Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Vrije Vrouwen Alken serveren lekkere pasta

07/10/2019 - 12:32
"Niets is er leuker dan op een koude herfstavond heerlijk genieten samen met je vrienden en familie van een lekker pastagerecht. Daarom organiseerden de Vrije Vrouwen Alken naar jaarlijkse traditie een pasta-avond, die doorging op zaterdag 5 oktober in het Sint-Jorisheem in Alken. Het werd een geslaagde editie met veel volk en heerlijke pasta's."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Vrije Vrouwen Alken enthousiast over nieuw werkjaar (09/03/2022 - Het Belang van Limburg)

Op zaterdag 26 februari hebben de Vrije Vrouwen Alken hun jaarlijkse activiteiten voorgesteld in café Sportwereld.S amen hebben ze heel wat ideeën verzameld om alzo nieuwe, leuke en gevarieerde activiteiten en workshop aan te bieden in 2022. [naar artikel]


2. Vrije Vrouwen Alken gaan naar demo make-up (19/11/2019 - Het Belang van Limburg)

Op dinsdag 18 november trokken de leden van Vrije Vrouwen Alken naar het Sint-Jorisheem om er de professionele make-up te leren kennen. Stephanie Thijs, make-upartist en hairstylist gaf tips en tricks, van het kleurgebruik tot de aanbrengtechnieken. Iedereen kreeg persoonlijk advies waarmee men aan de slag kan gaan voor een glunderende feestlook. [naar artikel]


3. “Tom Boonen en ik gaan samen gezonde pasta serveren” (05/07/2017 - Het Belang van Limburg)

Vanaf midden september kunt u in Sint-Truiden aan tafel aanschuiven bij Tom Boonen voor een lekkere portie pasta. De wielergod op rust opent samen met zijn manager Paul De Geyter en de uitbaters van het Italiaanse restaurant L’Angelo Rosso een pastabar in de Plankstraat. “Onze zaak zal ‘Roberta’s pastabar’ heten en garant staan voor een gezonde keuken”, zegt mede-investeerder Filippo Catania. [naar artikel]


4. KVLV-leden maken eenpansgerechten (27/09/2017 - Het Belang van Limburg)

De herfst is het hoogseizoen van lekkere groenten, er worden weer heerlijke energiesoepen en lekkere stoofpotten op het vuur gezet. Daarom organiseerde KVLV Alken centrum op dinsdag 26 september en kookworkshop eenpansgerechten in het St.Jorisheem in Alken. [naar artikel]


5. “Amper een halve dag bezig, toen een Michelinchef al vroeg om pasta te leveren”: zo maak je even lekkere, verse pasta als op restaurant (21/05/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi van ‘Pastology’. Ze verklappen hoe je verse pasta maakt én herkent. Daarnaast delen ze een exclusief recept, net als 5 toptips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan is de kans groot dat hij naar plastiek smaakt.” [naar artikel]


6. “Amper halve dag bezig, toen Michelinchef al vroeg om pasta te leveren”: zo maak je even lekkere, verse pasta als op restaurant (25/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Tegen verse pasta zegt niémand nee. Ook sterrenchefs niet. “We waren nog geen halve dag bezig of de eerste aanvraag van een sterrenchef rolde al binnen”, vertellen Bruna Bonaca en Emanuele Mazzaroppi over de vliegende start van hun zaak Pastology. De pastaspecialisten verklappen op deze wereldpastadag hoe je verse pasta maakt én herkent. Ze delen ook een exclusief recept en 5 tips om de lekkerste pasta uit de keuken te toveren. “Zijn alle vormpjes identiek en blinkt de pasta mooi? Dan smaakt hij naar plastiek.” [naar artikel]


7. Elke dag pasta eten, kan dat? En is dat wel gezond? Met deze simpele tips zet je de ultieme, gezonde én even lekkere pasta op tafel (20/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Een bord dampende spaghetti bolognese, pasta pesto of smeuïge lasagne met extra krokante kaaskorst: iedereen heeft wel een favoriet pastagerecht. Iets dat elke dag kan smaken, maar hoe kan je die pasta zo samenstellen dat je hem écht elke dag kan eten? Diëtist Michaël Sels neemt het gerecht onder de loep en gidst je in drie stappen naar een pasta die gezond, lekker én even smeuïg is als je favoriet. “Ik ben geen fan van schrappen, wél van dingen toevoegen.” [naar artikel]


8. Geproefd: de pasta’s van G&G in Genk, “geïnspireerd door keuken van nonna’s” (04/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Pastabar G&G is al anderhalf decennium een begrip in Genk. Door de lockdown kan chef Gianni zijn pasta’s niet in de typische pannetjes serveren, maar in afhaalversie zijn ze net zo smaakvol en vers. [naar artikel]


9. Walk-Aktief Alken trakteert wandelaars (21/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Om het nieuwe jaar goed te starten, heeft Walk-Aktief Alken bij de eerste wandeling getrakteerd op een lekkere nieuwjaarsborrel. [naar artikel]


10. Til je provençaalse pasta naar een hoger niveau met... mosselen! (28/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Pasta smaakt altijd, pasta is life. Maar soms kan pasta wel eens een duwtje in de rug gebruiken om de banaliteit te overstijgen. Deze provençaalse... [naar artikel]


11. “Spoel gekookte pasta nooit af met koud water": hoe maak je pasta dan wél goed klaar? (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo erg als in de keuken eindigen met een platgekookte of nét niet gare pasta. Pasta koken lijkt gemakkelijk, maar toch pakt iedereen het klaarmaken ervan anders aan. Want hoeveel water doe je nu eigenlijk bij de pasta en voeg je daar nog zout aan toe of niet? En hoelang laat je die pasta best pruttelen? HLN Eten zet de beste tips op een rijtje om pastafiasco’s in de toekomst te vermijden. [naar artikel]


12. VIVA SVV Alken picknickt in het park (24/07/2018 - Het Belang van Limburg)

Onder een stralende zon in het park tegenover het gemeentehuis hield VIVA SVV Alken een picknick voor de wandelaars onder haar leden. Er was gezorgd voor lekkere belegde broodjes en een fris dessertje. Nadien werd, gezellig in de schaduw van de bomen, genoten van koffie en taart. [naar artikel]


13. Dit mag je nooit doen als je pasta kookt (14/03/2020 - Metro)

Niets zo vervelend als spaghettislierten die aan elkaar en aan de kookpot blijven plakken. Om dat te verhelpen doen we allemaal een scheutje olie in het water. Maar nu blijkt dat je dat helemaal niet mag doen. Hoe zit dat precies? Metro UK sprak met Guido Pedrelli. De man richtte Nona Box op, een bedrijf […] Het bericht Dit mag je nooit doen als je pasta kookt verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


14. Slechte nasmaak? Dit is hoe het komt (en hoe je er weer van verlost raakt!) (17/05/2019 - Het Laatste Nieuws)

Een lekkere pasta met scampi’s in looksaus bestellen op restaurant is overheerlijk. De looksmaak en -adem die je er de daaropvolgende uren aan... [naar artikel]


15. Wereld Pasta Dag! Alleen de echte pastafreak maakt deze quiz foutloos (25/10/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het is vandaag Wereld Pasta Dag en als je nog geen goed excuus had om vanavond pasta op het menu te zetten, heb je dat nu wel. Weet jij alles over... [naar artikel]


16. Van ravioli tot tortellini: deze adresjes tonen hoe veelzijdig gevulde pasta is (15/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Van cannelloni met vlees tot ravioli met spinazie. Van de honderden soorten pasta die er bestaan, is gevulde pasta het veelzijdigst, met dank aan de vulling. Bij deze adresjes kan je met gevulde pasta je maagje vullen. [naar artikel]


17. Italiaans vluggertje! Farfalle met tonijn, tomaat en oregano in minder dan twintig minuten (12/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Pasta is je beste vriend in haastige tijden. Gooi wat lekkere veggies en vlees of vis mee in de pan en je schudt in een wip een driesterrenmaaltijd... [naar artikel]


18. Pasta koken met olijfolie: heiligschennis of niet? (28/04/2017 - Het Belang van Limburg)

“Doe geen olijfolie bij je pasta”. In een opvallend filmpje van de website Business Insider noemt de Italiaanse kok Fabio Viviani het verspilling als je een scheutje in het kookwater van je pasta giet. [naar artikel]


19. Wil je pasta leren maken zoals een Italiaanse nonna? Hou dan deze Instagram in de gaten (16/09/2018 - Het Belang van Limburg)

Wie kan er beter pasta maken dan een Italiaanse oma of nonna? Om die traditie in ere te houden richtte Vicky Bennison het YouTube-kanaal en de Instagrampagina Pasta Grannies op. Als je pasta wil leren maken van de beste, weet je waar je naartoe moet. [naar artikel]


20. Fietsers botsen in Alken (08/09/2021 - Het Belang van Limburg)

Twee fietsers reden elkaar woensdag om 9 uur aan in de Langveldstraat in Alken. Dorien V. (35) uit Alken en André B. (82), eveneens uit Alken, waren lichtgewond en moesten voor verzorging naar het ziekenhuis. [naar artikel]


21. Vrouwen in de zorg willen meer vrije tijd (02/03/2020 - Het Belang van Limburg)

Vrouwen hebben minder vrije tijd dan mannen. Dat zegt ACV Limburg. En dat komt omdat vrouwen na het werk nog vaak voor het huishouden en de kinderen zorgen. Veel vrouwen in de zorg- en dienstenchequesector werken daarom ook deeltijds. Hoog tijd dat de man thuis meer helpt, vindt het ACV. [naar artikel]


22. Belgische en Duitse Alkenaren verbroederen (23/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Dit jaar was het de beurt aan Alken België om de verbroedering te organiseren met de partnergemeenten Alken Duitsland en Alken Denemarken. De afstand voor de Deense vrienden lijkt toch te ver om voor enkele dagen mee te vieren, dus zij verontschuldigden zich. De vrienden van Alken Duitsland kwamen met de bus en ze hebben in Alken genoten van een prachtig weekend. [naar artikel]


23. KOKEN. Drie geheime familierecepten van Italiaanse oma’s (21/11/2020 - Het Belang van Limburg)

De lekkerste pasta, is vérse pasta! Van tagliatelli tot ravioli en penne, enkele pasta grannies van over heel Italië bundelen hun geheime familierecepten in een boek. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!