Een opvallend sluikstort trok woensdagochtend heel wat aandacht in het Vlaams-Brabantse Dilbeek. Een marktkramer dumpte er honderden kilo's rottend fruit en groenten op een voet- en fietspad. Niet in een rustige straat, maar langs een razend drukke weg. [naar artikel]
Twee fiets- en voetpaden pal naast elkaar, op pakweg drie meter afstand. Het ene is nog in aanleg, maar een boom staat in de weg. Foutje(s) bedankt? [naar artikel]
Het is erg betreurenswaardig, maar het gebeurt wel vaker: mensen die de zorgen voor een hangbuikvarken onderschatten en het dier dan maar dumpen. Maar in het Limburgse Zonhoven maakte een eigenaar het wel erg bont door een blind dier zomaar aan zijn lot over te laten. Gelukkig lijkt er voor het onfortuinlijke zwijn een oplossing in de maak. [naar artikel]
Als een koppel uit elkaar gaat, gebeurt dit niet altijd op een rustige en vriendelijke manier. Amerikaanse bankier Guy Gentile (41) kan hier wel... [naar artikel]
In Brecht komt er veel reactie op de Veiling van Hoogstraten. Die heeft op een wei op de Brechtse Heide tonnen groenten, die perfect in orde waren, gedumpt. [naar artikel]
Krijg je spruitjes of witloof thuis niet verkocht aan je kinderen? Of ben je er stiekem zelf ook nog altijd geen fan van? Dat je bepaalde groenten lekker vindt of niet, hangt af van hoé je die groenten hebt leren eten. “Het heeft geen zin om jonge kinderen witloof te laten eten, ze ontwikkelen pas bittere smaakpapillen rond 10 jaar”, vertelt eetexperte An Vandeputte daarover. Ze zet de ultieme tips op een rijtje over wat wel én niet te doen om je kind alle groenten te leren eten. [naar artikel]
Vroeger was alles beter: een uitspraak die je grootmoeder sowieso regelmatig aanhaalt. Geldt dat voor álles, ook voor wat we eten? “Groenten en fruit evolueren mee met de tijd doordat er voortdurend nieuwe rassen worden gekweekt", klinkt het bij professor Bart Nicolaï van KU Leuven. Als gevolg van die veranderingen hoor je regelmatig dat groenten en fruit vandaag minder vitaminen en mineralen zouden bevatten dan pakweg 50 jaar geleden, maar krijgen we écht minder voedingsstoffen binnen dan vroeger? [naar artikel]
We moeten allemaal aan 400 gram groenten per dag geraken volgens de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen heeft elke dag de tijd en de zin om verse groenten klaar te maken. Zijn groenten uit de diepvries dan een even goed alternatief? Zijn ze even gezond? Voedingsexpert Karolien Olaerts legt het uit. [naar artikel]
Iedereen weet dat 300 gram groenten per dag de aanbevolen hoeveelheid is, maar toch geraakt de gemiddelde Belg niet eens aan de helft. “Meer groenten eten is nochtans de belangrijkste stap in een gezonder eetpatroon”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari in dag 5 van de ‘Start Gezond’-challenge. Met 6 tips en 3 recepten helpt ze jou richting een lekker bord vol groenten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.