In de supermarkt kan je vaak vleesverpakkingen kopen met korting omdat ze die dag zelf vervallen. En iedereen verliest weleens vlees in de koelkast uit het oog. Kan het helpen om dat vlees dan eerst op te bakken of om het in te vriezen om de houdbaarheidsdatum te verlengen of niet? Levensmiddelenchemicus Bruno De Meulenaert legt uit. [naar artikel]
De Europese Commissie slaat alarm over de verspreiding van resistente bacteriën. Professor diergeneeskunde Jeroen Dewulf betreurt naar eigen zeggen dat dieren(vlees) daarvoor met de vinger wordt gewezen. Al heeft hij ook bedenkingen bij vlees dat van buiten Europa komt. [naar artikel]
HasseltHet schandaal rond de slachthuisgroep Verbist zet consumenten aan om hun vlees elders te kopen, bij de kleine lokale beenhouwer of rechtstreeks bij de boer. “De mensen eten minder, maar ook beter vlees”, zegt Koen Vandevelde, slager en voorzitter van Koninklijke Hasseltse Slagersbond. [naar artikel]
Iemand anders 300 euro per jaar betalen om voor jou groenten te kweken in een boerderij vlakbij. Het lijkt nogal omslachtig: waarom niet gewoon wortelen kopen in de supermarkt waar je sowieso naartoe moet? Toch zijn intussen zo’n 8.000 Vlamingen lid van een CSA-boerderij, van Oostende tot in Zutendaal. Een boer inhuren is hip. [naar artikel]
“Als wij niet naar de boerderij kunnen, dan komt de boerderij wel naar de school”, zo dachten de kleuterjuffen van basisschool de Boomhut in Mal. Zo werd de parking van de school voor één dag omgetoverd tot een heuse boerderij. De kleuters én dieren genoten zichtbaar. [naar artikel]
Catherine en Cedric renoveerden de oude boerderij van haar grootouders. Ze maakten er een eigentijdse en lichte woning van, met behoud van de authentieke elementen. De boerderij blijft zo al vijf generaties in de familie. [naar artikel]
09:44 De supermarktketen Colruyt zal voor 10 procent van zijn vlees rechtstreeks aankloppen bij de boeren. Veehandelaars worden hier overbodig. 'We willen dat de afstand tussen de consument en de producent ... [naar artikel]
In Oostenrijk wil een politicus van de deelstaat Neder-Oostenrijk dat joden en moslims zich verplicht laten registreren vooraleer ze koosjer of halal vlees kunnen kopen. [naar artikel]
Met de fraude rond het slachthuis Veviba kampt ons land opnieuw met een vleesschandaal. Ruim 70 procent van het gecontroleerde vlees was er niet in orde. “Dit doet denken aan maffiapraktijken”, zei Landbouwminister Denis Ducarme (MR) gisteren. Ducarme kondigt nu grote hervormingen aan bij het Voedselagentschap. [naar artikel]
In de Nederlandse Jumbosupermarkten zullen vanaf eind mei geen vleespromoties meer te vinden zijn. Ook online zullen klanten geen vlees meer in promotie kunnen kopen. Jumbo is de eerste Nederlandse supermarkt die stopt met aanbiedingen van vlees. De supermarkt wil zo bijdragen aan het verminderen van impact van voedselconsumptie op mens, dier en natuur. [naar artikel]
De kleuters van het Talentenhuis leerden afgelopen week over de boerderij, er kwamen dieren op bezoek in de klas en ze gingen op uitstap naar de boerderij. [naar artikel]
Als ik geen koosjer vlees meer kan kopen in België, dan vertrek ik met vrouw en kinderen,” zegt Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel. Het wetsvoorstel dat onverdoofd slachten moet verbieden in België, doet de gemoederen hoog oplaaien bij de joodse gemeenschap in Antwerpen. [naar artikel]
De Australische Charles Sturt University (CSU) heeft haar plannen voor een volautomatische boerderij onthuld. Voor de boerderij zijn geen mensen nodig, robots en artificiële intelligentie (AI) nemen al het werk over. [naar artikel]
Lees dit artikel: In IJsland kan u nu een actieve vulkaan kopen Afgelopen maart barstte in IJsland een vulkaan uit op het erf van de boerderij van de familie Gudmundsdottir. Nu willen de familieleden hun land verkopen, inclusief de vulkaan. En dat zou wel eens een leuke toeristische attractie kunnen worden. Als u altijd al een fan van vulkanen bent geweest, is dit hét moment om er […] Lees dit artikel: In IJsland kan u nu een actieve vulkaan kopen [naar artikel]
De Australische universiteit Charles Sturt University (CSU) heeft haar plannen voor een volautomatische boerderij onthuld. Voor de boerderij zijn geen mensen nodig, robots en artificiële intelligentie (AI) nemen al het werk over. [naar artikel]
Een toneelstuk in de loods van een boerderij: het is eens wat anders. Maar waar past een stuk met de titel ‘Boeren’ beter dan op de boerderij? Vrijdag 27 en zaterdag 28 mei is het Tongers cultuurfestival MoMeNT te gast bij Hoeve Vrancken aan de Zwart Kruisstraat in Zussen en er zijn nog enkele plaatsen vrij. [naar artikel]
Een hevige uitslaande brand heeft dinsdagochtend vroeg een boerderij in de as gelegd in de Veldhovenstraat in Bocholt. De boerderij is niet meer bewoond, en er raakte dus niemand gewond. [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
“Koop een koe”, luidt een promostunt van Makro. Voor 1.800 euro krijg je 180 kilo vlees, of een halve koe. Volgens de winkel een goede oplossing voor wie bewuster wil kopen. Maar dan moet u er ook wel het soepvlees bij nemen. [naar artikel]
“Koop een koe”, luidt een promostunt van Makro. Voor 1.800 euro krijg je 180 kilo vlees, of een halve koe. Volgens de winkel een goede oplossing voor wie bewuster wil kopen. Maar dan moet u er ook wel het soepvlees bij nemen. [naar artikel]
Een Belgisch-Nederlands koppel zag deze zomer haar droom om een paardenfokkerij in Molenbeersel uit te bouwen doorprikt door de Vlaamse Landmaatschappij (VLM). Die maakten gebruikt van hun recht van voorkoop om de boerderij die het koppel op het oog had te kopen. “Terwijl ze mondeling meermaals lieten verstaan niet geïnteresseerd te zijn”, zegt Anouchka van de Pol. Bij VLM ontkennen ze dat, de kandidaat-kopers trekken nu naar de Raad van State. [naar artikel]
Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]
De 34 jongste kleuters van basisschool de ‘Trootrakkers’ trokken onlangs naar bio- boerderij "de Alverberg" in de Opeindestraat in Kortessem, een arbeidscentrum voor kanasarmen en alternatieve gestraften Het bezoek vormde de apotheose van het belevingsthema ‘De Boerderij’. [naar artikel]
Initiatieven als 'Dagen Zonder Vlees' focussen vooral op de ecologische impact van vlees, anderen doen het uit gezondheidsoverwegingen. Allebei [naar artikel]
In Polen is een schandaal aan het licht gekomen met vlees van zieke koeien. Een slachthuis in Kalinowo zou bijna drie ton vlees hebben van onder... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.