Sinds Dominique Persoone (54) naam maakte in de wereld van chocolade, kunnen pralines ook geassocieerd woorden met stoere mannen met tatoeages. Zoon Julius (24), die vier jaar geleden de productie overnam van zijn vader, heeft hetzelfde ruige imago als zijn vader, maar op professioneel gebied wil hij zijn eigen stempel drukken. “Sommige dingen die papa deed, vind ik echt ouderwets.” [naar artikel]
De oudste zeilde net nog als chef-kok van Lanzarote naar Guadeloupe voor het VIER-programma Over de oceaan. De jongste heeft als belangrijkste missie: zijn vader overklassen als chocolatier. Dominique (52) en Julius (21) Persoone, vader en zoon. [naar artikel]
Chocolatier Julius Persoone (24), zoon van Dominique Persoone, laat zich voor de feestdagen helemaal uitpakken. Hij vertelt zonder schroom over seks op bijzondere plekken, kussen met meerdere vrouwen en bloederige nachten met zijn vader. De twintiger is een goede gever. Zowel tussen de lakens als met exclusieve, dure cadeaus. “Mo mènsen, ik was nog dronken.” [naar artikel]
Dominique Persoone en zijn zoon Julius hebben de titel van ‘Chocolatier van het jaar Vlaanderen’voor 2023 te pakken met hun zaak The Chocolate Nation. Dat maakte Gault&Millau vandaag bekend. “Ik word er stil van, en dat heb ik niet vaak”, klinkt het bij Dominique na de bekendmaking. [naar artikel]
Op Vaderdag staan vaders overal in ons land in de kijker. Driesterrenchef Viki Geunes, topchocolatier Dominique Persoone en HLN- en sterrenchef Piet Huysentruyt kregen daarentegen al lang geleden hun grote cadeau, doordat dochter Gitte, zoon Julius en zoon Cyriel in hun voetsporen treedden. Hoe verloopt die familiale samenwerking? En valt er élke dag iets te vieren? “We moeten elkaar voortdurend afremmen en vragen of het wel haalbaar is.” [naar artikel]
Of hij nu jureert in ‘Junior Bake Off’ of scheepskok is op een zeilboot in ‘Over De Oceaan’ - beide op VIER - er hangt altijd een zweem rock-’n-roll rond topchocolatier Dominique Persoone (52). De drang om buiten de lijntjes te kleuren gaf hij, net als z’n liefde voor chocolade, fijntjes door aan zoon Julius (21). “‘Je gaat nooit zo goed worden als je pa’, zei een leraar ooit. Meer heb ik niet nodig om het tegendeel te bewijzen”, aldus Julius. [naar artikel]
17:00 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in De... [naar artikel]
17:46 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot de beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in... [naar artikel]
Zijn droom was chefkok worden, maar een jaar geleden trad Julius Persoone (23) toch in de voetsporen van zijn vader Dominique (53), de bekende chocolatier. Als hoofd van de productie zette hij het familiebedrijf The Chocolate Line op het pad van vernieuwing. Daar kwamen zeewierpralines en ganache met gefermenteerde tomaten aan te pas. Zijn pa uitte meermaals zijn twijfels, Gault&Millau niet. De restaurantgids riep hen deze week uit tot ‘Chocolatier van het Jaar 2023'. [naar artikel]
18:08 The Chocolate Line, de zaak van chocolatier Dominique Persoone en zijn zoon Julius, is door Gault&Millau uitgeroepen tot beste chocolatier van 2023 in Vlaanderen. Deze week neemt Persoone plaats in De... [naar artikel]
Dominique Persoone is met zijn zaak The Chocolate Line in Brugge verkozen tot chocolatier van het jaar 2023 in Vlaanderen door Gault&Milau. Hij deelt die prijs met zijn zoon Julius, die als tweede generatie zijn intrede in de zaak heeft gemaakt. De chocolatiers worden verkozen op basis van verschillende blinddegustaties. [naar artikel]
In de supermarkt overspoelen ze ons elk jaar opnieuw met massa’s verschillende paaseitjes. Maar smaken die allemaal even lekker? Om zeker te zijn dat je de juiste paaseitjes mee naar huis neemt, trok chocolatier Julius Persoone, zoon van Dominique Persoone, op onderzoek uit. Hij proeft 15 verschillende paaseitjes in drie categorieën: melk, wit en puur. Welke zijn daarvan de moeite om in je mandje te leggen? “Dit A-merk laat je al beter staan, de smaak stelt echt teleur.” [naar artikel]
In de supermarkt overspoelen ze ons elk jaar opnieuw met massa’s verschillende paaseitjes. Maar smaken die allemaal even lekker? Om zeker te zijn dat je de juiste paaseitjes mee naar huis neemt, trok chocolatier Julius Persoone, zoon van Dominique Persoone, op onderzoek uit. Hij proeft 15 verschillende paaseitjes in drie categorieën: melk, wit en puur. Welke zijn daarvan de moeite om in je mandje te leggen? “Dit A-merk laat je al beter staan, de smaak stelt echt teleur.” [naar artikel]
Julius (23), zoon van chocolatier Dominique Persoone, heeft een passie voor chocolade, maar ook voor zijn lief Alina Kulinicheva (28). “Eerst dacht ik wel dat het alleen maar leute en party zou zijn met haar.” Maar Alina’s dochtertje en Julius’ carrière maken de liefde er niet makkelijker op. Het jonge koppel praat er voor het eerst openhartig over. “Mijn moeder zei tegen me: ‘Alina is wel wat anders dan al die bimbo’s waar je mee afkomt.’” [naar artikel]
Culinaire gids Gault&Millau heeft The Chocolate Line uit Brugge verkozen tot Vlaams Chocolatier van het jaar. “Net nu ik de leiding heb over de productie”, knipoogt Julius Persoone. [naar artikel]
Julius (23), zoon van chocolatier Dominique Persoone, heeft een passie voor chocolade, maar zijn liefde voor Alina Kulinicheva (28) hoeft sinds anderhalf jaar niet onder te doen. “Eerst dacht ik wel dat het alleen maar leute en party zou zijn met haar.” Alina’s dochtertje en Julius’ carrière maken de liefde er immers niet makkelijker op. De jonge veulens én vechters praten er voor het eerst over. “Mijn moeder zei tegen me: ‘Alina is wel wat anders dan al die bimbo’s waar je mee afkomt.’” [naar artikel]
Hij heeft twee winkels en een productiesite waar alles samen 43 man werkt, een cacaoplantage in Mexico, een project met een chocoladefabriek in Congo en tussen al dat werk door komt hij ook nog op tv en geeft hij demonstraties. Hoe chocolatier Dominique Persoone (53) dat allemaal combineert? “Met de hulp van mijn vrouw en zoon, onze drie honden, een goeie aperitief en de wekker.” [naar artikel]
De Brugse topchocolatier Dominique Persoone (53) is door restaurantgids Gault&Millau verkozen tot Chocolatier van het Jaar voor Vlaanderen. “Al dertig jaar is hij met zijn The Chocolate Line als pionier en grensverleggende chocolatier hyperactief”, klonk het gisteren bij de uitreiking. “Hij maakt het ambacht sexy en werkt onder meer met de opbrengst van eigen cacaoplantages in Mexico. Hij engageert zich met lokale boeren en een deel van de opbrengst vloeit in Mexico ook terug naar plaatselijke dierenzorg. Intussen maakte met zoon Julius ook al de tweede generatie zijn intrede.” [naar artikel]
Dominique Persoone (53) en zijn zoon Julius (22) komen uit dezelfde chocolademal. Dat valt na hun passage in Snackmasters op VTM niet te ontkennen. Naast de menselijke orkaan die zijn vader is, is Julius nog een zacht briesje. Maar hij wint snel aan windkracht en staat te popelen om iedereen omver te blazen met zijn chocoladecreaties, vader incluis: ‘Pa, jij bent boring.’ [naar artikel]
Na vader Dominique pakt nu ook zoon Julius Persoone (21) uit met opmerkelijke pralines. Hij maakte er eentje met kunstmatig speeksel. Die is bedoeld om mensen met keelkanker te helpen. [naar artikel]
Een explosieve post van zijn geadopteerde zoon Pax (19) op Instagram, dat is wat Brad Pitt (59) mocht ontvangen voor Vaderdag in 2020. Pax noemde zijn vader een “klootzak van wereldklasse” en een “walgelijk persoon”. Hij hintte daarnaast op agressief gedrag en mogelijk zelfs mishandeling. “Je hebt het leven van mijn dierbaren tot een constante hel gemaakt.” [naar artikel]
Zopas startte op Njam! Het nieuwe seizoen van Open Vuur waar Dominique Persoone zich als grillmaster toont. Verder is hij druk in de weer als chocolatier in zijn bedrijf The Chocolate Line. Het is dan ook zijn vrouw Fabienne die de boodschappen doet, de frigo vult en het eten maakt. “Maar ik zorg voor het ontbijt van het hele gezin, onze vier honden inclusief”, zegt Dominique Persoone. [naar artikel]
Chocoladebroodjes zijn de zoete zonde van het ontbijt. Waar koop je de lekkerste? Julius Persoone testte er tien uit de supermarkt én de Panos. Hij deelde een achtenhalf op tien uit en ook een nul. “Onmogelijk dat deze vanmorgen versgebakken zijn.” [naar artikel]
Proef eens van een bakje friet met... chocoladesaus. Frydate, een hypermoderne frituur in Knokke-Heist, pakt uit met een smakelijke primeur. Uitbater Philippe Andries en topchocolatier Dominique Persoone sloegen de handen in elkaar en ontwierpen de Choclàtansaus. En het resultaat is verbazingwekkend geslaagd. “Ik haalde de figuurlijke mosterd in Mexico”, vertelt Persoone. [naar artikel]
Chocoladebroodjes zijn de zoete zonde van het ontbijt. Waar koop je de lekkerste? Julius Persoone testte er tien uit de supermarkt én de Panos. Hij deelde een achtenhalf op tien uit en ook een nul. “Onmogelijk dat deze vanmorgen versgebakken zijn.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.