sepideh schenkt de meest verfrissende rosé in om dat alles mee door te spoelen. Van apéro tot dessert: zo pak je het slim aan. [naar artikel]


21. Zo bereid je de perfecte entrecote volgens barbecuekampioen Peter De Clercq (24/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Wie aan een goed stuk vlees denkt, die zegt entrecote. Of côte à l’os als er nog een been aanhangt. Barbecue­kampioen Peter De Clercq maakt hem op twee manieren: easy does it met een ui in het vuur, of als een volledig feestmaal op z’n Japans. [naar artikel]


22. Met Snickers en Smarties: zo tovert Peter De Clercq een dessert op de BBQ (26/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Na een lekkere barbecue toch nog een gaatje over? Dan is het tijd voor dessert en ook dat maak je makkelijk op de grill. Peter De Clercq toont in het slot van onze BBQ-reeks hoe je de zoetebekken aan tafel kunt verleiden met een nagerechtje. [naar artikel]


23. Hoe krijg je dat barbecuerooster schoon? En wanneer is het tijd om het vlees om te draaien? Grillmaster deelt 10 onmisbare barbecuetips (16/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Barbecueën: altijd plezant, soms ook irritant. Want telkens weer stribbelt dat houtskool tegen bij het aansteken, lijken de hamburgers en satés in sneltempo aan te branden en laat dat zwartgeblakerde grillrooster zich onmogelijk schoonschrobben. Maar geen nood: dankzij deze tips van professioneel grillmaster en voormalig Belgisch Kampioen ‘ribben’ Steven Aerts uit Boutersem zijn al die barbecue-ergernissen voorgoed verleden tijd. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!